Офис-трилър, или колко далеч може да стигне едно интервю за работа

Жестоката игра на избор на мениджър за мултинационална компания между четирима кандидати се разиграва в новото представление “Шведска защита”
14 фев 2008 18:53,
Офис-трилър, или колко далеч може да стигне едно интервю за работа
Снимка: Малък градски театър “Зад канала”

 

След “Жорди Галсеран - Дакота /Верига от думи”, у нас излиза втора постановка на един от най-модерните съвременни европейски драматурзи – Жорди Галсеран.

Този път премиерата е в Малък градски театър “Зад канала” (датите са три – 15, 16 и 17 февруари), а постановката е по третата пиеса на автора, преведена у нас - "Методът Грьонхолм”.

Заглавието на постановката обаче е сменено – “Шведска защита” е офисен трилър, който показва крайните проявления на желанието на хората да бъдат перфектни в работната си среда.

Пиесата ролево завърта ситуацията на избор на мениджър за мултинационална компания между четирима кандидати.

Кандидатите:  трима мъже и една жена (в ролите Христо Мутафчиев, Атанас Атанасов, Пенко Господинов и Василена Атанасова) се намират в пространство без изход,  въвлечени  в  безмилостна конкуренция помежду си, притиснати от  група специалисти по човешки ресурси, подлагащи на нечовешки изпитания търпението, възпитанието и достойнството им. 

"Методът Грьонхолм" на Галсеран достига безпрецедентен за новата иберийска драматургия успех сред местната и международна критика и публика. От първата си постановка  насам пиесата не е слизала от афишите на театрите по света (представяна е в двайсет страни, сред които Испания, Португалия, Франция, Германия, Великобритания) и е гледана от над милион зрители. Освен това по нея е сниман филм.

Българският й сценичен вариант е на режисьорката и директор на театъра - Бина Харалампиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание