Плачът на Петков за "Запалката"

МВР-шефът: Този цинизъм трябва да има някаква граница. Знам, че в МВР има много хора, които не ме обичат
27 мар 2008 11:53,
62
Плачът на Петков за "Запалката"
Снимка: БГНЕС

„Този цинизъм трябва да има някаква граница“, каза вътрешният министър Румен Петков.

Петков отбеляза, че казаното за доц. Алексей Петров е отвратително и показателно докъде може да стигне политическата низост.

„Алексей Петров е работил с двама министри на МВР“, изтъкна Петков, който бе категоричен, че името на Петров не е трябвало да бъде огласявано.

„На срещата между мен, Алексей Петров, Христов и Галев /Братя Галеви бел.ред./ имаше специални разузнавателни средства, които съм подписал лично. На срещата присъства и служител на МВР“, посочи Петков.

Според вътрешния министър няма нормативна забрана министърът да участва в срещи от рода на тази с братята.

„Аз съм сигурен, че срещата беше полезна“, подчерта Петков.

Министърът отбеляза, че е много вероятно всички лъжи, които се разпространяват да бъдат доразвити и да се използват за манипулиране на политическия процес в България.

Според него е много непочтено изнасянето на името на Алексей Петров, защото така се застрашава неговата сигурност.

„Всичко, което става, е удар срещу МВР“, каза още министърът.

Според него ударите идват от хора в МВР, чиито интереси са засегнати. Той посочи ген. Ваньо Танов, който имал своя политически неуспех в местните избори в Русе и затова се стремял с всички лъжи да дискредитира МВР.

„Всички негови лъжи се възприемат като истина от обществото“, отбеляза Петков.

„Вероятно има много хора в МВР, които не ме обичат. Моето седене в това министерство не е самоцелно и то ми струва много – и на мен, и на децата ми“, подчерта министърът.

„Тези, които се опитват да намерят нещо за хвърленото за “Запалката”, трябва да знаят, че ще стигнат до кривата круша“, каза Румен Петков.

Министърът съобщи, че никога не е бил разработван от службите под името "Запалката" и обвини Ваньо Танов в изнасяне на класифицирана информация и разкриване на агент под прикритие на МВР

Петков обяви, че ще разпореди проверка за изнасяне на документи от МВР и затова дали има укрита информация от някоя от службите на министерството.

Междувременно депутатът от ДСБ и член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Атанас Атанасов обяви, че ще подаде сигнал до главния прокурор за проверка, която да установи дали вътрешният министър е издал държавна тайна, като е оповестил името на Алексей Петров, който бил секретен сътрудник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
HOMO преди 16 години
Не знам какво означава (gai),но аз го възприемам по-скоро като(гей) и в тази връзка,естествено възниква у мен следната асоциация-да му го на.укам в задния двор за бисерите,които ръси из форума.
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мутрата му само като видиш и разбираш колко е интелигентен
59
0
 
0
 
! Отговори
tin преди 16 години
Оставете министър Петков да си върши работата. Той е на мястото си и изпълнява своите задължения. Останалото е липса на инфирмация и ужасен комплекс за съществуване. Поклонете се на този чивек ,защото се бори за вашата сигурност!
58
0
 
0
 
! Отговори
Дина преди 16 години
Чудех се защо са се бъжнали в БСП,а то А.Атанасов бил пратил дискче и в Еврокомисията.Щеше ли да се размерише толкова,ако тези неща не бяха чути и там, а в тях са паричките и като ги спрат - спира и лапането.А този А.Петров, аз си го мислех за мафиот.След стрелбата до басейна,след смърта на ямболийската адвокатка и др. и др.Кво се оказа?! Той на висок пост в държавата...Ако поразсъждавам малко значи мафията е държавата!? Кво да говорим повече?
57
0
 
0
 
! Отговори
dobrojelatel преди 16 години
Пожелавам му на Clippera да делят една килия с Уювич и безкрайни интервюта с журналиста от BBC по въпроса за интимния му живот зад решетките.
56
0
 
