Уникална книга за The Doors излиза у нас

В България излезе първата биография на Джим Морисън написана след смъртта му. В нея има и фотографии, кадри от концерти, пълната дискография на групата и преводи на някои от най-известните им песни
21 дек 2007 15:43,
2
Уникална книга за The Doors излиза у нас
Корица: Махалото

В България излезе първата биография на Джим Морисън написана след смъртта му от изтъкнатия рок биограф Джери Хопкинс и Дани Шугърман, който е споделил голяма част от пътя на DOORS. Тя се казва THE DOORS: от другата страна и коричната й цена е 30 лева.

Отнела 7 години събиране на информация – работа на двама души, чиято съпричасност и близост с Джим ги подготвят по уникален начин да преразкажат тази модерна трагедия. Книгата е толкова изчерпателна, че близо 20 години след нейното издаване никой не се осмелява да напише друга биография на групата.

Режисьорът Оливър Стоун споделя, че именно от нея е почерпил основната фактология и вдъхновение за разтърсващия си филм за THE DOORS, който ги обезсмърти и запозна следващите поколения с тяхната идеология и творчество.

В книгата са включени и над 70 фотографии, които оформят паралелен разказ. Освен снимки на Джим Морисън ще видите и кадри от концертите на The Doors – агония в ритъма на танца на войната и възбуждаща интимност – доближаващи се толкова до преживяването на шамански ритуал колкото рок публиката въобще е виждала.

Единствено в българското издание ще намерите пълната дискография на The Doors до 2007 г., както и превод на някои от най-известните песни на групата „The End”, „Riders

On The Storm “, „When The Music's Over“. Ще видите и текстът на „L.A. Woman“, написан собственоръчно от Джим Морисън.

Издава: Махалото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
lovesick преди 16 години
еееееееее беше крайно време и нещо такова да излезе на българския пазар браво,браво,браво