Култ-Кобейн

Излиза пълната биография на превърналия се още приживе в легенда фронтмен на Nirvana - Кърт Кобейн
30 окт 2008 14:36,
Култ-Кобейн
Корица: Махалото

След книгите за Доорс и Джими Хендрикс тази седмица на родния книжен пазар излиза поредният луксозен том-биография на култов музикант.

Този път той е посветен на превърналия се още приживе в легенда емблематичен идеолог и фронтмен на Nirvana - Кърт Кобейн.

Виж 16 неща, които не знаеш за него тук!

Заглавието е "Nirvana: Биографията на Кърт Кобейн", а автор е Чарлс Крос.

Книгата проследява живота и творчеството на сиатълския музикант в рамките на 510 страници - от раждането му на 20 февруари 1967 г. в болницата на хълма над Абърдайн, щата Вашингтон, до трагичната му смърт на 5 април 1994 г...

Съдържа доста подробности около личния живот на музиканта, включително какви филми е гледал, кои групи е харесвал, кои са били приятелите му, от какво са вдъхновени стиховете му и защо той се превърна в последната голяма рок звезда на XX век.

Биографията разкрива още детството, творчеството, вдъхновението и демоните му.

Зад текста стоят четири години проучвания, над 400 интервюта, безброй папки с документи, стотици музикални записи, безкрайни безсънни нощи и много километри, навъртени между Сиатъл и Абърдийн.

Емоционалният заряд на биографията е подсилен от повече от 80 архивни фотографии на Кърт Кобейн, неговото семейство, приятелите му и групата, а достъпът на автора до дневниците и личните му записки я превръща в автентично свидетелство за един живот, изпълнен с много талант и възможности, но засенчен от непоправима тъга и трагично завършил без време.

Единствено в българското издание на „Биографията на Кърт Кобейн” фигурира пълна дискография на Nirvana и на неговите странични проекти, допълнени с превод на обръщенията му към слушателите от албумите Nevermind и Incesticide.

Или както твърди самият автор: „Тази книга е за дъжда в Сиатъл, за гнева на неразбраните деца и за избора да бъдеш себе си“.

Издава: "Махалото"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание