Европа ни спря парите за пътища заради корупционна бомба

Европейската комисия временно спира изплащането на средства от еврофондовете заради корупционния скандал във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура"
26 яну 2008 13:26,
23
Европа ни спря парите за пътища заради корупционна бомба
Пътища? Друг път. Снимка: Булфото

Европейската комисия временно спира изплащането на средства от еврофондовете заради корупционния скандал във Фонд "Републиканска пътна инфраструктура".

Няма да се изплащат пари за пътна инфраструктура, докато не се изясни ситуацията.

На семинар във Велинград министърът на транспорта Петър Мутафчиев заяви, че случаят със задържаните за подкуп двама служители на пътния фонд не е свързан с пари от ЕС.

Единият задържан Любомир Лилов е директор на Дирекция "Усвояване на средства от ЕС".

Другият арестуван е Иван Владимиров, началник отдел "Подготовка, търгове и договаряне". Те бяха задържани в четвъртък, след като са получили 25 000 лева на работното си място.

Общо исканата от тях сума е 50 000 лева. Сигналът е получен от гражданин, който притежавал земя до магистрала "Хемус" и е внесъл проект за промяна на статута, така че да стане подходяща за строителство. Днес се очаква прокуратурата да поиска постоянен арест за двамата служители на пътния фонд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
wystannik преди 16 години
АБЕ ТИЯ ГАДОВЕ , ИЗЕДНИЦИ И РАЗБОИНИЦИ КОМУНИСТИТЕ , ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМЕ ! КОСТОВ ОТНОВО ДА НИ ПОВЕДЕ КЪМ ПОБЕДА НАД МРАКОБЕСИЕТО !
21
1
 
2
 
! Отговори
pugguk преди 16 години
ae tuka v ednadruga novina vikat 4e zaduhalo mnogo lo6 porivist vqtur ot severoistoksigurno rusnacite sa vinovni ili e zagovor na japoniq i eskimositetrqbva i na tqh da im sprat evro fondovetepromi6lenost ima v BG proizvejdame eftini politicimnogo se har4at 6toto hem bili po4ti bez pari hem vur6eli vsqkakva mrusna rabota
20
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Най-добре Европа да ни вкара и политици, че наште за *** за зеле не стават.
19
1
 
2
 
! Отговори
slava преди 16 години
Има и нещо много добро в случилото се. Все пак някой си е свършил работата без да се страхува, защото страха и непукизма парализират изграждането на гражданското ни общество . Хвала!
18
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
da,17 etemkata e parwite redici po nekadarnost, ama de da beshe samo tq. Mnogo sa
17
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
емел етем е виновна ха ха
16
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Много си прав 13. У нас "инвестициите" са само в имоти и като че България се превърна в една яка перачница на пари, най-вече второто препиране. А за ***,м нашите служби спят дълбок сън. Как пък по един елементарен начин не прослушат де що има хотелче за произход на средствата, не е трудно да се сетиш. Резултатът е, че се набутаха маса измислени фондове, една част ги докара мафията с недвижимите имоти. Както българите си ходят на покукпки за коли в Германия и Италия, така тука организирано ги мъкнат да си купуват апартаментчета. Надувай балона, надувай. За капак банките яко раздават кредити, та купона да е пълен. А БНБ вече и не прави опити да спре това юнашко потребление. С него чия икономика подпираме, май не българската.А румънските политици и икономисти, наречени мамалигари, се оказа май, че са с няколко класи над нашите измислени политици, явно и икономисти. Те си прикарват реални производства в страната, а нашите знаете ли къде са - изнесоха ги в Китай. Там българските фирми масово произвеждат и връщат в България.Е как няма да има 18% дефицит по текущата сметка, само с едните имотни балони и алкохолен туризъм. За капак започна усиленото унищожение на природата, с което платежоспособните западаняци, почват да ни заобикалят, що то искат природа, не искат от бето пак на бетон да иде. Повече плащат да преспят в някоя селска къща (е пак трябва да си има условия за живот), от колкото в лукс хотел. И тука започнаха да идват социално слабите западни безпарковци, в комплект с алкохолиците.На БЪлгария са нужни просто реални инвестиции и производства. Такава класика беше Севлиево.Калпави политици си имаме и това си е. Само се дуят колко са велики а две и две не могат да вържат. Освен ако не става дума за точене и крадене.
15
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Suglasen sum s nomer 8. Samo taka.Dano sprat vsichki fondove,da vidim togava gadovete otkude shte vzimat
14
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
ta nali nqmashe korupciq v bg>?aaaa ne se koraite tva e nomer za pred evro sajuza ,sega ste kajat haide hvanahme korumpiranite, subsidiite da ne budat spirani...i patishta nqma da ima,
13
1
 
