Малък-голям сезон

Силно започна и силно продължава Малкият сезон в Сфумато
2 юли 2008 15:55,
Малък-голям сезон
Снимка от "Карастрофа". Фотограф: Нина Боянова

На 1 юли откриха едно от най-любимите ни събития през годината – Малкия сезон в Сфумато.

Тази година фестивалът ще продължи до 10 юли във всички открити и закрити пространства на театъра и около него.

През последните години форумът ни радваше с оригиналните първи опити на творци от различните сценични области на изкуството.

Но ако до преди една година можехме да се отнесем с лека снизходителност към недостатъците им, тази година програмата е толкова силна, че такова отношение изощо не е нужно.

И след откриването с невероятния “Void” на Виолета Витанова и Станислав Генадиев,Бягство” с Василена Михайлова и Съни Коев, „Fantomati” на Венелин Шурелов, документалния филм “Педро, актьорите и....аз” на Елица Матеева и всичко останало в първата вечер, днес, на 2 юли, програмата изобщо няма да е по-слаба.

Програмата започва още от 14.00 часа с в галерия “Васка Емануилова” с художествено Ориентиране /От натура към култура/ - проект на Георги Петков, който ще предаде щафетата на акцията публично четене на Никола Михов (от 17.00 часа ).

От 18.00 часа в камерната зала започва “Катастрофа” от Самюъл Бекет – дипломен спектакъл на младата режисьорка Нина Боянова с участието на Антонио Димитриевски, Елина Алексиева и Кирче Гьоревски.

Миниатюрата е изключителна силна като внушение и се основава върху цитата от Бекет “Няма Аз, няма имам, няма съм!” и върху вярата, че въпреки всичко, човекът в този свят винаги ще оцелява...

От 19.00 часа в голямата зала пък ще гледаме “Shakespeare’s tango” - спектакъл на студентите от актьорския клас на доц. Огнян Спиров и х. ас. Биляна Дилкова в Югозападния университет в Благоевград.

То не е пародия на Шекспировите трагедии, нито безцелно осъвременяване на темите в тях.

Всъщност представлява интересен прочит върху някои от ситуациите – понякога скечово, понякога иронично, но винаги с любов, уважение и творчески.

Програмата за 3 юли ще завърши в 20.30 часа пред театъра с концерт на  група “Кака Сяра”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание