Камилата не е животно, а кораб в пустинята

Президентът на Калмикия се разтревожи за задържаните в Украйна камили
7 фев 2009 20:14,
15
Камилата не е животно, а кораб в пустинята
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на руската република Калмикия Кирсан Илюмжинов изрази тревога за съдбата и състоянието на спрените от Украйна камили, пътуващи за България.

Според него действията на украинските митници са нехуманни.

"Камилата е не просто селскостопанско животно, то е кораб в пустинята, почитано животно, което дава вълна и мляко, може да тегли и пренася и е един от символите и четирите традиционни видове животни за калмиците", цитира Интерфакс изказването на Илюмжинов.

"С действията си украинските власти, само измъчват камилите. Това не са машини, а живи същества", възмутен е калмикският ръководител.

Изпратените от Калмикия за България 20 камили са задържани на пропускателен пункт в Донецка област.

Украинските власти се позовават на забраната за транзит на животни през Украйна заради епидемията от африканска чума по свинете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Не му искаме камилите,а публично извинение заради случаяс пикль.ото Крамник...
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Te 6te sformirat novoto ni pravitelstvo :) zatova sa tolkova vajni !!!Ta nali imat pove4e ukul i pravqt pove4e ot na6te politici!!! :) :)
12
0
 
0
 
! Отговори
roro преди 15 години
chetoch niakude, che kamilite sa za bulgarskite zooparkove
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в петъчния или съботния 24 часа имаше голяма статия за този случай- на човека от Бг му гори душата, дотук две са умрели
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първо щях да запитам ЗАЩО са ни 20 камили през февруари 2009?Не мога да повярвам, че могат да бъдат донесени, за да бъдат УБИТИ!??? Знае ли президентът на Калмикия????Има ли НЯКЪДЕ в българските медии ПОЯСНЕНИЕ за ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО на камилите , идващи в България???КОй ги плаща???( ние вероятно..)КОЛКО струват???
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и на мен ми се видя невероятен поста на 2 но като гледам как се е активизирала бързо агитка срещу него явно има нещо вярно. след като 98% от българите им се повдига от Първанчо е неестествено повечето постове тук да за него --> има нещо гнило. а за камилите ако не бяха ги спряли едва ли щяхме да чуем и щяха да станат вълче мезе като нищо
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така че цитати от смешни блогчета - просто никъде не вървят!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този блог - "рога и копита" е на някакъв анонимник - който не е писал и дума за себе си в блога, а и такъв блог се прави безкрайно лесно и бързо (за минути) - от всеки който пожелае!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не вярвам че тези 20 камили са за примамка на вълци - прекалено тъпо е, номер 2 и подгласника му номер - 4 да измислят нещо по правдоподобно!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Parvo spriaha gaza, sega i kamilite, ne moga da si predstavia kakvo sledva...
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da napravim protest pred ukrainskoto posolstvo i da osvobodim kamilite!belkim se proslavi Gocko ako utrepe nekoi valk!che za vsichko drugo stana za rezilq!da jivei nashiqt slaven prezident i avdjiq Goce!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Украинските власти се позовават на забраната за транзит на животни през Украйна заради епидемията от африканска чума по свинете."- къде се навират тези украинци, направо стават смешни с това оправдание - че заради чумата по свинете не пускали камилите.
2
0
 
0
 
! Отговори
от блога на рога и к преди 15 години
Първанов ще *** вълци с руски камилиЛовът на вълци край Симитли на първи март миналата година се оказа неуспешен за Първанов, въпреки, че за примамка бяха разхвърляни труповете на 8 магарета, считани за деликатес от вълците. Тази година президентът е твърдо решен да се отсрами като повтори авджийския излет край Симитли навръх първи март, но като примамка ще бъдат използвани трупове на камили. Запознати разказаха, че съветът за камилското е даден от президента на Туркменистан по време на официалната визита на Първанов в тази страна.Вражеска Украйна, обаче е на път да провали хайката за вълци, защото камионът с 20 камили от Калмикия е задържан на руско-украинската граница от украинските митничари, съобщиха информационните агенции.Животните вече пети ден чакат на границата в студа. Две от камилите вече са умрели. Съдбата на останалите добичета и на президентския лов е под въпрос.
1
0
 
0
 
! Отговори
rosata преди 15 години
niakoi useteli zemetresemieto vav gabrovo