"Газпром" и "Нафтогаз" са преговаряли тази нощ

От началото на кризата европейските потребители не са получили повече от 86 милиона куб. м газ
8 яну 2009 08:07,
11
"Газпром" и "Нафтогаз" са преговаряли тази нощ
Снимка: БГНЕС

Ръководството на руския "Газпром" и украинският "Нафтотгаз" са преговаряли тази нощ в Москва, предаде агениця "Новости".

По време на срещата двамата са обсъждали изходите от критичната ситуация с газа.

Засега повече подробности не се съобщават.

На 1 януари "Газпром" прекрати доставките на синьо гориво за Украйна.

Вечерта на 7 януари руският премиер Владимир Путин разреши на "Газпром“ да прекрати транзитните доставки на газ за Европа през украинска територия, след като стана ясно, че доставяният в Укарйна газ не достига до европейските потребители.

От началото на годината страните купувачки на природен газ не са получили повече от 86 милиона куб. м синьо гориво.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
йордан преди 15 години
Докато откриваме истината, че единствената посока от която може да дойде синьо гориво е тръбата на Газпром наречена Южен поток, българската икономика по подобие на украинската изпадна в състояние на финансов колабс. Това състояние се задълбочава от огромната междуфирменна задлъжнялост и изпадналата в ликвидна криза финансова система която не може да поддържа икономиката.Ако изпълнителната власт продължава да се чуди дали през страната ни да мине тръбата на Южен поток или пък тази на НАБУКО, България ще изпадне във състояние на банкрут и национална катастрофа подобна на тази в Украйна. Само по себе си това означава, че на безценица ще бъдат продадени на чужди фирми (най вече руски) дялове от български фирми в които има държавно участие.Казано по простичко Русия ще си напазари у нас на безценица.За съжаление тази проста истина не бе осъзната не само от поевропейчилите се управляващи , но и тази нещастна и ялова от към кадри опозиция. В момента делимата пред България е не дали ще има или няма да има газ от Русия, а дали ще я има или няма да я има България.
9
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
за тия, дето спорят дали украинците са крадци.от сайта на украинската нефтогазОтносительно поступления российского природного газа в ГТС Украины и его транзита в период 9:00 01.01.2009г. 7:44 07.01.2009г.млн..куб.м.Дата | Поступление из | Объемы транзита | Разница | Российской Федерации | в Европу и | | в ГТС Украины | Республику Молдова |01.01.2009 318,2 318,4 - 0,202.01.2009 300,0 295,2 +4,803.01.2009 293,2 269,8 +23,304.01.2009 303,1 269,1 +34,0повтарям, ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА УКРАЙНСКАТА КОМПАНИЯ....и това ако не е кражба.....за съмняващите се - пускайте гугъл :)
8
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Не е нужно да си компетентен, но всеки би трябвало да знае,1. Няма решение на Европа за спиране на ядрените ни реактори! Това е предложение на тогавашното ни правителство... Но дори и да имаше решение, Чл. 36 от договора ни дава право, при криза в сектора като днешната да ги пуснем... Навремето Соломон Паси излъга цялата ни нация, че ще ги пуснем след партньорска проверка!!!2. Кой ни е спрял до сега, да си направим връзки с газопроводите на Гърция и Румъния, че и през Турция можем да ползваме Ирански газ, до осигуряването на Египетски или Казахтански... Кой ни спира да се свържем с Европейстите газопреносни мрежи... След газовата криза от 2006г. това е въпрос от жезненна важност за нацията ни!!!3. Кой пречи на правителствата ни да изискват, чрез закон, всички структуроопределящи предприятия да се самоосигурят поне с два основни источника на енергия и един авариен!!!Да приятелю,ПРЕЧИ НИ БЕЗДАРНОСТТА И КОРУМПИРАНОСТТА на собствените ни правителства(не само днешното)...!!!ДЪРЖАВИТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТразчитат на 5 вида суровини за енергия - атом, въглища, нефт, газ(метан) и вода. Правят се такива разчети, че дори един от источниците да спре напълно(както днес газа), чрез другите държавите да не усещат кризата, НО ЗА ТОВА САМО ЛАПАНЕ НЕ СТИГА ТРЯБВА И...
7
0
 
0
 
! Отговори
Гордия пенсионер преди 15 години
Чичо Путин, ти прости им,Молим ти се от душа,С ум и разум надари ги,Да не могат да грешат.Запази ми ти сърцето,От зли мисли и неща,Всичко виждаш в КГБ-то,Зло до нас недей праща.Дай на мама, дай на таткоГаз и сила и животМир, любов на всички братяИ добро на наш народ.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мдааа, газът определено е мъжки.
5
0
 
0
 
! Отговори
Тодор Борисов 23 преди 15 години
И едно допълнение към коментарите под мен. Борко, сигурен ли си, че знаеш в кой род е думата "газ", когато се използва в смисъл на природно гориво? И един съвет - не се надценявай. От сайта трият само коментарите, в които се казва нещо.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
imah predwid nomer 1 w dolnia komentar ;)
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
haha tozi pod mon e tepichnen predstawitel na *** w bulgaria, koito za syjalenie sa mnozinstwo ;)za nego iawno e neobhodim prewod ot bulgarski - na 1vi jan Rusia e spriala gazta za Ukaine, a ne tazi prednaznachena za tranzit kym Europe
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти добре ли си? Ти вестници не четеш ли? Ти новини не глудаш ли? То и в статията ясно е написано на 1.01.2009г. След като Украйна отказва да изкупува Руския газ на исканата от Москва цена Русия спира доставките за Украйна но продължава доставките за Европа. В един момент обаче се разбира ,че доставките не стигат до Европа!! От което се разбира ,че Украйна краде газ за собствени нужди от газта насочена за Европа и Русия спря газа защото само за 5 дни Украйна е откраднала над 70 милиона кубически метра газ ,който дори отказва да плати!! И ти на мястото на Руснаците би сторил същото. Кво толкова странно има в това решение? Ти си егати болния мазък.
1
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
*** съветчици - прочетохте ли внимателно : " 2009 годинаНа 1 януари "Газпром" преустановява газоподаването към Украйна."Е, КРЕМЪЛСКИ *** - КОЙ СПРЯ ГАЗТА ЗА БЪЛГАРИЯ!Чак сега се усети правилноснтта на тезата, че промосковските еничари като: - президент,- цялото правителство- Рапона Бойко и- Болен Лидеров - са най-вредната *** и проводниците на реваншистките амбиции на КГБ и нашето ЧервеноГестапо.Щом Русия ви е по-скъпа от България - прав ви път за Сибир - тамви е мястото - *** помашки! Хващайте влака!НЕ ТРИЙТЕ - ЧЕНГЕТА ОТ САЙТА.