Чиновници лапат до 7 хилядарки бонус

Дават им паричките само ако се справят с усвояването на еврофондовете
12 юни 2008 16:32,
21
Чиновници лапат до 7 хилядарки бонус
Снимка: БГНЕС

Държавните служители, занимаващи се с управление и разпределение на средствата по оперативните програми, ще получават годишни бонуси в зависимост от процента на реално усвоените средства по оперативните програми, съобщи зам.-министърът на държавната администрация Мария Дивизиева.

Предложението за бонусите се съдържа в изготвения по препоръка на вицепремиера Меглена Плугчиева доклад за състоянието на държавната администрация, която се занимава с усвояването на еврофондовете.

По думите на Дивизиева при условие че средната работна заплата в държавната администрация към момента е 600-650 лв. (а в някои институции и много повече), то служителите от звената, занимаващи се с еврофондовете, по регламент вече получават двойни по размер заплати, т.е. 1200 лв. средно.

Ако отчетат над 50 на сто усвояване на средствата по годишния индикативен план, те ще получат като бонус в края на годината 6 месечни основни заплати, т.е. 3600 лв.

При 100% усвояване на средствата, което от министерството признаха, че е почти невъзможно, бонусът ще бъде 7200 лв.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да лапат мангизи, да лапат докато се задяват. А ние ще лапаме мухите щото сме *** да гласуваме само за негодници...
19
2
 
0
 
! Отговори
Даола преди 15 години
Всъщност най-виновни за неосвояване на средствата по еврофондовете и мудните процедури са чиновниците в държавната администрация.Част от тях са немарливи в работата си, поради това, че чакат да се пенсионират и вече не ги интересува нищо. Други са много млади и умират от скука, извършвайки тази дейност, която не им се струва нито перспективна нито доходна, а нямат и необходимата подготовка, практика и мотивираност.В европейските служби пък, работят само млади хора, които също за доста безхаберни и мързеливи. Ужасна ситуация, но както беше казал едно време писателят Дончо Цанчев - тъй като не можем да внесем други, ще трябва да се върши работата с тези хора.
18
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В държавната администрация и най-вече в споменатите структури по усвояване на еврофондовете не се върши нищо, просто се спускат разпореждания на кщого да се даде и на кого не и това е. Работа никаква: събуждаш се, отиваш на работа, цял ден си в интернет да четеш новините и така всеки ден. Преди 3 месеца ми предложиха работа в едно министерство, работа от която аз нямам много понятие, но бих могъл да я върша. Като отидох на разговори със съответния зам.министър и го попитах какво ще трябва да върша там, какви са задачите ми и каква е целта на съответната дирекция. Той помълча половин минута и въздъхна - нищо няма да правиш, то няма и какво щото всичко си е наредено предварително, ти само ще идваш на работа всеки ден и ще си вземаш заплатата, ще гледаш разни странични лица да не надничат много в книжата. Ахнах и щях даже да се задавя, направо не очаквах такава откровеност от зам.министър!!!
17
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е начин да дадат пари на свойте хора. Да не би някой да си мисли, че ще отидат при този който работи, хихихи. Първа е любовницата на шефа и след това роднини и близки.Не виждате ли, че такива хора се назначават на началнически и ръководителски места.
16
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Работил съм в адържаваната администрация. Парите, които се получаваха, бяха доста в сравнение с работата, която се вършеше. Като тръгнеха едни комисии, едни съгласувания.....Същото се наблюдава и сегав някои ведомства - как такаа Агенция за приватизация продължават да получават всеки месец бонуси, които заедно със заплатата стигат прилична четирицифрена сума, а не си изпълняват заложената програма по думите на изпълнителния й директор? За какво им се дават тези бонуси ?!? И не само там, просто дадох пример.
15
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Ок. Елате вие да работите в администрацията щом ви се виждат много тези пари. Елате и ще взимате бонуси и вие. Що не поработите за дуржавата? Стига сте мрънкали, че била зле и пропадаща. Ето, отидете в администрацията и щом сте толкова можещи и знаещи хем ще оправите нещата, хем и бонуси ще получите.
14
2
 