2
 
! Отговори
xax преди 16 години
Го земат фустата сички дет праят такива ралти и на излагат пред ЕС да умрат дано ( или да си земат поука) шот зарад такива балъци страда цялата държава . В Румъния има завод за ADIDAS , скоро затварят завода на NOKIA в Бохум и го местят при братята румънци мамалигари , но това не е всичко завода за олио Калиакра в Добрич е преместен познайте къде - в Румъния !!! Незнам какви изводи да си правя !?!
12
1
 
2
 
! Отговори
Frank преди 16 години
Докогато има проруски компрадори,които ни управляват и съсипват бъдещето ни!
11
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
maikata wi ebawam, as sam nazionalist, ikato se warna ste wlesa w parlamenta, rasbirase naroda ste me isbere i togawa ste wi raskaja igrata , prodaxdoxte bastenite jemi wsi4ko otgradoxte, s predateli i kopoumpirani daniama nikakwa milost!
10
1
 
2
 
! Отговори
Pavel преди 16 години
. - 13:47 - От: padoНикакъв сблъсък на интереси няма, те интересите са си в една посока и не се сблъскват...
9
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Петър Мутафчиев заяви, че случаят със задържаните за подкуп двама служители на пътния фонд не е свързан с пари от ЕС.Единият задържан Любомир Лилов е директор на Дирекция "Усвояване на средства от ЕС".Е как така няма връзка с европейски пари, като точно това е работата на корумпирания ***?
8
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
А така, много ми стана приятно да го чуя. Единствената ни надежда срещу мафията, дето ни е удушила, е ЕС. Дано се усетят да прикрият всички фондове преди да са ги източили. Ако това е цената да заживеем нормално, май ще е по-добре да я платим. Октопода без да се храни, може пък и да пъкне. Всички като хиени сега са се наострили, седят и чакат да капнат паричките и да точат бързо. ЕС за такива практики реже главата от кръста. Дано и у нас да го видим това изпълнение.
7
1
 
2
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
И да ги изгониш и да не ги изгониш, който и да доде пак няма да се оправим... В България управляват бизнес интереси и който достигне властта бива "опитомяван" да им служи...
6
1
 
2
 
! Отговори
sdf преди 16 години
Ха ха ха, тъпите *** пак се ***. Пак ще трябва да ги гоним с камъни от парламента щото те сами няма да се сетят да се махнат, ха ха ха.:))))))))))))))
5
1
 
2
 
! Отговори
lidis преди 16 години
докато се оправим и замислим по европейски.
4
1
 
2
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Те много фондове ще секнат през тази година- не си правете илюзии:) След сделката с газта, няма да ни правят компромиси и при най-малкото съмнение ще режат парите;) Но това ехубаво, защото ще се види къде какво куца:) Имали гнил клон- той трябва да се реже:)
3
1
 
2
 
! Отговори
pado преди 16 години
По добре да не дават пари,защото има сблъсък на интереси в самия фонд.Докато не се махне мъглата около тия скандали и да има пълна яснота,никакви пари!

Спонсорирани публикации