0
 
! Отговори
Mr.Loverman преди 16 години
"Подкрепям министъра на вътрешните работи Румен Петков! Той върши добра работа за опазване на реда и законността в България!".........Абе БеСеПарче, тебе от коя психиатрия те изтърваха. Какъв ред и каква законност виждаш в България в този момент. Писна ми от тези платени съобщения. Поне във форумите нека да ги няма.
55
0
 
0
 
! Отговори
освен да ги показват преди 16 години
Той целия народ си пожела да разплаче,и успя каналджията,вие чакайте нещо да го трогне.
54
0
 
0
 
! Отговори
* преди 16 години
Лелеееееее, какво става тука бе? Какви са тези опълченци на "Пикаещия във фонтани"? Ами толкова много като го обичате, направете му една ***! Аман от червени ***!
53
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 16 години
Румен Петков е соло-*** на Маджо и координатор на мутро-бизнесмените в БГ, които пък от своя страна пълнят партийната каса на Столетницита
52
0
 
0
 
! Отговори
"Табакерата&quo преди 16 години
" Запалката " да се държи до последно. изпращат се инструкции по установения канал. " Госпожата " иска да превърне манастирчето в турска баня. Централата счита, че за сега това е нецелесъобразно . Да се докладват всички "обратни" мнения и издират техните авто- ри. Да се започне ремонт на базите в Белене,Ловеч и Скравена. Бъдете осторожни и най-вече с партньорите от "задния двор". Предавайте информацията, чрез тайника при "шадравана". При опосност сигнализирайте на "Президента" .
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
този шадраванен пикльо е повече от отвратителен, нагъл и арогантен
50
0
 
0
 
! Отговори
mainata преди 16 години
"Колкото повече го ровиш, толкова повече миришиииииии!"Румба, ти си пример за тази поговорка! Ако бяхме в нормална бяла държава - отдавна да ти виси политическия скалп на стената. А тези, с които имаш 'оговорки и бизнес" те ще те потърсят!
49
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
Аз съм сигурен, че срещата беше полезна, подчерта Петков. =============================================Е , как не бе селски...Лапнал си няколко милиончета - това не е вредно.
48
0
 
0
 
! Отговори
Червения дракон преди 16 години
Истината е следната: има хора в ръководството на БСП, които искат да се отърват от Румен Петков, защото той е твърде деен и влиятелен в обществото и на тези споменати хора Петков им пречи да излязат на по-предни позиции в политиката, щото те са безлични в сравнение с него и никой не ги слуша. Та пак борба за власт, ама вътре в БСП. И кой да я свърши буквално тая работа? То не може открита война вътре в партията, значи външен човек трябва, външни хора. Естествено че Танов дето стана гербаджия и Бойко му обеща да стане депутат и нещо повече дори, естествено че Атанасов, щото хем е опозиция и печели точки за ДСБ в парламента, хем има лична вражда с Петков и ако сега вътрешния министър падне, джуджето Атанасов се докарва отличник хем пред Костов, хем после пред Бойко и оппа - пак някоя топла доходна службица за дребния след изборите! Станишев не му пука, той след изборите заминава евродепутат и като бивш премиер ще има авторитет в Брюксел, а кво ще става тука май не го интересува. Овчаров не се меси, той е обиден отдавна и не взема страна. Дъбов е безличен като активист на БСП, но завижда на Петков за авторитета в БСП и не е на негова страна. Пирински е прекалено интелигентен за да взема страна в заговора, той работи на друг принцип, по-теоретичен. Следва списък и на други статисти с червена книжка. Остава Ивелин Николов от ръководството на БСП. За него отстраняването или дискредитирането на Румен Петков е манна небесна, съкровена мечта, най-първа грижа, символ-верую, най-голяма радост. На този принцип Ивелин Николов събира приятели и съмишленици около себе си, подготвя ги, настройва ги, агитира. Червеното няма да излезе от употреба скоро, да знаете! Просто снимките във вестниците и муцуните по ТВ ще са други. Развръзката - на конгреса на БСП наесен. Даде Господ да живеем в интересни времена!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Този Алексей не беше ли обвинен преди няколко години за съучастие в поръчкова група за убийства. Тогава продажните съдии го оправдаха, а сега се оказва, че работил за ДАНС. Егати и скапаната държава.
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ха, дали пък трябва да се събира Съвета за национална сигурност заради клеветите на шайка недобити престъпници като Атанасов и гербаджията танов и сие Бойкови ***? Трябва ли да се занимава съвета за национална сигурност за да стане ясно, че откачената и подивяла десница иска с клевети и обиди, с кафеджийски лафове и измислени клюки да събори Румен Петков и правителството? Истинските виновници за скандала са тези, които раздухаха нещат до пожар, какъвто не е имало в България. Румен Петков е добър министър, но много хора искат да го дискредитират, защото не могат да бъдат държавници като него. Голяма част от тези хора са вътре в БСП, вече е ясно!
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Г-н президент, стига сте си клатили топките из чужбина! Държавата ни се разпада, а Вие си играете на хаджия. Ако имате смелост и морал връщайте се и незабавно свиквайте Съвета за национална сигурност.
44
0
 
