"Защо не сме социалисти": 11 автори срещу Станишев

След като премиерът обясни защо е социалист, сега няколко души разясниха защо пък те не са
8 апр 2009 13:53, Екип на Dnes.bg
103
"Защо не сме социалисти": 11 автори срещу Станишев
Корици: Обсидиан, Абагар

След като премиерът Станишев зарадва вярната си аудитория с бестселъра, наречен „Защото сме социалисти“, ответната реакция не закъсня.

Книгата „Защо не сме социалисти“ е творение на 11 автори - Георги Мишев, Георги Данаилов, Кръстьо Кръстев, Йордан Попов, Любослава Русева, Михаил Вешим, Йосиф Перец, Ганчо Савов, Георги Господинов, Стефан Вълев и Васил Станилов. 

С разказите си те оборват утопията на червения лидер Сергей Станишев, написана „на един дъх и за една нощ“.

Книгата е сборник с текстове на различни автори и представлява пародия на книгата на Станишев. Хората, които са на корицата пък, е повече от ясно, че никога не са били комунисти – Айнщайн, Мик Джагър, Солженицин...“, коментира за Dnes.bg един от авторите – журналистът във вестник „Стършел“ Михаил Вешим. 

Самата книга представя различни текстове на авторите по темата „Що е социализъм“. Моят, например, е свързан със спомените ми за този в Северна Корея. Бил съм там и съм виждал що е социализъм в чист вид", разказа журналистът.

И докато лидерът на БСП твърди, че трудът му е насочен към лявомислещите и другарите му по душа, защото вярата им е разколебана, новата книга говори за провала на социалистическата идея, който никога не трябва да се забравя.

Вместо увод авторите са избрали надписа на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:

"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз".

Сергей Станишев оплете на корицата образа си с баба Тонка, Карл Маркс, Николай Добрев, Тони Блеър, Йордан Радичков, Нелсън Мандела, Пабло Пикасо, Джон Ленън, президента Първанов.

Докато в „Защо не сме социалисти” отпред са лицата на  Борис Христов, Антоан дьо Сент-Екзюпери, Захари Стоянов, Иван Вазов, Алберт Айнщайн,  Димитър Талев, Александър Солженицин.

А в центъра намига клоун.

За книгата на Станишев мога да кажа само едно – както управлява държавата, така и пише. Абсолютен дилетант!

Нашата книга е много по-четивна от тази на премиера, а и в допълнение мога да кажа, че ние нямаме претенции да управляваме държавата!“, коментира в заключение Вешим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
1
 
! Отговори
Просто питам. преди 12 години
Ама тия интелектуалци ли са!?!? И Георги Мишев - "Селянинът с колелото" ли?А защо на снимката на корицата няма Хитлер - и той не е бил комунист?
103
2
 
1
 
! Отговори
УСИН преди 12 години
То па едни автори,да си ги чете Бойко ,ама и той ги не бръсне за слива и си чете Винету.
102
0
 
0
 
! Отговори
Кумо преди 14 години
9.95 лева струва книгата "ЗАЩОТО НЕ СМЕ СОЦИАЛИСТИ"
101
0
 
1
 
! Отговори
В. Димитров преди 14 години
Здравейте! Някой може ли да ми каже колко струва книгата "Защото НЕ сме социалисти"? Предварително Ви благодаря!
100
1
 
0
 
! Отговори
ЛЕВАЦИ преди 15 години
Сър ГЕЙ е изключително ляво ориентиран-дори с резбата.......
99
5
 
1
 
! Отговори
Бижутер преди 15 години
Забелязва се, че в центъра на кориците и на двете книги е изобразен техният автор, съответно в първия случай Станишев, а във втория случай имаме един ***, който олицетворява гупичката от 11 клоуни игноранти, които за пореден път доказват, че не могат да живеят без да оплюват.
98
2
 
2
 
! Отговори
b0b0 преди 15 години
то, че е некомпетентен нашия руски премиер е ясно.. Че няма един ден трудов стаж през живота си освен като мнистър председател - също ясно. Нормално е да пооткрадне от тук там и да компилира книжка...Ужасното, обаче е, че има хора в България, които му я четат и я възприемат сериозно!
97
1
 
1
 
! Отговори
Caleb преди 15 години
Време е за референдум за смяна на избирателната система!Мажоритарни избори - това ще ни даде шанс да насочим бъдещето на България в правилната посока!
96
1
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Лъжеш и манипопулираш яко,Чърчил не е хвърлил 150 хил Австралийци и подобни.Завишил си неколкократно цифрата ,при това са и англичани в голямата си част.Най нагло манипулираш и си написъл отровенни неистини.Съветска маниполилация е толкова евтина и прогнила от фалшове,вземи прочети нещо читаво и достоверно.Само съветският бълвоч ви е главите.
95
0
 
0
 
! Отговори
Хак преди 15 години
...... И да допълня: НЕ СМЕ ГИ ИЗБИРАЛИ НИЕ!!!
94
0
 
2
 
! Отговори
Хак преди 15 години
От къде накъде ще използва образа на Джон Ленън за тъпУту си пасквилче!?!? Предлагам да информираме Йоко Оно за това гнусно престъпление!А инак книгата му е напълно в духа на комунистическите им идеали. Който е чел "1984" на Оруел ще се сети как там фалшифицираха историята - нещо, което наблюдаваме ежедневно от както сме си отворили очите в нашата мила Родина.Дано отговорът на "Защо НЕ сме социалисти" е достоен. Поне е сигурно, че повече хора ще я прочетат. Доброволно.
93
1
 
1
 
! Отговори
балалайка преди 15 години
Много тъпо тва момче,бе!Ама това е,ние си ги избираме!:(
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
aaaa eto kakvo bilo :))) toi SirGay ot bulgarskata leiburistka partiq si meri s tony blair hahaha nie gubim miliardi ot DDS izmami v nap i evrofondove, a toq pishe poredniq fars v BG istoriqta. . .spored men se ozovahme obratno v erata na nespolu4liviq socialisti4eski lider, kato 1996. . .
91
0
 
0
 
! Отговори
Gosho преди 15 години
kakto kazvashe edin priatel. Knigata na Stanishev e otgovor na vuprosa: Zashto osrahte rabotata? Otgovor: Zashtoto sme sotsialisti..
90
0
 
1
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
хахаЛенън, Пикасо, Ботев и прочиеи все намесени в 'социализЪма'а че такива хора са наредени до Станишев, Първанов и Добреве меко казано ГНУСНОи що ги няма Ленин и Г. ДимитровСталин, Че Гевара, Кастро, Ким Ир Сен,Хрушчов и Брежнев,чудно как го няма и Кенеди нареден?ами Бай Тошо?те са също 'велики социалисти'А МОЖЕ и ОБАМА той нали е новият идол на Съргейчо
89
0
 
0
 
! Отговори
ИВАН КОСТОВ преди 15 години
ПОУЧИТЕЛЕН МАТЕРИАЛ ЗА МАНИПУЛАЦИИТЕ НА КОИТО Е ПОДЛОЖЕН БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!НИТО СЕРЖ Е БИЛ И ЩЕ БЪДЕ СОЦИАЛИСТ,НИТО 11 *** СА СЪВЕСТТА ,БУДИТЕЛИТЕ И ВОДАЧИ НА НАШАТА НАЦИЯ КЪМ ОБЕДИНЕНИЕ И МОБИЛИЗАЦИЯ НА НАРОДА ЗА ПРОСПЕРИТЕТ И ВЪЗХОДЯЩО РАЗВИТИЕ!А ИНАЧЕ МАТЕРИАЛЪТ Е ЕПИЗОД ОТ ИНФОРМАЦИОННО-ПСИХОЛОГИЧЕСКАТА ВОЙНА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сигурно Елин Пелин и Достоевски също са били социалисти?
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
по-*** премиер не сме имали. Станишев задмина дори Жан Виденов
86
0
 
0
 
! Отговори
tamper преди 15 години
Те са интелектуалци, простено им е да не знаят, че тази работа с писане не става. Малко ли подобни на тях му казаха на Цаиса че не си върши работата като хората и той ни приема, ни предава! Идат ИЗБОРИ! А след тях - СЪД!
85
0
 
0
 
! Отговори
Drug преди 15 години
Sled poredniia izboren cirk poredniiat "spasitel" sha sa izrepchi kat "В тишината след труса Берлускони рече: "Чувствайте се като на къмпинг""...