Лош късмет за 20 000 фена на Whitesnake и Def Leppard

Техниката на двете банди закъсня заради гранични проблеми, после запра и дъжд...
5 юли 2008 15:07,
140
Лош късмет за 20 000 фена на Whitesnake и Def Leppard
Феновете, които са отишли първи, са стояли 5 часа прави до започването на първите акорди. Снимка: Васил Христов

Лош късмет споходи над 20 000 човека, които посетиха снощи концерта на Whitesnake и Def Leppard.

Шоуто започна с огромно закъснение заради проблеми на границата, а за капак и дъждът не ни прости.

Иначе всичко стартира добре - повозихме се из София на двуетажния автобус, който циркулираше между стадиона и центъра на София - вътре звучаха хитове само на двете банди, пийвахме бира, беше весело.

Към 20 часа стадионът вече беше пълен и, както бе обявено, първи на сцената излезе Тома.

Той изпълни няколко хита, като Highway To Hell на AC/ DC, Paranoid на Sabbath и I Wanna Rock на Twisted Sister.

След неговото изпълнение, организаторите съобщиха, че тировете с техника на Def Leppard и Whitesnake са били задържани на македонската граница и че концертът със сигурност ще се състои, но ще закъснее.

Минути преди това видяхме два големи тира да влизат на стадиона, така че може да се каже, че версията е потвърдена и организаторите наистина нямат вина в случая.

Колкото и трескаво да кипяха работите по сцената и по разтоварването, шоуто се забави невероятно много и Whitesnake излязоха на сцената малко преди 23 часа (а по програма трябваше да са там към 20).

Макар феновете да бяха седели прави няколко часа, всички изригнаха и се зарадваха, че се е свършило с чакането и може да се започне с куфеенето (тези на първия ред, ако са влезли при отварянето на вратите в 17 часа, значи са стърчали прави 6 часа...).

Междувременно и дъждът започна да се изсипва, с което дойде и студът.

След толкова премеждия това май не изненада никого (пък то и се очакваше да вали...).

Whitesnake не изпълниха най-големия си хит - "Crying In The Rain", макар че едва ли можеше да има по-добри условия за това...

Сетлистата на групата беше приятна смес от новите им парчета и големите хитове.

Дейвид Ковърдейл и компания спряха да свирят минути след 12, а дебютът на Def Leppard в България се състоя малко преди да изтече първия час на 5-ти юли.

Все пак, хиляди фенове са чакали този миг и останаха стоически да видят легендарната банда.

В крайна сметка, след концерта мненията са противоречиви.

Повечето фенове на рока въобще не си спомнят лошите моменти, а само минутите под музиката на двете групи.

Други помнят само дъжда, калта, студа и чакането...

Ако и ти си бил там, искрено се надяваме да си от първите. Мизерии се случват, но важното е, че концертът се състоя въпреки всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
2
 
! Отговори
Анели преди 15 години
Аре стига с глупостите за организация бира дъжд и всякакви други простотии...Бях там изкефих се максимално-няма такъв адреналин- целият ми живот е минал с дефа... за снеик няма да коментирам - според мен се изложиха много
138
0
 
2
 
! Отговори
милена преди 15 години
Бременна съм в 5 месец , но бях на концерта .Чаках виках пях и ме валя проливния дъжд.Цяло чудо че не се разболях . За мен концерта беше върха.
137
0
 
4
 
! Отговори
Gerry преди 15 години
ОК, дъждът ни удави а макендонците ни прецакаха ранния час на концерта но какво от това????!!!!Нали видяхме Ковърдейл и Елиът?!А това е по-важно!Фенка съм и на двете банди и особено на Snake и за нищо на света не бих пропуснала техен концерт в БГ ако ще и камъни да валят и ФБР да им спре тировете с техника за 24 часа.
136
0
 
2
 
! Отговори
Elena Minkova преди 15 години
Беше невероятно преживяване. Не ме интересуваше нито че вали, нито че е кално и студено. Дори и закъснението не ми попречи да се забавлявам. А чакането си заслужаваше!!!!!!!!!!!!!Любимите ми групи да дойдат в България и аз да си тръгна ... как пък не!
135
0
 
2
 
! Отговори
wishbone преди 15 години
Връщам се от Каварна. Разковах се от емиции! Тръгнах в събота, след Снейк и Лепард. Наистина, когато започнаха вторите се преброиха истинските фенове. Не упреквам тези, които си тръгнаха. Тежичко си беше. Но Лепард си заслужаваха всяка капка дъжд!!! И стига мърморене и хленчене. Концертите оп принцип, особено тези на открито, винаги могат да донесат изненади. Мейдън преди години въобще не дойдох, например...
134
0
 
1
 
! Отговори
Мирчето преди 15 години
Забравих да спомена, че с баща ми бяхме в различни части на стадиона и затова имам представа и на двете места как е било :)
133
0
 
1
 
! Отговори
Мирчето преди 15 години
Аз се размазах тотално и просто беше едно от най-яките ми изживявания, просто супер и много по-добре отколкото и съм си представяла, че може да бъде, защото и закъснението и дъждът ми дойдоха много добре и бяха напълно в моя полза :D Искам само да ви кажа, че аз лично чувах Лепард толкова добре, че се чудех пичът дали не пее на плейбек. Толкова хубаво и ясно! Баща ми както много от вас каза, че звукът е бил ужасен. Мисля, че отляво просто се чуваше по-добре. Много хубаво и ясно и даже на Joe му чувах всяка дума. На Whitesnake звука беше малко по-кофти, а на Тома да не говорим, жив ужас! Но по време на Лепард се чуваше перфектно. Така че тоз пич дето вика, че който е харесал концерта е мазохист, просто явно е бил отдясно :D
132
0
 
1
 
! Отговори
koi преди 15 години
Който беше дошъл заради бирата ще намери за какво да мърмори.Аз стоях, и чаках и ме валя дъжда, и се изкефих.И пак бих отишла.Страхотно изживяване беше.
131
0
 
2
 
! Отговори
eye преди 15 години
много мрънкане - който е искал да си паркира в 19:00 на стадиона, да му носят бира на крака и Ковърдейл да дойде да му пее по разписание под козирката та да не се мокри-Сори!!На мен Каварна ми е далече, цена от 30 лв. за тези групи ми е супер, влязох спокойно на стадиона за 7-8 минути без блъскане и си седяхме на тревата на по бира до началото. За WC не чаках и 1 мин. като отидох, а един дъждобран от 1,50лв. ми свърши идеална работа. Да, при това бързане и в тия условия уредбите не бяха перфектни, Снейк и те, но Деф Лепард.... който остана и не беше дошъл заради бирата знае, останалите - още веднъж Сори, по добре си ходете на чалготеки!
130
1
 
1
 
! Отговори
Matador преди 15 години
въпреки дъжда и забавянето концерта си беше супер. единствената серизна забележка ми е към звука...на моменти Ковърдейл не се чуваше въобще, само басовете се чуваха...на няколко пъти ставаха тия гафове и не знам в тон режисьора ли беше проблема или в техниката...за сравнение в събота на Manowar в Каварна звука беше перфектен...
129
0
 
2
 
! Отговори
az преди 15 години
Единственото нещо, което не ми хареса беше дъжда, всичко останало се преодоля. Това, в което за пореден път се убедих е , че в България, има само истински фенове. Това да чакаш 3 часа концерт, да крещиш с пълно гърло песните по дъжда да не пребиеш никой, да викаш за бис, а отгоре да ти се излива пороен дъжд. Не знам дали тези групи са виждали такива фенове до сега. И съм сигурна, че пяха с такъв невероятен заряд въпреки всичко. Едно невероятно шоу, не съжалявам за нищо и бих отишла пак при същите условия.
128
0
 
2
 
! Отговори
dovolen преди 15 години
За недоволните....стига сте мрънкали ве...концерта си беше супер, въпреки всичко, който иска удобства да си лежи на топло пред телевизора
127
0
 
1
 
! Отговори
Вальо преди 15 години
А какво ще кажеш за хората с билети от 60 лв, които седяха по стълбите и не можеха да стигнат до тоалетната . И защо продават стотици билети по 60 лв допълнително , след като са свършили местата .
126
0
 
1
 
! Отговори
някоя си преди 15 години
Не съм казала нищо за ток. Не ме интересува защо се е забавил концерта, дори да не се беше забавил пак щяхте да намерите нещо да мрънкате. Като в едно детско стихче от близкото минало "Все за нещо ще намери да се начумери: ту му млякото горещо, ту пък друго нещо". Като се чувствате измамени направете нещо - подавайте жалби, водете дела, така правят в западните страни, на които толкова се възхищавате. Или станете промоутъри и организирайте по-хубави концерти. С постоянно оплакване нищо не постигате.
125
1
 
1
 
! Отговори
Nikolaj преди 15 години
Проблемът не в липсата на ток Който не знае да му кажа , че този концерт трябваше да бъде част от Калиакра Рок Фест и да се проведе на 5-ти или 6-ти в Каварна , и Цонко Цонков беше почти завършил преговорите , когато СМЕ подло без предупреждение му отмъкнаха концерта в последния момент . Така че , който хвали СМЕ явно няма представа с какви хора си има работа . Информацията е от сигурен източник
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако се оплаквате, ча за 15е гледате супер концерти...трябва сериозно да се замислите за къде сте!!!
123
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
аман от мрънкащи п_тьовци! другия път като като ходите на концерт си носете памперси, топло чайче и mp3-player със студийни записи!
122
0
 
0
 
! Отговори
Николай преди 15 години
До номер 111: Бобчо А бе Бобчо , къде ги видя тези 60 годишни шоумени -Джо Елиът е на 49 , Рик Савидж е на 47 , Вивиан Кембъл е на 45, Дог Алдридж е на 43 и т.н.
121
1
 
0
 
! Отговори
Nikolay преди 15 години
До номер 115 : Разстоянието София-Тирана е 550 км и се взема за 7-8 часа . Дори да има 3 часа допълнителен престой на границата , ако камионите сутринта няма как да не пристигнат навреме . Така че причината не е , че е нямалао ток на границата , а някаква друга . Освен това на границата има генератори , поне от страната на Гюешево със сигурност . От страната на Деве Баир не може дя няма генератор. Който е минавал оттам е виждал ,че македонската митница е по-модерна от Гюешевската
120
0
 
2
 
! Отговори
До:Trance Sensation преди 15 години
Концерта беше мноооого як!Въпреки чакането.Заслужаваше си !