10 хиляди таксиджии идват на протест в столицата

На 9 ноември столицата ще бъде блокирана от национален протест на таксиметрови шофьори
25 окт 2007 17:13,
98
10 хиляди таксиджии идват на протест в столицата
На 9 ноември столицата ще бъде блокирана от национален протест на таксиметрови шофьори. Снимка: Булфото
Над 10 000 таксиметрови шофьори ще се включат в националния протест, който ще се проведе на 9 ноември в София, стана ясно от думите на Димчо Иванов – председател на синдикат “Авто - 94”.

Той уточни, че има уверение от структурите на Национална федерация на таксиметровите водачи в Балчик, Добрич, Шумен, Разград, Русе, Бургас за присъединяването им към протеста.

“В София е извора на злото, няма да задръстваме улиците на Варна”, каза още Иванов, като уточни, че запазват правото си да преминат към безсрочен протест спрямо некомпетентната политика на правителството по отношение на наболелите проблеми в бранша.

Председателят на синдикат “Авто”  цитира два официални документа, един от които е писмо до зам.-министъра на транспорта Георги Петърнейчев.

В него се посочва, че председателят на комисията по транспорт проф. Йордан Мирчев е дал уверение, че в първата седмица на ноември ще организира среща на комисията с представители на заинтересованите организации и институции, за да бъдат обсъдени необходимите законови промени.

Димчо Иванов обаче иска да бъде направено уточнение точно кои организации и институции се имат предвид, защото федерацията на таксиметровите водачи не желае да участват в среща, където са поканени подставени лица.

“Ние държим да се довършат преговорите по поставените от наша страна искания, а ако друга организация или институция искат да се срещнат с Вас, то нека да е по друго време”, се пише в писмото на Иванов до зам.-министър Петърнейчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
tosho преди 16 години
Предлагам засади с камъни по тия нещастници ако си позволят да блокират града.Аз лично ще участвам.
96
0
 
0
 
! Отговори
Възмутена.. преди 16 години
Какво искате бе нещастници такива???Бакшиши смотани!!!Колко още искате да повишавате цените???Толкова са прости че и това което изкарват им е супер много...
95
0
 
0
 
! Отговори
M.S. преди 16 години
Зареждаме се с подръчни средства по балконите, и като минат, камъните по колите.....пък нека пак да им се прийска да затварят града. Що не пищят когато си плащат рекета на добре облечените мутри.... ***!!!
94
0
 
0
 
! Отговори
Митака преди 16 години
Ако блокират улиците, трябва да се съберем 20-30 хиляди души, да ги заградим и ... каквото сабля покаже.
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тия са за затвора всичките. Как мислят да набутат още 10000 автомобила в София? Няма място, бакшове. Прости шофьори сте. Трайте си, за да не се надигне народа срещу ваште безобразия. Че тогава и палатков лагер да направите пред народното събрание, пак ще *** като пилци.
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ТАКСИДЖИИ - *** - МИНЕТЧИИ - ХА-ХА
91
0
 
0
 
! Отговори
съсед от долу преди 16 години
Я си спри музиката, че от чалгата не мога да мигна!
90
0
 
0
 
! Отговори
ZLOBAR преди 16 години
predlagam da im spukame gumite na tia ne6tastnici
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
бакшишите са духльовци, има и свестни ама те са в границите на математическата грешка - повечето са криминално проявени типове и долни *** дошли в претъпкания разграден двор София, да намажат по нещо
88
0
 
0
 
! Отговори
Checho преди 16 години
Sofia e palna sas seliani, koito si misliat, 4e sa sianali grajdani i mogat da praviat vsiakakvi komentari. Sofia be blokirana mnogo pati. Za6to revete samo ot taxitata? Za6toto na selo ne gi polzvate i ne gi poznavate.
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
бакшишите да го духат - *** и нещастниците скапани, те пък какво искат
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бакшишите пък за какво се борят?! За учителите няма, но за бакшишите ще се намери, нали.... Повишаване на цените - какви цени и без това 10% от тях само издават касови бележки. Къде отиват тези пари. Малко им било на алчните ко*епета - Да беше учил на времето. Бакшиши стават най-голямата *** на обществото, а ние ги толерираме.
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
предлагам да избием бакшишите - първо в Сф, после и в други градове - това алчно, крадливо и *** племе
84
0
 
0
 
! Отговори
Cartell преди 16 години
Трябва да бъдат посрещнати с БТР-и на входа на София и размазани, а със софийските ще се разправяме отделно.
83
0
 
0
 
! Отговори
bagira преди 16 години
първо бяха докторите, после даскалите, сега и таксиджийте... е то така всички за нещо ще си стачкуваме, ще блокираме пътища, живи вериги ще правим... просто от тая бъркотия ми писна вече! трудно е да се живее с толкова ниски заплати, ама на кой са му високи? ееееееее, и аз ще стачкувам - съседа от горния етаж си изхвърля *** на моя балкон - веднага му спираме развитието по някакъв начин! както учителите спряха това на 7-класници и 12-класници...
82
0
 
0
 
! Отговори
idiot преди 16 години
are mar6 be pla6tat te huyovete prosti..karali po cql den tejko im e..mi da karat po polovin den i da si po4ivat be deba i skapanqcite..
81
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 16 години
mnogo si negramoten,tochno taskikadjiite si plastat redovno vsichki danaci inache nyama da gi licenzirat itova im se sluchva vsyaka godina,nai-sigurna e sabiraemostta tochno ot tyah!
80
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 16 години
na N79-da ese pregleda ot psihiatyr,zashtot mi se struwa ,4e naistina e 3 v 1-nenormalnik,ciklofrenik,chizofrenik,interesno koji mu dade knijka da kara po ulicite na Sofya ,zashtoto! taskikadjiite pone sa provereni na psiho !Interesno zashto se draznite na taksikadjiite,ta te sa mai nai-normalnite ot vsi4ki nenormalnici i selyani v Sofya shtom izdarjat po cyal den na rabotnoto si myasto !
79
0
 
0
 
! Отговори
3v1 преди 16 години
*** бакшиши!това дали ще си чакам рестото си е моя работа и право. И шофирам, и таксита ползвам и пеш ходя а вие сте най-големите *** на пътя заедно с мутрите. Давате път само когато имате клиент в колата гадни ***, иначе се блъскате и засичате постоянно. тука слагаме и шибаняците с маршрутките.ИНИЦИАТИВА - СОЛИДАРНОСТ КЪМ БАКШИШИТЕкато е с клиент да му се дава предимство винаги, ако е сам никакво аванта.
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
вместо да плюете против даскали, таксиджии и др., по добре излезте и вие и да разкараме крагдливото правителство. Пари има и това са нашите пари. За какво искате да бъдат използвани:1. За заплати и повишаване жизнения стандарт на учители2. За измислени проекти и тлъсти комисионни за политици3. За военни мисии в Ирак....???