Жизненоважен кредит за Гърция получи зелена светлина

Финансовите министри от еврозоната деблокираха следващия транш
Обновена: 21 окт 2011 23:01 | 21 окт 2011 23:00,
21
Жизненоважен кредит за Гърция получи зелена светлина
Снимка: Reuters

Министрите на финансите на страните от еврозоната одобриха тази вечер деблокирането на следващия транш от първия спасителен пакет за Гърция, предаде Ройтерс, като се позова на официално изявление.

Жизненоважният кредит е в размер на 8 милиарда евро и е абсолютно необходим, за да се избегне изпадането на страната във фалит.

Това е шестият транш от обявения през май миналата година спасителен пакет за Гърция от общо 110 милиарда евро, осигуряван съвместно от Европейския съюз и Международния валутен фонд.

Необходимо е МВФ също да даде зелена светлина за деблокирането на парите.

Съгласихме се да одобрим превеждането на следващия транш от финансовата помощ за Гърция в контекста на първия спасителен план, се казва в изявлението на финансовите министри от Еврогрупата, които се събраха тази вечер в Брюксел.

В текста се уточнява, че се очаква парите да бъдат отпуснати през първата половина на ноември, след като МВФ даде своето одобрение.

Министрите на финансите на 17-те страни от еврозоната потвърдиха обещанието си да бъде подготвен втори спасителен пакет за Гърция, тъй като първият се оказа недостатъчен.

Той ще съдържа "подходяща комбинация от допълнително ново официално финансиране и участие на частния сектор", уточнява БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
111 преди 12 години
А БЕ ТО СИ Е ЧИСТА ДАЛАВЕРА ,КОЙ ОПРОЩАВА ТОЛКОВА ПАРИ, АМИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПО КЪСНО НАЯВЕ ,ДАНО НЕ ПОВЛЕЧЕ И НАС!!!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
14Умните и работливи българи не получават 200 евро заплата, а 2000 евро. Умните и работливи българи искат умните и работливи гърци да работят всеки ден по 8 часа, да се пенсионират на над 60 години, да не почиват по 3 седмици на великден, ..... и т.н. Щото в края на деня, ние плащаме техните масрафи.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
moje sa skapani garcite no,pone si imat nqkva politika,i ypravlqva6tite si gledat za Naroda,dokato na6ite Ypravnici ve4e 62 godini prodavat saite nas
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърците пак лапнаха паричките ,а тези дето им се подиграваха ,че стачкували - нека лапат ...... мухи !
16
2
 
7
 
! Отговори
vesko преди 12 години
Борисов да ви стане министър председател.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЪРЦИТЕ щЕ СТАНАТ И ПО БЕДНИ ОТ БЪЛГАРИТЕ ИЗчАКАЙТЕ МАЛКО..ИЛИ щЕ РАБОТЯТ ИЛИ ГЛАД...ТАКА Е
14
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Умните и работливи българи,които са доволни на 200 евро заплата и 70 евро пенсия са седнали да плюят гърците...Умните и работливи българи,които си избират неграмотни мутри да ги управляват са доволни от живота си и нямат за какво да протестират...Щом в България всичко е мед и масло какво ви вълнува Гърция?Оставете простите и мързеливи гърци да правят каквото намерят за добре.Ръкопляскайте на образованите си авторитетни политици и хранете 1 милион *** ***...Бог да е с вас !
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bravo da poharchim i tezi pari ,drygi shte dadat ,,,,,,,,,
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещастника дето пише ,че бьлгарите са татари ,не е виждал ТАТАРИН дори на снимка , а че е просто / маке / изобщо не се сьмнявам . И ако сьм премиер директно ще затворя на Македония границата ,докато не си поправят учебниците по история.Направо книгите които те смятат за ,,учебници,, бькат от простотии ! Това са едни преиначители и крадци на история ! През годините се видя ,че не разбират от добро -- трьшнете им вратата пред наглите муцуни и да се оправят !
11
4
 
27
 
! Отговори
Фактите преди 12 години
Беден гръцки пенсионер - 750 евро пенсия.Беден български пенсионер - 75 евро пенсия.Всякакви коментари за "ужасната гръцка криза" са излишни.
10
3
 
18
 
! Отговори
Кое е лудия преди 12 години
Той нашия народ го е казал много мъдро: "Не е луд тоя дето яде зелника". Гърция е класически пример и доказателство - продължават да си ядат зелника, а будалите от ЕС не само ще им опростят дълговете, ами и още пари ще им дават за да продължават да палуват по таверните и да отскачат до Сандански на зъболекар. Извода е много простичък - гърците хич не са глупав народ щом повече от 30 години си живеят сито и доволно с парите на глупаците (вече в това число от 2007 и България).
9
3
 
23
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВО ЛИ Е? преди 12 години
Кредиторите на Гърция, най-вече Германия и Франция подготвят опрощаване на над 60%, дори и 90% от външния и дълг. Съгласно нашата конституция, държавният глава, т.е. президентът може да опрощава задълженията на социално слаби граждани към държавата.Давам това сравнение, защото то ме кара да се смята, че Гърция е едва ли не социално слаба държава. Това съвсем не е така, дори е подло и несправедливо спрямо другите Европейски граждани т.е. става така, че болен здрав носи, защото ГЪРЦИТЕ имат почти 112 тона злато в централната си банка и страната се нарежда на 33 место в света, далеч пред Словакия намираща се на 52 място със 32 тона, но участваща в спасението на пируващата в таверните бедна Гърция. Освен това забележете едно друго много важно сравнение. Тези техни златни тонове представляват 78% от резервите в чужда валута т.е. те превръщат своя излишък в злато и след това подло твърдят, че нямат пари за да посрещнат задълженията си.Дори още повече, имайки пред вид броя на населението, те се нареждат по този показател на 4 то място една от най-богатите държави, далеч пред своите кредитори ха, ха . . . МНОГО ДОБРЕ, НАЛИ ? Да скъпи ГЪРЦИ, нямате банкноти, но имате нещо по-скъпо ЗЛАТО- така че си плащайте задълженията до стотинка.(за справка виж - Gold reserve From Wikipedia, the free encyclopedia ) или Официальные золотые резервы Материал из Википедии свободной энциклопедии)
8
5
 
7
 
! Отговори
Гръцките африкани преди 12 години
Тракийци сме , бе греко африкански...Най-старият балкански народ сме ние Българите. Дойдохте като диви пирати тук на Балканите от вашата прародина Етиопия. Ние като благороден,високоцивилизован и хуманен народ ви приехме, дадохме ви боговете си, цивилизовахме ви що-годе, а вие като едни същински *** взехте,че откраднахте нашето духовно и материално минало, закичихте се пред света с чужди пера.Но вашата свъри, вие сте пътници. България, Турция , Албания и Македония ще ви разделим!!!
7
3
 
28
 
! Отговори
ИХУ-У-У ! преди 12 години
Браво, таверните ще са пълни поне месец . . .
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има да си мечтаеш да сме татароси... А бе ти да не си маке?
5
17
 
6
 
! Отговори
Грък преди 12 години
Завиждайте, татарчета. Вие не сте родени за господарски народ. Вулгароси-татароси...
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да им бяха вдигнали пенсиите с по 300-400 евро че да стане транша 9 млр., ***!
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
писна ми от тая гърция.
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърците са *** и мързеливи ,нямат голяма икономика и се чудя защо още се занимават с тях ,но нали кредитите са от германия е франция,дай сега да харчим пари че да могат да им ги върнат ...е идеята им да покорят Европа този път с пари май няма да се получи ,гърците пак ги изиграха ....
1
4
 
10
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
MALKO KRADOHME DRUGARI GARCIA NI IZPREVARI