Смъртна сила

Днес е премиерата на „Рицарят, дяволът, смъртта“ - новата книга на Елена Алексиева
16 яну 2008 15:02,
Смъртна сила
Корица: Колибри

Две нови книги ще бъдат представени на 16 януари.

Първата е на любимата ни Елена Алексиева. От 18 часа в Чайната на Бенковски 11 тя ще представи последния си роман - „Рицарят, дяволът, смъртта“.

В него безсънна нощ в случаен хотел връща главния герой към любовта, от която сам се е отказал. Така започва последният сезон на един мъж на средна възраст, който се бори да забрави, че някога е имал собствени желания. Приближаващата старост е единствената връзка с психически нестабилната му жена.

Но преди да остарее, той за пореден път ще се поддаде на изкушението да избяга от монотонния съпружески живот. Докато любовта не се превърне в карикатура на самата себе си. Докато смъртта се окаже еднакво безсилна и да събере, и да раздели.

Елена Алексиева е родена в София и е завършила столичната Английска гимназия. Има бакалавърска степен по Международни икономически отношения от УНСС и докторска, по семиотика, от НБУ

Автор е на стихосбриките "Бримка на сърцето" и "Лице на ангел-екзекутор", както и на романа "Синята стълба", издаден със съдействието на Център за изкуства "Сорос".

През 2005 г. излиза от печат книгата й "Читателска група 31", а през 2006 г. - "Кой?" - и двете издадени от Колибри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание