Нещастни самотници налитат на шоколад, любители на мляко искат гуш

Имало връзка между храна и психическо състояние; краставиците били за чувствители души, зелето - за шубета
30 апр 2008 12:45,
28
Нещастни самотници налитат на шоколад, любители на мляко искат гуш
Според учените, ако честичко дъвчеш шоколад, вероятно си нещастен и самотен. И тъжен. Снимка: AMY

Учени успели да установят връзката между психическото състояние на човека и кулинарните му предпочитания, съобщи днес руският РБК daily.

Според изследователите, любителите на шоколада дълбоко в душата си всъщност са самотни и нещастни хора, в чийто живот липсват любов, състрадание, внимание...

Психотерапевтът Владимир Есаулов твърди, че пристрастието към млечните продукти пък издава потребност от ласки и грижи.

“Тази храна се асоциира с млякото на майката, а следователно и с онзи период от живот, когато сме защитени и обкръжени с любов”, казва Есаулов.

Всички вкусови пристрастия говорят за наличие на особени психологически потребности, твърдят учените.

Предпочитанието на твърди храни – орехи, твърди плодове, означава желание да побеждаваш.

Любителите на месото, особено говеждото, често пък били нервни и агресивни.

А хората, които основно предпочитат плодове и зеленчуци, имали спокоен и уравновесен характер.

Руският учен Александър Макаров твърди, че е установил най-тънките нюанси на влиянието на характера на избора на храна върху личностните качества на човека.

Според него доматите са храната на щедрите демократи с широка душа.

Краставиците са любима храна на чувствителните натури.

Зелето и фасулът се предпочитат от хора, които трябва да съберат смелост и решителност.

А онези, които се хранят само с зеленчуци, се страхуват от трудностите и са прекалено отстъпчиви.

Освен това начинът на приготовление на зеленчуците също говори много. Тези, които ги обичат сурови, са психически здрави и уравновесени.

В характера пък на любителите на киселото, пресоленото и маринованото имало явни тиранични нотки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
tancheto преди 15 години
Eto me,az ne obicham shokolad...i sum jena,nito puk shokoladovi deserti,shokoladovi kremove i t.n za smetka puk na vanilovite;)).........inache i az kato teb obojavam hranata...vsichko,absolutno vsichko qm,osven skaridi i nqkoi drugi morski darove......
26
0
 
1
 
! Отговори
:) ;) преди 15 години
bravo pich:))) Mnogo dobre prozvucha tova: "qj treva i se chuvstvai kato ovca" she si go zapomnq :)))) Trqbva vseki da qde tova,koeto mu iska dushata,jivota e prekaleno kratuk za da si pozvolim luksa da se lishavame ot neshtata koito obichame i ni dostavqt udovolstvie ne samo za stomaha,a i za dushata.... Az lichno uvajavam hranata....obicham da i se naslajdavam kolkoto i kakto moga,puk ne sum debela.....
25
0
 
1
 
! Отговори
gfdhf преди 15 години
AMA MOJE LI TOLKOVA PROSTASHKI ZAGLAVIA???????????????????????MNOGO STE ZLE,CHESTNO! VSUSHTNOST I BEZ TVA RIADKO CHETA TOZI SITE.;..
24
0
 
1
 
! Отговори
всеядна преди 15 години
Тази статия е от рода "Дрън-дрън ерина,бабината ти Керина...!"Излиза,че ние,които сме всеядни сме най-интересните хора,защото съчетаваме всичко накуп.Гледай хората с кви работи се занимават!!!
23
0
 
1
 
! Отговори
Vlado преди 15 години
Аз любов не съм видял, пък сладко не ям. Куха статия.
22
0
 
1
 
! Отговори
Съмишленица преди 15 години
От твоята партия съм - явно съм много сложна личност поради факта, че обичам всичко от гореизброените храни ....
21
0
 
1
 
! Отговори
бачо киро преди 15 години
моля Те гого, като по-голям експерт по храненето да ми кажеш - доколко обича насилието и кръвта далай лама, когото видях по телевизията да приема като подарък цяла кошница наденички? и всички други тибетци и какви ли не още дето не се лишават от животински храни като пържоли и луканки - и те ли са поклонници на насилието и на кръвта? смирено очаквам Твоя отговор, гого, дали далай лама като обича дапохапва свински наденички е кръвожаден? вярвам, че ще ми отговориш ясно и категорично както си писал досега, нали?
20
0
 
1
 
! Отговори
blah преди 15 години
От всички форуми които чета този е с най-висок процент гении и специалисти :)
19
0
 
1
 
! Отговори
от черношоколадеца преди 15 години
...затова нека правим като лъвовете и вълците - да ядем растения само от нужда а не поради фанатизъм, и да мислим като будистите - с уважение към всички чувстващи същества.честит празник на цветята на всички!
18
0
 
1
 
! Отговори
многогодишен потреби преди 15 години
изключително трудно можем да приемем на вяра опитите за летене на хора, живели последните няколкостотин години като алкохолизирани роби - или икономически несвободни (казано като за пред хората). да би поискал някой да приеме насериозно такива изхвърляния, щеше веднага да разбере как там, при тях, дето водката е смисъл на живота и национална емблема, никой, ама никой родител не си гледа нито обича децата, и затова всичките им деца (после пораснали, но пак деца) за цял живот остават, цитирам, "самотни и нещастни хора, в чийто живот липсват любов, състрадание, внимание". нищо ново, като ги управляват диваци, копнеещи по родовообщинния строй с интензивно използване на робовладелството. какво освен подземни изкопаеми продават тези неуспели в живота и в цивилизацията? хора! най-много сексуални роби и робини и робчета по публичните домове на евразия идват оттам. такива ли да слушам? дето преди петстотин години чингиз хан им е показал бъдещето - свободна търговия, ниски данъци и мостове между културите? и до днес те не са си научили урока и както всички виждаме всеки ден, никога не ще поискат да се учат да живеят като останалия свят. а днеска, първи май, празнуват нещо, което е било направено платен официален държавен празник на труда от световноизвестния социалист и канцлер адолф шикългрубер, повече известен като хитлер, водачът на националната социалистическа партия на германия по времето на йосиф джугашвили по прякор стоманения.и нека не боготворим лишаващите се от всички водове храна, копнеещи да ядат като овчици и козички - те изяждат много по-голяма част от храната си жива - казано срамежливо по тяхному сурова - затова всичкоядните са по-милосърдни от лишаващите се от пълноценна храна - или някой ще опита да твърди че не е редно да изпълняваме волята на твореца, който ни е построил да ядем и марули, и луканка? лично аз вървя по волята му, и никога не бих дори помислил да тръгна срещу волята му. казвам това тридесет години след като дори материалноориентираната официална наука призна че растенията изпитват чувства и могат да долавят мислите ни (което веднагически беше изпробвано за навигация на вредоносни ракети, дето не може да бжъдат радиосмутени при полет). това е положението - всички декларират как много уважават живота, ама някои нехаят изобщо за живота на разли1чните - в случая на живоизяжданите пищящи от ужас растения, гевнетично изнасилени поколения наред. с ушите си чух един от главатарите на художествената академия да казва как започнал да затъпява след принудително наложеното му от медици растителноядство и не можел вече да си рисува картините. след което им теглил една дългосвиреща каракачанска и продължил да прави онези три забранени от обществените клишета и масово практикувани неща - апека му викат по-старите - апване, пийване и ##рвалък, и си върнал божията дарба да рисува картини.затова нека правим като лъвовете и вълците - да ядем растения само от нужда а не поради фанатизъм, и да мислим като будистите - с уважение к
17
0
 
1
 
! Отговори
LachKo преди 15 години
Особено ако са агнешки или свински, въртяни на чеверме или току-що излезли от фурната! А ти щом не ги обичаш, яж трева и се чувствай като овца! :)
16
0
 
1
 
! Отговори
gogo преди 15 години
Месото е трупът на насилствено убито животно. Който яде месо обича насилието и кръвта.
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Краставиците са любима храна на чувствителните натури?хахаахахсещам се за дядо ми - може да ги наречете всичко друго, но не и чувствителна натураа краставици много хрупаше, дори си имаше парник
14
0
 
1
 
! Отговори
нормална преди 15 години
7. - 13:27 - asdfОт: adfАбе кой подяволите вярва на някви *** руснаци. хапни шопска салатка,да се уравновесиш нервите.
13
0
 
1
 
! Отговори
Russia the BEST преди 15 години
Do 7 - maika ti e tupa we *** smotan. Q hodi se skrii nekade we
12
0
 
1
 
! Отговори
Malkiq преди 15 години
Pulni gluposti !!!!!!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
мхм преди 15 години
колко килограма си? :-)
10
0
 
1
 
! Отговори
Жорката преди 15 години
Ако има нещастнички да дойдат да ми посмучат белия, горещ шоколад - ха - ха - ха.
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
добре де, аз обичам и шоколад и ядки и месо и боб и леща и понякога и зеленчуци. Е от кои съм тогава, мааму стара?
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Uff! Porednata prostotia! A az kato obicham sladoled, kakav harakter sam, a? Shto ne mi kazhete be gennii.