Според британските тийнейджъри: Чърчил е като Мики Маус

23 процента от младите британци смятат, че Уинстън Чърчил „всъщност никога не е съществувал“
4 фев 2008 19:11,
20
Според британските тийнейджъри: Чърчил е като Мики Маус
Той е като Мики Маус- напълно измислен. Или поне така си мислят младежите...Снимка: The Telegraph

23 процента от младите британци днес смятат, че Уинстън Чърчил „всъщност никога не е съществувал“ и е само един измислен персонаж.

Това съобщава АФП, като се позовава на социологическо проучване сред младежи под 20-годишна възраст.

The Telegraph уточнява, че 77 % от младите британци никога не четат исторически книги, а 61 % от тях сменят канала, ако попаднат на исторически филм.

От трите хиляди анкетирани 47% са убедени, че Ричард I Лъвското сърце никога не е бил крал на Англия, а само е литературен герой, докато той е царувал от 1189 до 1199 година.

Около 3 % от тийнейджърите смятат, че Клеопатра , Ганди и Чарлз Дикенс също са измислени герои.

За сметка на това 58% от запитаните вярват, че Шерлок Холмс – героят, създаден от въображението на писателя Артър Конан Дойл, наистина е живял.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Aloooo sladuri! Kogato vashite roditeli sa se razhdali Churchil vse oshte e bil zhiv!!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 16 години
toq ne sam go 4uvala,no vse pak gospod da go prosti
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
I posle samo balgarskite teenagera bili tapi! Ne e viarno, tia za zapad sa mnogooo po-tapi ot nashite! I pri tova niamam opravdania kato uchitelski stachki i t.n....Ne mi se misli kakvo pokolenie si otglezhdame v momenta! I sled 10-20 godini tia hlapeta shte upravliavat darzhavi ili shte stanat golemi biznesmeni :-((Maka, maka!
16
0
 
0
 
! Отговори
Българските деца преди 16 години
Ние българските деца и млади хора в момента нямаме време да се занимаваме с история, понеже чакаме наградите на Нов Фолк за десетилетието.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе, да ти кажа, 14, българчетата са мнооого по-добре от тези. И аз имам поглед върху тах и трябва да ти кажа, че първо са по-мотивирани да направят каквото и да било стойностно защото в България повече трябва дас е бори човек, не им е всичко наготово, и второ - в България поне от малки познаваме историята си н едва ли някой ще каже, че Ботев е измислен, а Бай ***, примерно, е съществувал наистина, а не е измислен от Алеко Константинов.
14
0
 
0
 
! Отговори
вергил преди 16 години
Не се смейте на англичаните защото българските деца не знаят елементарни неща.Имам поглед върху младото поколение и много от тях не могат да четата и пишат а не ги и нтересува нищо освен това да се напият,надрусат или ***.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това за Лъвското сърце и аз не го знаех. Но кой може да каже дали толкова отдавна наистина е съществувал. Смята се даже, че Шекспир е били или хомосексуалист, или не е съществувал, а под това име са се представяли няколко човека. Също така вие май не предполагате, че в "Ну погоди" има хомосексуални мотиви?
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И после ми говорете, че българчетата не знаят кой е Вазов, защото слушали Азис. На британчетата кой им е проблема - Елтън Джон ли?
11
0
 
0
 
! Отговори
кожен боздуган преди 16 години
Расте поколение от лумпенчета и за съжаление това е световно явление. Поколението на мобилните телефончета, осакатяващо все повече и повече в духовен аспект. Хора, за които понятия като "родова памет" са някаква куха фраза, измислена от някакви там пенсионери.Просто нямам думи; накъде върви светът - не знам.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
prost narod slaba darjava : ) navsqkade tova se tarsi ta da se komandori po-lesno : )
9
0
 
0
 
! Отговори
ъъъ преди 16 години
Мноооого зле. Ама дано да не направят и тук подобна анкета, че и наще са едни умници, думи немам.. Напомня ми за онова съчинение където "Рамбо Силек" направил еди-кво-си ;)
8
0
 
0
 
! Отговори
Ruslana преди 16 години
Тия британци кое поколение британци са? Първо или второ?
7
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 16 години
Всъщност показателното в историята е, че когато пропагандната машина (медиите, де) прекали с каквато и да е информация публиката престава да я взема насериозно...
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
evala na britishite, savsem shte go gatnat albiona, a i stiq pakita i rezani tirbushoni napravo sa cafnali kato gerginiq na balkon
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Чърчил, goliam politik i su6tevremenno goliam vrag na Bulgaria.
4
0
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 16 години
3, Harvard е американски университет, Мики :)
3
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 16 години
posle mi kajete 4e angli4anite bili umni,HarVARd 4u6ki da qde
2
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 16 години
То как не са засегнали и Христос - дали и той не е бил литературен герой? Ако се замислим то Шерлок е къде-къде по-реален от Иисус.
1
0
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 16 години
Мики Маус пък как стана че го намесихте, оставете го завалията, Мини не му ли е достатъчна, тази непрокопсаница:)