0
 
! Отговори
Румен Зажигалката преди 16 години
Четирите дела срещу Румен Петков са образувани в прокуратурата в Плевен, а са прекратени другаде, каза депутатът от ДСБ Атанас Атанасов. Според него е неясно защо делата са прекратени в други съдебни райони, след като в НПК са точно определени основанията, поради които може да се промени подсъдността на едно дело.Депутатът запозна журналистите в парламента с отговора на главния прокурор на писмото, с което Атанасов пита за производствата срещу Петков. Първото дело е било образувано от окръжната прокуратура в Плевен за престъпление по служба във връзка с реда и начина за настаняване в общински жилища в Плевен. С постановление от 27 януари 1999 г. на прокурора от районната прокуратура в Ловеч производството е прекратено. Второто дело е образувано от окръжната прокуратура в Плевен, а производството е прекратено с постановление на прокурор от Върховната касационна прокуратура на 13 май 1998 г. Третото дело също е образувано от окръжната прокуратура в Плевен през 1997 г. и с постановление от 16 февруари 1999 г. е прекратено от прокурор в прокуратурата в Ловеч. Четвъртото дело от 1999 г. е образувано от районната прокуратурата в Плевен за хулиганство и е било внесено в Плевенския районен съд с обвинителен акт, каза Атанасов. Той цитира постановлението за прекратяване на делото от Върховната касационна прокуратура, според което поради нередовно призоваване на обвиняемия, разглеждането на делото е било отлагано многократно. След подадена молба до съда и представяне на писмени доказателства, от които е видно, че обвиняемият Петков е регистриран като кандидат за депутат, делото е било отложено, и с последваща молба обвиняемият Петков е уведомил съда за избора му за народен представител в 39-то Народно събрание. С определение районният съд в Плевен при липса на конкретно предвидено основание за спиране по реда на НПК е прекратил производството и е върнал делото в Районна прокуратура-Плевен. След това Върховната касационна прокуратура иззела това дело и го прекратила с постановление от 26 юли 2002 г., посочи депутатът.
43
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 16 години
Как стана така ,че прокуратура с няколко хиляди служители и още толкова следователи и дознатели до сега не намериха нищо и чак когато Атанасов даде диска на Велчев с копие до Брюксел,те изведнаж се разтичаха.Показват дейност само когато отвън окажат натиск и покажат информация,но те сами никога нищо не откриват. Много са активни когато трябва да дискредитират спасители на България и почтени хора,а за техните глас не обелват.Щом ги допреш по-остричко,обаче,се пукат като цирей - само гной,кръв и смрад
42
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 16 години
Истината за делата срещу Румен Петков е тази,че са прекратени от бившия окръжен прокурор на Плевен и бивш член на ВС на БСП Мариана Христова.