750 000 македонци живеят в България?

Читатели в Македония: Потеклото ни е българско, не ни лъжете
Обновена: 17 авг 2011 06:42 | 16 авг 2011 22:12, Елка Василева
317
750 000 македонци живеят в България?
Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

750 000 са македонците в България според външното министерство в Скопие. Това твърди македонският вестник „Дневник“.

Според оценките на македонското министерство на външните работи в балканските страни живеят над 2 милиона македонци, от тях 750 000 в България и 700 000 в Гърция, а числото, с което боравят македонски организации, е 3,5 милиона. Това пише изданието под заглавие „Преброяването при съседите изяде македонците“.

Вестникът твърди още, че при подялбата на етническа Македония през 1913 г. над 2 милиона македонци останали извън територията на днешна Македония. 

Към цялата тази еквилибристика да добавим, че в момента по официални статистически данни в самата Македония живеят общо 2 милиона души, от които едва 1,3 милиона се посочват като македонци. 25% в държавата са албанци, а останалите – роми, турци и т.н. И така излиза, че в България и Гърция общо живеят повече македонци, отколкото в самата Македония.

Не е нужно ние да коментираме твърденията на македонската медия. Това най-добре правят читателите на вестника във форума на сайта му.

„Сега се поставя въпросът каква е целта на тази лъжа? Да бъдем реалисти, и външно министерство, и авторът (на публикацията) не вярват на тези данни!“

„Потеклото ни е българско. Как през 1913 г. 3,5 милиона македонци, след като тогава никой не е знаел какво е това македонец“.

„Господа журналисти, така не се прави журналистика. Това, което сте написали, е точно една страница лъжи – при това нагли и безочливи жени. Нито някога в България е имало 250 000 македонци (освен когато по времето на Сталин милиционерите пребиваха хората и за една нощ ги направиха македонци, а след това, когато се скараха Сталин и Тито, си им върнаха националността, пак за една нощ), нито пък сега в България има 750 000 македонци... Вие сте в голяма грешка, в България всички са македонци, защото всеки има по някой роднина от региона на Македония. Но в България македонец е регионално понятие, а не националност. Като тракиец, шоп, софиянец и т.н.“

„Бих искал да ви попитам дали сборникът Български народни песни на братя Миладинови и всички останали части от историческото българско влияние в Македония през 19 и първата половина на 20 век също са резултат от десетилетна насилствена асимилаторска политика? Най-накрая трябва да стане ясно, че сред хората с македонско потекло в България традициите на българското Възраждане (братя Миладинови, Жинзифов, Григор Пърличев, Кузман Шапкарев и т.н.), екзархизмът /ясното българско национално съзнание, демонстрирано чрез признаване върховенството на Българската екзархия, а не на Цариградската патриаршия – бел.ред/ и мощното българско течение във ВМРО са доминиращи, а традицията на етническия македонизъм на АСНОМ не е приета и дори не е много желана там“.

„От министерството на външните работи са забравили да съобщят и за македонците в космоса. И по-точно на Марс има 800 000 македонци, а на Луната 200 000. И докато вие от „Дневник“ чрез МвНР с такива смешни статии и бройки отвличате вниманието на македонците от истинските им проблеми, в държавата имаме 35% безработни, което е 770 000 души!!! Имаме 50% от младите, които искат да напуснат държавата. Имаме невиждана сиромашия и само една малка част богатеят всеки ден за сметка на труда на останалите, които те използват като роби и евтина работна ръка. Тези числа ме интересуват, а не колко македонци имало в съседните страни. Ако си мислите, че с такива националистически статии ще отвлечете вниманието от икономическите проблеми, много се лъжете!!!“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още по темата: Македония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
5
 
! Отговори
Уау преди 6 години
Мики Маус е македонец,а Мини Маус е македонка от Скопие.Хареса ли се и се сайдисали та се народили 1 мил. маусчета с македонски корени и велика история.Край на приказката спете спокойно деца:)
277
0
 
7
 
! Отговори
Един преди 12 години
Македонец, не само в изданието на Енциклопедия Британика, ами и в каквото и да е проучване преди да ви яхнат сърбите, такова дживотно <<македонец>> няма. Потърси из едническите карти и в преброяванията и на руснаци, немци, французи. Цялата ви "история" е от собствени източници - от промитите ви глави. Друг източник няма откъде да вземете. Осъзнайте се о време - докато албанският х_й не е влязъл целия. И след няколко поколения вместо 2/3 от Македония да ви приберем 1/5
276
2
 
7
 
! Отговори
Един преди 12 години
Македонец ей ти данни от изданието на Енциклопедия Британика от 1911 г. Там са посочени следните статистически данни за населението на Македония : Българи: 1 150 000,. Турци: 500 000 . Гърци: 250 000. Албанци: 120 000 . Власи: 90 000. Евреи: 75 000. ***: 50 000. Македонци ви направи сръбския бой и трепане и ззверства. Май на някои ви харесва... Сега еничарите от сръбско още ви промиват мозъците Сега албанския х_й е опрял отзаде ви, а вий ревете срещу ни. Ние спасяваме промитите ви глави
275
0
 
3
 
! Отговори
DonkeY_H0t преди 12 години
абе *** насрана ти навсекъде ли пишеш дете недоносено, *** е била дрогирана а баща ти неизвестен...
274
29
 
3
 
! Отговори
The MAKEDONEC преди 12 години
ABE ruski lajna i Turski *** e tva e bugarija hahahaha nadrogirani *** BOMBA za vas skoro mame da vi ebam SMRT !!
273
12
 
9
 
! Отговори
Банскалия преди 12 години
"Няма по-безнадеждно поробени от тези, които погрешно смятат, че са свободни." Тази мисъл на Гьоте важи в пълна сила за македонците-българомани , гъркомани и сърбомани.Осъзнайте се македонци,още колко ДНК-изследвания ви трябват за да разберете, че не сте ни българи, ни гърци, ни сърби.Великия Гоце Делчев го каза още преди 110 години, а днес в България и Гърция все още живеят в невежеството на тъмните векове.
272
26
 
11
 
! Отговори
македонец преди 12 години
Ве читам и се чудам...колку бугарите се не-зрел народ. Очигледно вие не сте за во ЕС, сеуште не познавате основни човекови права (самоопределувае). Добро бе, ко фактор сте вие па вие да кажувате дали има или нема македонци и дали требало да има или да нема?? Погледнете си а прво вашата историа коа сигурно не е толку чиста и блескава како што ви а прикажуваат на училиште па потоа плукате кон соседите. Се додека македонците се декларираат како такви, Е ПОСТОАТ! *** од мака!
271
7
 
10
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
Абе това Македония какво беше бе,те не беха ли некаква провинция на Албания или сега са такава,ами то не се разбира защото те макетата живеят в Бя,а албанците там,тези мушмороци какви *** са съвсем се обърках ха ха ха ?
270
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Макетата пак изкудкудякаха!
269
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа а каде е алекс македонски искам автограф
268
21
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
Значи: колку мразам шиптар толку мразам и бугарски *** !! Како бре Хитлер ве Утнал БРЕ КАКО БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ племе *** КАКО ?!?!?! една кокошка да не остане од тва племе *** ПУ !!
267
7
 
12
 
! Отговори
борба преди 12 години
откакто светът съществува от древните пра родители от тук тръгнаха българите в вси4ки посоки на света.македонците са 4исти българи.генно 4исти българи.историята ще докаже.
266
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тези не са българи в бюрм, а *** от баща албанец и майка от сърбиябийте ги и ги трепайте където ги видите в България!
265
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
големи *** големо нещо, ама цял живот си ходят наебани и пищат че са ги *** през войните и след това :Д Най-жалката и смешна държава сте. Тя вече е албанска де.
264
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Makedonec абе македонец вие сте най-големите пич.. а на нас викате глупости. 40% ислям стигнахте и не можете да построите една църква в бюрм без албанско позволение. Последния път когато опитахте ядохте бой като пич.. в скопско кале. То пъук бива комплексари ама сте много смешни. Айде когато започнете да строите църкви без албанско разрешение (защото те не искат от вас за джамии в бюрм) да казвате кой какъв е. ***.
263
0
 
2
 
! Отговори
do bg преди 12 години
MNOGO SI PRAV BATE eto ja istinata : en.wikipedia.org/wiki/File:Campaigns_of_Ivan_Assen_II.png
262
0
 
7
 
! Отговори
bg преди 12 години
ahhhbeee hora chakaite via ne razbrahteli ? spored MAKEDONSKI u4eni tehnia ezik e bil na nad 25000 godini axaxxaxaxax, ne chakaite osven tova sega puk i tuka su bili nad 750 000 !??! ama as i zabravih chakaite to i gurzia bila na maketata , ama as da vi popitam MAKEDONZI VIA NJAKOGA STE SE OSUZNAETE LI ???????? NE STE NAI VELIKIA NAROD NA SVETA NA KOITO SE PRAVITE, BULGARITE OT KOITO STE PO PRINZIP ( to via ste si chisti Bulgari) su dosta po silen ot vas i dosta pove4e sme postignali
261
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Български етнос има! Всички промити мозъци от македония да си стоят там и да не стъпват в България. Алчни лицемерни ***. По-ниско интелигентни хора от вас не знам. Идвате тук, защото вашата държава е супер зле, после плюете, колко лоши сме били и разни подобни. Махайте се и не идвайте тук. България върви напред и все натам ще върви, за разлика от Македония, която вече е провинция на Албания.
260
1
 
4
 
! Отговори
симеон преди 12 години
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%28%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%29 вижте енциклопедия британика какво казва по въпроса и разгледайте картите от онова време. край на цитата!!!
259
4
 
10
 
! Отговори
do: Makedonec преди 12 години
фиромките като дойдат във софия студентки И ПО МОРЕТО искат панаир да им правим във всички дупки+ гълтане умират за БЪЛГАРСКИ К**