"Да попушим"

...в 11 часа на 13 декември пред МВР. Полицаите настина готвят стачка за заплати
9 дек 2008 16:55,
546
 "Да попушим"
Снимка: БГНЕС

"Да попушим ли пред сградата на МВР?”.

Под това заглавие във форумите на интернет страницата на МВР тече зарибяването сред униформените за стачка пред сградата на министерството в събота, 13 декември от 11 часа.

Следобед редакциите на големите електронни медии получиха електронно писмо от адрес smokingpolice1@gmail.com.

В него се представят мнения от полицейски форуми.

Ето някои от мненията:

"Колеги, време е вече да наложите контрол върху скептицизма и често обладаваща Ви параноя. Дори медиите и политиците разбраха НАЙ-ПОСЛЕ, че българските полицаи са в окаяно положение.

Въпросът е да не позволим нашите справедливи искания да бъдат използвани за обслужването на нечии политически интереси или за хвърлянето на медийни бомби.

Ситуацията в момента е такава, че за събитието на 13.12.2008 г., което ще се състои пред сградата на МВР от 11.00 часа вече знаят множество хоро и значителен брой служители. Жребият е хвърлен и е време всеки да вземе своето лично решение”.

Друг пише:

"Според колегите около мен е доста закъсняло това, но по-добре късно отколкото никога. Да се обединим без синдикати и други боклуци и без да пробваме няма да разберем, но трябва да сме много единни".

Пръв лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов разпространи днес информацията за подготовката на протест сред полицаите.

По-късно и вътрешният министър Михаил Миков призна с половин уста за недоволството в МВР от ниското заплащане и голямата ножица във възнагражденията.

"Ако полицията излезе на улицата, правителството си е отишло", заяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

По думите му от числата, които се предвидени в проектобюджета за 2009 г. се вижда, че за служителите на МВР не са предвидени средства за увеличаване на заплатите им.

Той припомни, че най-голямата администрация в страната е тази на МВР, с 63 хил. души.

Законът за уреждане на колективните трудови спорове обаче не позволява на служителите на МВР да стачкуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
545
0
 
0
 
! Отговори
Pilat преди 15 години
Радвам се все пак, че минахме в нормална "диалогова форма" на общуване. Наистина неприятно, е че ние (в това число слагам и полицаите) се дърляме по между си, при това за неща, за които не е виновен редовия полицай.Иска ми да вярвам в доброто на хората. В интерес на истината и мене ми стана смешно как като на полицаите са им купили коли с мощност 1,4 куб., а на пример личната ми е 2,2 куб., ще ме настигене ако направя нещо и избягам. То глупаво изглежда, но не сте виновни Вие. От друга страна предполагам, че и на Вас Ви е ясно, че трудно може да се увеличи бюджета на полицията при тези заплати на данъкоплатците. Ясно ми е също така, как се правят търговете във МВР - както на всякъде. То ръководството Ви е за е....... и бой ама яко. Съжелявам, самоче във Вашите редици има и твърде много ***, като осъзнавам ясно, че не зависи от Вас да я изчистите. ....................... А за реда в Бремен, да Ви призная, че и в Цариград реда си беше като в Бремен, но при тях всичко идва от горе.Пожелавам Ви успех!!!
544
0
 
0
 
! Отговори
house преди 15 години
az kakvo da kaja, 4e kato lekar vzimam 500 lv mese4no, nqma da kazvam kyde rabotq, 6te se setite sami...jalko i absurdno, no ne mislq, 4e tova moje da prodyljava taka i v skoro vreme ...abe vsqka ovca za svoq krak. i posle imalo emigraciq golqma....
543
0
 
