100 милиона? Не благодаря!

Робърт Плант - вокалист на легендарната рок-група Led Zeppеlin - отказа чек за 100 милиона долара за световно турне на събралата се миналата година наново банда. Ето защо...
4 мар 2008 10:50,
4
100 милиона? Не благодаря!
Той каза "Не"! Снимка: Уикипедия

Робърт Плант - вокалист на легендарната рок-група Led Zeppеlin - отказа допълнителен чек за 100 милиона долара за световно турне на събралата се миналата година наново банда.

Плант е решил, че много по-важна от пачката е индивидуалната му кариера и сътрудничеството с кънтри певицата Алисън Краус в последния им общ проект. Който между другото едва ли ще му донесе такива космически  приходи.

Близък до Led Zeppеlin сподели: “Въпреки огромната сума в предложението, решението не е просто за парите. Членовете още в началото Led Zeppеlin съобщиха, че правят голямото си завръщане само с един концерт, за да видят как се чувстват и как им понася.

Джими Пейдж(китарист на Zeppеlin) много се изкефи на концерта от миналата година. Толкова много, че беше готов веднага да тръгне на турне. Той спореше с останалите в групата и твърдеше, че все още имат какво да покажат и предложат дори на най-старите си и запалени фенове.

Той беше и единственият, който застана твърдо зад идеята за отваряне на нова глава в историята на бандата и едно градивно ново израстване по пътя. Джон Пол Джоунс(басистът на групата) застана зад него. Той се изкефи на идеята да се съберат и да правят музика отново заедно. Плант обаче беше по-скоро далеч от тази идея. Затова и се случи това отдръпване и отказ”.

Дали Led Zeppеlin трябва да направят турне, или не, ние не се наемаме да кажем. Харесва ни обаче фактът, че има музиканти, които не се лакомят само за парите и които държат на своята история и лични основателни причини да вземат едно или друго решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
33
 
! Отговори
Дедо Гошо от Долно У преди 16 години
Още една, дори и малка причина, за да уважаваме неимоверно много членовете на най-великата рок-група, невероятните музиканти и изпълните от "Лед Цепелин"! Никой от тях няма нужда от тези пари, по-важно е името и легендата да се съхрани! Гениални музиканти и големи хора!
2
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
Moje bi ne iska izdatelite i zwukozapisnite kompanii, koito dawat tozi check, da mu diktuwat kakwo da prawi. Negowa rabota.
1
8
 
32
 
! Отговори
Маймунчо преди 16 години
ама що така бе чичко Роби, ми на теб не ти ли трябват парички