Румънеца и Енчев стават на 10 години

Двамата ще представят грандиозен шоу-спектакъл в зала 1 на НДК на 10-ти декември от 19:30 ч
6 ное 2007 14:08,
Румънеца и Енчев стават на 10 години
Снимка: Личен архив

Едни от първите хип-хоп изпълнители в България, Румънеца и Енчев, ще отпразнуват своя десети юбилей на сцената. Двамата ще представят грандиозен шоу-спектакъл в зала 1 на НДК на 10-ти декември от 19:30 ч.

Невероятно, но това ще бъде техният първи самостоятелен концерт, на който ще бъдат изпълнени най-добрите им песни за тези десет години.

Специално за концерта се изработени изцяло нови аранжименти на песните, които публиката ще има възможност да чуе по време на шоу-спектакъла. За първи път в България хип-хоп песни ще бъдат изсвирени на живо с музиканти.

От няколко месеца насам се работи и по ефектна и динамична мултимедия, която ще бъде излъчвана на внушителни видеостени, които се състоят от 84-ри елемента.

Едни от най-известните изпълнители и шоумени в България,ще вземат участие в шоу-спектакъла. Рапърите очакват и специален гост-изпълнител, който ще долети отвъд граница.
 
Румънеца и Енчев са изпипали всичко, както винаги и обещават на своите фенове грандиозен шоу-спектакъл  с мощен звук, ефектна сценография и хитови парчета.
Билети могат да се закупят в билетен център НДК и online от Eventim.bg.

Цените на билетите са от 5 лв. до 15 лв. Всички закупили билети през месец ноември, ще получат подарък - последният албум на Румънеца и Енчев – „Етно”.

       
Рап-дуетът е създаден през 96-та година в Добрич от Адриан Рачев - Румънеца и Георги Енчев - Енчев. За пръв път тяхно парче звучи в ефира на столичното радио Тангра и дори влиза в класацията БГ Топ 20, без никаква помощ и реклама.

Техният дебют на сцена обаче е чак през 99-та година на фестивала "Сърандев", Добрич / 99 с песента "Мене не ме познаваш", където печелят II награда за млади таланти, връчена лично от Лили Иванова / председател на журито / .

На "Златният Орфей " отново печелят III награда за млад изпълнител, а два месеца по-късно печелят и първа награда на фестивала "Есенен бриз", обявена от Георги Христов / председател на журито /.

През есента на 2002г. Румънеца и Енчев записват "Химн за влизането в НАТО".Те се превръщат в гвоздея на програмата на големия концерт "България ЗА", на площад “Александър Невски”, с участието на български, румънски, гръцки и турски музиканти, медийни звезди и политици, сред които и външният министър Соломон Паси.

През 2005г.МТV EUROPE излъчва тоталния инди-хоп хит на Румънеца и Енчев “Giliai”в международната класация “WORLD CHART EXPRESS”, като по този начин, за първи път България бе представена от родни рап изпълнители.

Румънеца и Енчев имат зад гърба си три успешни албума – „Румънеца и Енчев”/2001г./, „Румънеца и Енчев 2”/2003г./ и „Етно”/2006г./.
От 2004г. насам те са и собственици на музикална компания „Select Music Media” и продуцират и менажират млади и талантливи изпълнители.

Освен с музика, дуетът е  и социално ангажиран. Първо двамата застанаха зад каузата на на УНИЦЕФ - «Всички деца имат права. Всеки може да помогне», а по-късно подкрепиха кампанията на списание «Браво», като участници и съорганизатори - «Не затваряй очи», която се бори с насилието в училищата и намаляването на агресията при подрастващите.

Румънеца и Енчев, заедно с още няколко български изпълнители, изнесоха за финал огромен, безплатен концерт пред НДК.

Последният сингъл и клип, който реализираха преди месец, носи името «Защо няма радост», а темите, които поставят на дневен ред Румънеца и Енчев, както винаги са едни от най-актуалните – вечните проблеми : Сватбата на Слави, боклука, евродепутатите, пиратството ...

Дискография:

:. "Румънеца и Енчев" (2001)
:. “Румънеца и Енчев II “(2003)
:. “ETHNO” (2006)
Награди:
:. 1999г. – втора награда за млад изпълнител “Сърандев” / Добрич’99
:. 1999г. – трета награда за млад изпълнител “Златният Орфей”
:. 2000г. – първа награда за млад изпълнител “Есенен бриз”
:. 2001г. – Най-добър рап изпълнител – “МелоТвМания”
:. 2002г. – Най-добър рап артист – “Форте-Българският Топ 100”
:. 2002г. – Артист на годината – “Форте-Българският Топ 100”
:. 2002г. – Най-добра рап / хип-хоп песен - “Пипни ме тук” – Телевизия ММ
:. 2002г. – Най-добър видеоклип на зрителите – “Моята жена” – “МелоТвМания”
:. 2004г. – Мелодия на 2004г.- специална награда на Телевизия ММ и МТел – списание “GSM    Ревю”  за най-теглена GSM мелодия на годината

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание