Ваканция, ура! Вместо 5, 15 хиляди пенсионери - all inclusive

БСП вдига мизата тройно, праща възрастните на ваканция, но в неактивния сезон
4 сеп 2008 17:01,
107
Ваканция, ура! Вместо 5, 15 хиляди пенсионери - all inclusive
Таз година на море. Снимка: Булфото

Управляващите обмислят да вдигнат мизата и вместо 5 000, над 15 000 пенсионери да почиват безплатно на море и планина.

Възрастните ще посещават базите за профилактика и рехабилитация на различни министерства и ведомства, но в неактивния сезон - след средата на сeптeмври, съобщи Дарик радио.

Във вторник премиерът Станишев съобщи, че се планира около 5000 пенсионери да почиват all inclusive.

Критериите кои възрастни хора да пътуват министър-председателят и социалният министър оставиха в ръцете на пенсионерските организации, които вече се скараха кои да са "богоизбраните" за безплатна премиерска ваканция.

Коалиционните партньори на червените в управлението – НДСВ и ДПС, също са скептични към идеята, защото се създавало впечатлението за предизборен ход на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
Quo Vadis преди 15 години
Към 100 - Точно пенсионерите са ВИНОВНИ ПРИ ТОВА В НАЙ-ГОЛЯМА СТЕПЕН ЗА ТОВА, ЧЕ НА ВЛАСТ Е ТАЗИ ***. Те гласуват за тях. Те ги докараха пак на власт и ........... айде да не се обиждаме, че явно и от тебе се е родил ***.Към 102. Аз си има пенсионер, на който аз работейки му плащам сметките. Само дето такова нещо в природата НЯМА - крава от теле да бозае. Защото точно това се случва в момента. Всичките тези пенсионери бозаят от нас - работещите сега. Защото ние плащаме техните сметки във всяко едно отношение. Защото те ни докараха на власт недоносче БЕЗ НИТО ДЕН ТРУДОВ СТАЖ ДА НИ УПРАВЛЯВА. Ще Ви обиждам всичките "мършляци", защото на вас не ви се е налагало от вашата заплата да отделяте за вашите родители. Защото аз съм започнал да работя от 14 годишен. През цялелите ваканции съм работил като шлосер и от този момент пари от нашите дори за учебници не съм взимал. В същото това време ми се налага да давам и сега. Не стига това ами и с НАШИТЕ ДАНЪЦИ ЩЕ ВИ ПРАЩАТ НА МОРЕ. МОЖЕ АМА ЗАЕДНО С ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ПОЛИТБЮРО НА МОРЕ И В ШЛЕПОВЕТЕ - КАТО 1925 ГОДИНА. И недей да ми приказваш, че това е нашето бъдеще - вие отдавна го пропиляхте в аванс и сега ние ще го плащаме при това с лихвите. А това, че и нас това ни чака - въобще не се притеснявам - ние НЯМА КАК ДА ГО ДОЖИВЕЕМ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС.P. S. Само за едно си частично прав - с нашите заплати от 800 - 1000 лв. НЕ МОЖЕМ ДА ИЗПЛАТИМ ЗАЕМИТЕ, КОИТО ВИЕ ВЗЕХТЕ. Ако зависи от мен - който е навършил 70 години - без право за гласуване. Не може някой, на който вече му е изветрял мозъка и е пътник да решава моето и на моите деца бъдещето.
105
0
 
0
 
! Отговори
ewto преди 15 години
За пореден път на 15000 избрани ххора ще им се предостави благо от нашите джобове. Избрани пенсионери но не на случаен принцип ами по роднински, това е ясно. Въпроса докога ще търпим защо тези пари не се влагат в инфраструктора. Защо с тези пари не се направи държавата по привлекателна за инвестиции и създаване на добри условия за работа. По високи заплата означават по високи данъци и повече пари за пенсия. Нека дадът на всеки пенсионер повече пари. пък нека той да реши как да си ги харчи. А не да пратят собствените си баби дядовци майки и бащи на море отново за сметка на обикновения данакоплатец. Това е поредния предизборен трик който ще напълни джобовете на малцина избрани да решават кой може да ходи на море и кой не и който ще инкасират много по голями разходи за изхранването на пенсионерите отколкото всъщност са направени изобщо.Аман от тия и аман от тези който си ги избираме. Само сериозни протести и безредици ще ни оправят. Трябва да се противим на всичко което не е справедливо.
104
0
 
0
 
! Отговори
деси преди 15 години
Серьожка, моята баба изобщо не я вълнува дали ще ходи на море! Но е особено притеснена как ще си плати парното и ще доживее ли до следващият месец..щото ,разбираш ли,не стига пенсията за храна!Жалки сте ,безочливи и нагли!
103
0
 
0
 
! Отговори
ot4e преди 15 години
Тъпите социалисти винаги са се опитвали да решават проблемите на дребно без да се замислят за 5мин напред във времето.Едно че този излишък е изкуствено създаден за да заобиколят ограниченията на валутния борд . Второ ако тези пари се вкарат във инфраструктура- не само пътища но и язовири, микроязовири, обновяване на канализации и сумати други полезни дейности, не само ще се отвори пазар за работна ръка, но ще се увеличат приходите в бюджета от засилената икономическа дейност.Тяхната инициатива ми звучи като дайте да изядем всички пари сега пък утре ще му мислим. Вместо да се работи в засилване на Българската икономика и повишаване на постъпленията в Бюджета.Тия 2 милярда излишък сега вложение ще са 10 милярда утре върнати.***.
102
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 15 години
Абе мръшляци, вие нямате ли майки, бащи, баби и дядовци. Сигурен съм, че повечето от вас имат и не мога да разбера защо толкова ви е яд, че могат и те да отидат на море, макар и в края на сезона. И на вас, ако ви предложат безплатна почивка и вие ще се юрнете да почивате. А като сте толкова можещи и антикомунистически настроени защо сте оставили подителите си и бабите и дядовците си да чакат на държавата, за да отидат на почивка? Да не би вие да се радвате само на стиснатите германски пенсионери, че така ви е по "западно" усещането, а? Вие сте една ***. Не пенсионерите дърпат държавата надолу, а вие. Защото вие сте тези които би трябвало да работите. Едно време започвахте работа на по 30 години щото мама и тате (сегашните пенсионери) ви гледаха и ви хранеха в устата, а сега се правите на много умни и отворени, ама не сте. Цял живот сте свикнали да сте *** и всичко да ви идва наготово. Преди ви даваха мама и тате, а сега се по цял ден се чудите какъв кредит да теглите. Обаче с 800-1000 лева заплата не се изплаща кредит от 100 000 евро, дори и за 30 год.P.S. Ще дойде време и ще разберете, но ще е късно... :)
101
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 15 години
Змийо Спаскина,Ти бъди сигурна, че точно онези, които заслужават, ще отидат. А ако 5000 не могат да помогнат, поради долуизброените причини, а именно завистта българска, то навреме са се усетили, че 15000 е вече друго нещо. Ако беше много умно и навременно, щяха и други по-умни от нас с добра социална система за всички, а не за единици богоизбрани, да са го приложили досега. *** само в БГто се измислят лотарии, за да гласуваш и предизборен туризъм. А нехранимайка, поради един пост и не виждайки по-далеч от носа си по-полека квалифицирай!99, много точно!
100
0
 
0
 
! Отговори
pepo преди 15 години
Не закачайте пенсионерите!Те нямат никаква вина за простотиите на бсп.Пенсионната възраст е бъдещето на всички вас,позволили си поради невъзпитаност и откровенна простотия да се подигравате.Пожелавам ви тогава към вас да има съшото отношение.Несъмнено!От болкук се ражда само ***.
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Евгени Тодоров kafene.net До Другаря Сергей Станишев, София Драги Сергейчо, Пише ти баба Радка от Враца, сигурно ме помниш от Бузлуджа.Пиша ти, защото съм много разтревожена. Казаха по телевизията, че ще пращаш 5 000 пенсионери на море без пари.Ние с дядо ти Пешо не сме ходили на море от 1989 година. Като дойдоха онези, сещаш се кои, и повече не стъпихме на пясъка. А на дядо ти Пешо много му се иска да види морето щото може да му е последно. Ама много му се ходи. Чел във вестника какви са условията и казва, че отговарял на всички. Бил член на правилния пенсионерски съюз, бил активист той винаги е активист, ходи на митингите и даже си бил уредил бележка, че е здрав. Колко е здрав, аз си знам.Та страх ми е да не вземе да го пратите на морето. Не го ревнувам, защото му знам силиците, не е за това. Страх ме, защото казаха, че яденето нямало да бъде като в нашата станция навремето първо, второ и трето, каквото донесат и докато го донесат, то изстиваше, ами на някакви маси и всеки яде колкото си иска. Казвало се Ол Клузив или нещо подобно.На моята комшийка Гинка внучката, Габриела се казва, била лятото с един пущ на хотел на морето /не са женени, Габито малко *** пада, ама това между нас/, и разказва какво е това Ол Клузив. Имало наредено яденета всякакви, и даже луканка, и агне печено, и бут печен, и салати, и супи, и плодове, и скара, и сирена мухлясали, и баница, и всички, всичко вика Габито. И никога не свършва.Като знам на моя Пешо колко му е останало коремчето като гардже си взема от паничката, и като знам откога не е ял луканка и агне печено, а как му се яде, съм сигурна, че още първата вечер ще напълни чинията с толкова неща, че ще му стане байгън.А като знам как не обича да се хвърля ядене, как си отопява чинийката до последно и обира трохичките, и като разправя Габито колко оставало и се хвърляло, и още по-голям страх ме хваща.Ще се пръсне моят Пешо, ще пукне сигурна съм.Та Сергейчо, моето момче, ако видиш молбата на моя Пешо Петър Драганов Драгойнов от Враца, недей да я разписваш. Нека да не са 5 000 пенсионерите на морето, може да са с един по-малко.А ако наредиш от спестените пари да ни изпратят малко добавка към пенсията колкото да си купим една луканка, но няма да ядем с дядо ти Пешо наведнъж, а ще си режим всяка вечер по малко.И ще те споменаваме.Твоя баба Радка.
98
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 15 години
Горещо препоръчваме на пенсионерите, който ще бъдат избрани за безплатната екскУрзия да влизат на дълбоко в морето и да не излизат!
97
0
 
0
 
! Отговори
Папуров преди 15 години
мръсни.Това ще ви остане!Дътаци, цял живот цоцате от държавата, що не и сега,нали?Кърлежи мръсни, да *** дано, че да се отървем по-скоро!Туй, де сте го строили, да си го търсите от кой го краде.Аз файда от вас не съм видяла никаква!!
96
0
 
0
 
! Отговори
Darina преди 15 години
ей 78, как може да си толкова ***, нямам думи....
95
0
 
0
 
! Отговори
palcho преди 15 години
Mnogo hitur hod da se izto4at pari4kite ot izli6uka. Obache ot politi4eska gledna to4ka si e samoubiistvo. Na drugite izbori poznaite kolko glasa 6te ima za bsp-tu - kolkoto idat na pochivka drugite ot iad ili nema da glasuvat ili 6e glasuvat nakazatelno kakto bat sergo gi nakazva da ne idat na po4ivka :)))
94
0
 
0
 
! Отговори
tc tc tc преди 15 години
Ами да вземе станишката да им подари и по един ковчег от тоз излишък. Времето си идва на електората му...
93
0
 
0
 
! Отговори
G. Belgium преди 15 години
E kvo sega komynisticheskite semki shte si pratqt roditelite bezplatno na pochivka po moreto kakvo tolkova nenormalno ima :) Dobre doshli v Bulgaristan!!!
92
0
 
0
 
! Отговори
moon преди 15 години
6to ne gi izpratqt na lunata te i bez tova skoro 6te otpatyvat kam otvadnoto.stani6ko moje da gi izprati i v etiopia.tam po evtinko 6te my izleze a i broikata moje da stane po golqma naprimer 100 000.
91
0
 
0
 
! Отговори
Змията Спаска преди 15 години
Защо завиждате? 15000 гласа не могат да помогнат на никоя партия, но поне малка част ще си починат. Не заслужават ли? Само нехранимайка може да разсъждават така.
90
0
 
0
 
! Отговори
macein преди 15 години
izpratete 1000 v florida za da si poprikazvat s 6tatskite pensii.kato se varnat da razkajat na bulgarskite polyzatvornici za kakvo stava na vapros
89
0
 
0
 
! Отговори
Рос преди 15 години
Толкова много приказки се изприказваха за пенсионерите,те пък се вълнуват дали ще въдат сред богопомазаните да отидат на почивка,а на никой не му минава през ума,че тези пари трябва да се пазят,да не се пипат а спешно да се вложат в строежи на нови атвори.Толква много престъпници има в тази страна,че за тези 19 год на прехода,в един момент ще се почуства голяма криза за затвори, много са хората,които отдавна трябваше да са там.Така, че пенсионерите нека да не се натискат за тази почивка, защото има други хора, които спешно трябва да отидат на доживотен курорт.
88
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 15 години
изберете ги пак и за следващите избори бройката за почивка ще се увеличи 2но, това е само началото, следва: и жигола татуирани със символите на партията минават през пенс-клубовете, готови изплетени *** са подаряват на бабите за да не плетът а направо да ги подаряват на внучетата си еййййй живот си живеем в тая държава КЕФ КЕФ КЕФ
87
0
 
0
 
! Отговори
Mariq Stefanova преди 15 години
Да и аз съм на твоето мнение...Понеже аз съм едва на 18 години ,но все пак съм добре ориентиран човек мога да преценя ситуацията...Знам тук в моя град има доста пенсионери,знам в каква мизерия живеят,понякога ми е било много тъжно за това,но нищо не мога да направя а и считам ,че това не трябва да продължава повече.Но скъпи господа министри не вярвам някои от пенсионерите от дълбоката провинция да отиде на екскурзия.Нима тези отрудени старци обаче не заслужават Вашата подкрепа...Вместо да пращате градските пенсионери и членовете на разни клубове пратете хората ,които всяка вечер със сълзи,поради това , че парите им не стигат едвам за ток и вода,заспиват свити на две !!!! А подкрепям 82 за това ,че някои пенсионери не заслужават , защото тяхната гражданска позиция е...разбира се няма да опреквам някого за това ....Но има пенсионери които искат да ми се бъркат в живота...Как може да излизам в 7 часа вечерта: "Аууу ,тцтцтц,как може да я пускат родителите и...аууу" (това беше цитат) Едва ли не Дай да я анатемосаме ....Абе то една а и това купуване на гласове е твърде легално....Абе то май колко е легално ще се разбере след време...