0
 
! Отговори
полицай преди 15 години
Дълбоко се съмнявам. И нямам предвид само заплатата на германския колега. Известно ли ти е, например, че германски полицейски експерти при идването си в България са изумени от неизвестното за тях понятие "лимит на горивото"? Известно ли ти е пистолетите на колко колеги са произведени преди колегите да са били родени? Известно ли ти е колко колеги работят на личните си компютри въпреки "модернизацията" на г-н министъра? Известно ли ти е как стои въпросът с получаване на униформено облекло у нас и в германската Федерална полиция например?Иначе на едро всички можем да говорим - майстори сме на това...Е, аз няма да говоря повече. Утре в 11.00 ще запаля цигара пред Областната дирекция в Благоевград.П.П.Много се надявам на едно - хората извън системата да разберат, че това пушене не е само заради 13-тата заплата. Нито заради другите 12. А и заради това, че много от нас обичат работата си, искат да я вършат добре и искат да имат и някои елементарни условия за това - не само финансови, а материално технически, организационни...
542
0
 
0
 
! Отговори
N преди 15 години
ОК господине! Искаш полиция като еди къде си.... да глобява министъра си. Ами нали нашата родна точно това се опитва да направи в момента бе човек. И не само министъра си... Въпроса не е в заплатите, въпроса не е дори в материалното осигуряване да не говорим за 13 заплата! Въпроса е в отношението на управляващите към хората /колкото и да не ги харесваш/ които малко или много се опитват да удържат на напора на безвластието. Полицаите ли окрадаха еврофондовете и държавата? И когато въпреки всички забрани /нормативни и т.н./ под заплахата да бъдат изхвърлени на улицата все пак се престрашиха да кажат СТИГА! Веднага /обърни внимание първо кой беше човека/ бяха атакувани, че това било заради 13 заплата.... Нали се сещаш, че в тази немотия и криза такава провокация винаги ще има ефект????? Защо всички говорят само и единствено за заплащането..... То не е без значение но не е основният фактор за работата на хората в МВР! Да наистина се получава така, че отиваш и регистрираш престъплението и после нищо. Как да бъде разкрито с 2 литра бензин, с листи и компютри от фирми на "наши хора", с калпави закони и липса на изпълнителски състав /защото н аникй не му се работи вече в МВР/. Не само ти ами и други хора сте прави за много работи но кой е казал, че полицаите са измислили всичко това и че на тях им харесва. ТЕ ПОЛИЦАИТЕ имат над себе си ПОЛИТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО! Не се ли усеща вонята от там???????????????
541
0
 
0
 
! Отговори
Pilat преди 15 години
Тооооооочно в предишното ми изказване (виж 539) съм написал какви ми се иска на мене и предполагам на целият народ. Да глобите следващия депутат, който спрете за превишена скорост или преминаване на червено. Т.е. - справедливост за всички!!!!Странно как подтикването да си вършите работата ЗА КОЯТО ВИ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ НИЕ, може да се брои за провокация.Хора представете си да отидете утре на работа и когато шефа Ви Ви нареди да си вършите работата, за която Ви плаща, Вие да му кажете "Шефе стига си ме провокирал, аз отивам да "попуша"". Почти като виц стана, само че не е смешно!!!
540
0
 
0
 
! Отговори
N преди 15 години
колеги не отговаряйте на провокациите! такива винаги е имало, има и ще има! колкото до тези които не ни понасят, мразят и т.н.КАЖЕТЕ ВСЪЩНОСТ КАКВО ИСКАТЕ? каква да бъде полицията? А може би да няма полиция? може би всеки сам да се оправя /жалко за азис/И ВСЕ ПАК! КАТО КАВА Я ВИЖДАТЕ ВАШАТА ПОЛИЦИЯ? Щото много плюнки пък след тях нищо....
539
0
 
0
 
! Отговори
Pilat преди 15 години
Пак "не си го доизмислил". Аз съм за РЕД, ама истенски - такъв като за всички.Тази година бях на командировка в Германия, в едно малко градче - Бремен (същия с музикантите, ако я знаете тази приказка разбира се). В 11:30 вечертта съм стоял на светофар на една малка уличка без изглед да мине каквато и да е кола - ЗАЩО?!?!?! ЗАЩОТО ЗНАМ, ЧЕ ТАМ ИМА РЕД, ЧЕ ТАМ ПОЛИЦАЯ ГЛОБЯВА И СОБСТВЕНИЯ СИ МИНИСТЪР ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ. КОГАТО ТУКА ВИДЯ С ОЧИТЕ СИ, ЧЕ ПОЛИЦАЙ ГЛОБИ ДЕПУТАТ ИЛИ МИНИСТЪР - ТОГАВА ЩЕ СЪМ ПЪРВИЯТ, КОЙТО ЩЕ КАЖЕ "ВДИГНЕТЕ ИМ ЗАПЛАТИТЕ", а до тогава....... ще гледам, как редовно пешеходци пресичат на червено по Мария Луиза и където им падне и 15 метра от тях стоят "пушещите" и ......... нищо, но ако с колата мина на червено ......... знаеме какво следва!!!!!!Принципно съм съгласен - ниски за заплатите в системата на МВР, техниката е стара и т.н., но една държава в която полицая взима повече от учителя е ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА (в това число и САЩ).Едно време (звучи като приказка, но това е истинската ИСТОРИЯ) във Велика Царска България (нищо общо със сегашното ) най-тачените хора са били попа, кмета и даскала, после е идвал реда на жандарма.
538
0
 
0
 
! Отговори
Pilat преди 15 години
От години (може би над 7 години) се осигурявам на пълната си заплата, която получавам (в случая над 1500 лв.).Това ПЪРВО.ВТОРО - за да му направят отчисления на господин полицая пак НИЕ ТЕХНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ ТРЯБВА ДА МУ ГИ ДАДЕМ.и ТРЕТО - КОГАТО ПРЕДИ ГОДИНИ ИЗГОНИХМЕ ОТ КВАРТАЛА ЕДНА ПАРТИДА ПЛАСЬОРЧЕТА И СЕ ОБЪРНАХМЕ ЗА СЪДЕЙСТВИЕ КЪМ СЪЩАТА ТАЗИ ПОЛИЦИЯ И ТЕ НИ КАЗАХА, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА НИ ПОМОГНАТ И НИ ПОСЪВЕТВАХА САМИ ДА СЕ ОПРАВАМЕ (НА ТОВА КАКВО ЩЕ КАЖЕШ). То и до ден днешен е така - в наши квартал има винаги групичка младежи, които да изгонят пласьорите вместо "ПУШАЧИТЕ".В крайна сметка, когато в магазина дадеш пари, получаваш я сирене, я хляб, я луканка (кой колто можал да даде), А ЗА ДАНЪЦИТЕ СИ НЕ ПОЛУЧАВАМЕ НИЩО - ЕТО ЕДНА ПРИЧИНА ДА НЕ ИСКАМ ДА ГИ ПЛАЩАМ, но за съжаление (или за ваша радост) все още не става.Сега какво "КОНКРЕТНО" ще кажеш, куко ченгенезка.
537
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много си *** корупирана *** - даването на подкуп е подсъдно, уфсъ такава
536
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
531 ти си . Вземи се скрия някъде злобеейки.
535
0
 
0
 
! Отговори
аман от простотии преди 15 години
истината е че проблемът не е само в заплащането / заплатите които мвр обяви че плаща не са верни , но това е др тема / некадърното ръководство на вс нива в системата, нескопосаните реформи, които блокираха работата на министерството и накараха мн от кадърните колеги да си заминат -- това са основните . проблеми при една добра организация направена от професионалисти на които им пука за МВР и неговите служители нямаше да има протести. но на управляващите им е по-удобно да приказват че проблемът е само в парите...
534
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
замислих се и стигнах до извода............Ако не знаеш - Полицията е "наказващ орган"Негативните мнения идват от хора които не обичат да бъдат /наказвани/ като вършат нарушения........но мнооого обичат да "оплюват" хората които следят и санкционират....... искат да си правят каквото искат без да бъдат "закачани".....
533
0
 
0
 
! Отговори
Aide stiga преди 15 години
Стига сте ревали за пари,ами се замислете защо повечето мнения тук са с негативна насоченост към Вас,господа от системата на МВР
532
0
 
0
 
! Отговори
Boicho преди 15 години
къде е тази заплата 666?колко е заплатата на новоназначен?нека кажат колко безлимитни коли се движат МВР и е колко е лимита на един патрулен автомобил
531
0
 
0
 
! Отговори
Friki-friki преди 15 години
"По повод разпространената в пресата информация за заплатите на служителите в системата на МВР от 1 юли 2008 година, с която се внушава, че редовите полицаи получават 262 лева месечно възнаграждение, ръководството на МВР реши да огласи заповед Iз-1087/05.09.2008 г.Това се посочва в разпространено късно вечерта на 10 декември 2008 г. съобщение на пресцентъра на МВР.С цитираната от пресцентъра на МВР заповед се определят заплатите за длъжност и лична временна добавка към основната заплата на държавните служители от МВР, считано от 1 юли 2008.Средната работна заплата на държавните служители в системата е 960 лева.Най-ниските полицейски заплати са 666 лева."..................................... ..........................Опа! Не така чичко полицай,не така! Един беше написал,в отговор на мой въпрос,че вземал 480 лева! А,бе ченге,не те питах колко ти остават след вноската за заема! Цялата дандания е заради 13-тата заплата,свикнали са корумпираните безделници и си я искат! Ама няма,стига държавна хранилка! P.S. И като излезете да пушите к'во? На чия хурка ще пpъднeте?
530
0
 
0
 
! Отговори
mvr преди 15 години
Крайно време беше.Събота 11 часа нали?
529
0
 
0
 
! Отговори
Dara преди 15 години
Искали са ми подкуп полицаи- давала съм, писали са ми актове- плащала съм си и съм висяла по опашки. Не успяха да открият кой ограби колата ми и офиса, в който празнувах рожден ден, но... Няма как да го обясня, възпитана съм в респект към униформата и това ще си остане така, въпреки всичко. Дано исканията ви се удоволетворят и...дано сред вас останат най- читавите. Убедена съм, че има полицаи, които са родени да бъдат такива и вярват в справедливостта. За тях- успех, за другите- намерете си друга работа, МОЛЯ!
528
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да се вдигнат и другите, но не само в София и не само пред МВР.Жълтите павета могат да поберат и учители, и животновъди, и зърнопроизводители, и лекари, и шофьдрите от градския транспорт...Само от едно се пазете! Да не ви предадат собствените ви хора, пратени да преговарят...По този сценарии се провалиха всички стачки до сега.И се пазете като от огън от профсъюзи-продажници са.Ако не бяха, отдавна да са се "самоубили".
527
0
 
0
 
! Отговори
Чук преди 15 години
Драги българи, събудете се.Престанете с това плюене и гледане в чужди паници.Всички сме на един хал.Всички гладни и бедни, но честни полицаи на 13.12.2008г. в 11.00ч. в градинката до МВР на по цигара пък там ще решим какъв да е протеста.Да видим как ще я караме занапред.........
526
0
 
0
 
! Отговори
луд преди 15 години
до плюещите ни - защо идвате в полицията като имате зор, а не ходите да си платите такса и да си подадете иска в съда, ами идвате да плачате при нас - така ви изнася, защото при нас е безплатно и става с подаване на жалба - затова работим на празен ход повече от необходимото, а в съда искова молба и се плаща.до тези, които ни подкрепят - заради вас все още и със сетни сили се опитваме да се държим над водата, и да работим на ръба на силите си, но ще продължим. БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ ЧЕСТНИ ПОЛИЦАИ дерзайте колеги, само силните устискват на това, което се нарича МВР в момента.колкото до 500 - ако си мъж, е аз съм жена и то полицай, обещавам ти да те *** лично с каквото ми падне от помощните средства, които имам дадени във връзка с работата ми, ако те докопам