0
 
! Отговори
xoxomok преди 15 години
Научи се първо да пишеш правилно и тогава търси да си осиновяваш дете!!! А как ще го възпиташ... от сега ми е ясно... :(
13
2
 
0
 
! Отговори
некой преди 15 години
пак ли проценти бе ейй..че те нали затова работят...баси държавата баси чудото...добр че се махнах...
12
2
 
0
 
! Отговори
raytchev преди 15 години
kakto i dosega-kato si gi podelim barabar s ministershata !
11
2
 
0
 
! Отговори
от маалата преди 15 години
като баш Даскалеско стигане няма!Халал!
10
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
koi kontrolira firmite koito se zanimavat sas osinoviavaniata da vzemat po 20 000 lv za da te yrediat za dete zastoto na mene edna takava firma ot sofia mi go predlozi kazaxa 4e davali mnogo potkopi na lekari socialno ina maikata toest te polzvat zakona za prepoznavaneto no mnogo pari be zakonno li e tova ako niakoi e zapoznat ste bada mnogo blagodarna da mi otgovori az sa6to sam vav procedyra i 4akam no tova sa bozii raboti blagodoria
9
2
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
колкото и да им правят заплатите , пак ще чакат Амет , или Р.Овч. , или някой като тях да се обади , та да задвижат нещо .Но ! Веско нещо се е объркал :-0Хем пише граматически правилно , хем си мисли с главата , преди да пише - не моем да повервам , напрао ! :-0Явно новите хапчета действат .Вескоооо , все от тях да пиеш , бати , и няма да те боли главата , и няма вече да си лягаш , на релсите ! Само от тях !
8
2
 
0
 
! Отговори
Castor преди 15 години
Досега не съм псувал...но май ще започна! Съгласен съм с 6! Искам и аз такива стимули...ще работя денонощно!!!
7
2
 
0
 
! Отговори
ddd преди 15 години
Че не можем да ги изхранваме вече , не можем !Ами дайте да помислим де че ги копаме , че са мнооооого вече бе хора ! УЖАСССССС
6
2
 
0
 
! Отговори
Веско преди 15 години
НЕВЕРОЯТНА ГЛУПОСТ Е ТОВА.КАК Е ВЪЗМОЖНО?Това го няма никъде в частиня сектор - НИКЪДЕ. Не е нормално да се дава бонус от половин годишен доход, за това, че някой си е свършил работата ЗА КОЯТО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ МУ СЕ ПЛАЩА.КОЙ ИЗМИСЛИ ТОВА? КОЯ *** ПРАЗНОГЛАВА?Аз това го тълкувам така:1. Ако не свършите никаква работа, ще получите двойни заплати, на останалите държавни работници.2. Ако все пак благоволите да свършите 50% поне, от това което се очаква - ще получите премии, в размер на четвърт годишен доход.3. Ако все пак си свършите работата (маймуни мързеливи - почти невъзможно - със сигурност е невъзможно в тази скапана система) ще получите 21600 лева.21600 ЛЕВА, просто за да ги накарат да си свършат работата, за която им се плаща така или иначе. Нормалния чиновник взима 7200 лв на година - тоест ТРИ ПЪТИ ПО МАЛКО.*** НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО МЕН
5
2
 
0
 
! Отговори
Spaseto преди 15 години
Щом работят нека получават.
4
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Идеално. Тези дето работят трябва да получават пари. Трябват yes хора, a не дето нищо не правят. И като имат стимул да одобряват, няма да режат хората без да си мръднта пръста, а ще им помагат.
3
2
 
0
 
! Отговори
кой има интерес? преди 15 години
първо - чиновниците не усвояват парите, те администрират процеса, което значи, че имат интерес контрола да е занижен и повече пачки да бъдат лапнати от сивия сектор - така хем ще си изпълнят политическите поръчки, хем и законна премия ще вземат!!!
2
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Поредното БГ извращение! Честито на печелившите :D
1
2
 
0
 
! Отговори
Шмиргела преди 15 години
Ако в някоя нормална фирма си изпълниш плана на 50% ще те уволнят, но в държавна администрация ти дават пенсията на баба ми за 3-4 години.