Георги се нуждае от нас

Историята на едно 7-годишно момченце с изключително рядка болест
3 яну 2008 10:14,
Георги се нуждае от нас
Откак е роден, Георги прекарва времето си в болници. Снимка: Личен архив

Всяко дете е уникално. Някои се отличават с усмивката си, други с таланта си, трети – с нещо свое и различно.

Седемгодишният Георги Борисов от Харманли също е уникален. Но с болестта си. Диагнозата му е изключително рядка – "Синдром на резецирано късо тънко черво".

От раждането си досега той прекарва времето си в болница. Червата му не успяват да усвояват пълноценно храната, затова Гошко е на постоянни венозни вливания, набавящи му важните за организма вещества.

Лекарите са категорични: в България няма случай с толкова късо тънко черво.

Единственото спасение е спешно хирургическо удължаване на червата, което не може да бъде направено в България.

От заболяването на Георги се заинтересува екип хирурзи от Детската Болница в Бостън. През 2002 година за първи път в света доктор Хюнг Ким от същата болница създава и заедно с доктор Том Джаксис извършва нова процедура за удължаване на тънко черво.

Операцията се нарича СТЕП и възвръща надеждите, че за това изключително рядко заболяване ще има лечение. От създаването на процедурата досега в Детската болница в Бостън е са оперирани само 9 деца с подобна диагноза.

Американските лекари са се запознали със случая на българчето и изявяват желание и готовност сложната операция да бъде извършена при тях.

Операцията обаче е изключително скъпа - родителите трябва да заплатят 700 000 долара.

Въпреки непосилната сума, родителите на Георги са обнадеждени от прогнозите в Америка и от това, че синът им има реален шанс да живее и да води нормален живот като всяко дете.

Семейството е стартирало кампания за набирането на средства за скъпоструващата операция и разчита на помощта на "Българската Коледа" и на допълнителни дарения.

Те са решени да водят битката за живота и здравето на седемгодишното момченце, което иска от Новата година само едно – да оздравее.

Информация за кампанията за набиране на средства за скъпоструващата операция на Георги е поместена на сайта http://www.save-darina.org

Дарения от чужбина могат да се изпращат тук:

Клиентският ( КИН) номер на Георги е: 8758495355

Дарителски сметки на Георги Борисов:
ПРОКРЕДИТ БАНК (БЪЛГАРИЯ) АД

BG61PRCB92301020099311 BGN
BG94PRCB92301120099315 USD
BG05PRCB92301420099316 EUR
BIC PRCBBGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание