Гърция щяла да стане като България, ако обяви фалит

Сравнението направи съветник на досегашния гръцки премиер
Обновена: 9 май 2012 15:43 | 9 май 2012 14:45, Елка Василева
358
Гърция щяла да стане като България, ако обяви фалит
Гърция не бивало да обявява фалит, за да не станела като България. Снимка: архив, Reuters

Ако Гърция фалира, ще станем като България, заяви пред гръцкото радио "Скай" съветникът на премиера Лукас Пападимос и преподавател в икономическия университет на Пирея Гикас Хардувелис.

Той отправи критика към всички, които твърдят, че страната трябва да обяви фалит.

Още по темата

По думите му, ако това стане, след "десет години ще станем като българите в България", пише БТА.

Според Хардувелис единственото, което може да се промени, е икономическата програма, но не и ангажиментите за структурни реформи, поети от Атина.

Съветникът на отиващия си премиер смята, че има възможност за преговори по рамките на икономическата програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
4
 
32
 
! Отговори
??? преди 12 години
ама ти вярно си бил селянин!!!
188
3
 
41
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Не забравяйте ние не дължим нищо на византийците. Няма за какво да им погам а и не желая. Те са единствената държава която не ни е прощавала наши грешки. На тях сме изплатили до последно репарациите от Втората Световно Война. Всички други ни опрощават част от парите- Сърби, Руси и др. Само византийци не до края някъде към 1970година все още плащаме до последно. Сега дойде ред и те да си платят. БОГ ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ???
187
3
 
35
 
! Отговори
агония преди 12 години
Ако Гърция обяви фалит, ще стане като България - вече 20 години в агония!
186
2
 
40
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Едва ли някой може да стане като България, тази ''магия'' я можем само ние, българите!
185
3
 
38
 
! Отговори
до tosh от Грък преди 12 години
Най-накрая един човек да напише смислен коментар...Надявам се в БГ да има и други ориентирани хора като теб...
184
6
 
34
 
! Отговори
до 190 преди 12 години
А българите нищо не отнеха от гърците нали? Живей си ти с изкривено понятие за миналото ти и чакай да се надсмиваш на гърците...ама маи няма да е в този живот..
183
4
 
57
 
! Отговори
tosh преди 12 години
Копнато:"Тая статия е пълна с лъжи.Кой е настоящия премиер на Гърция и съветника му?! Не са ли хора на Голдман Сакс-банката която управлява света и която погълна Лемън Брадърс.Премиера на Гърция и Италия в момента са такива без дори да е имало избори.Та тия илюминатски слуги(премиери и съветници) искат да изплашат гърците, че ако не се заробят с нови заеми,ще стигнат мизерията която се шири в БГ.Много гърци го знаят това и затова протестират, но никога няма да го разберете от продажните медии! М
182
7
 
61
 
! Отговори
духаре супаре преди 12 години
Българите сме корав народ, 1300 години сме оцелели и още поне толкова ще ни има. Защото ние знаем и 2 и 200, пестеливи сме, работливи сме, умеем да се самоиронизираме и в основата си сме корави к.о.пелета, като плевел сме - тъпчат ни, но пак избуяваме. Ще издухаме мръсната пяна, ще разгоним с метлата крадливата пасмина, само трябва да разкараме оплаквачките дето реват по цял ден, защото са некадърни и искат някой да им го сипе с лъжица.
181
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако питате Бойко Борисов и Симеон Дянков, сме много по-добре от Гърция....Едва ли!На хората най-големите им страхове са да не станат като нас. Аз бих могъл да добавя, че ако ГЕРБ продължават да са на власт, ние ще станем като Джибути:) хахахаха
180
3
 
34
 
! Отговори
ИЦО до 190 преди 12 години
БРАВО!!!! Многи си прав,няма по-смислен коментар.
179
0
 
39
 
! Отговори
Йово преди 12 години
По време на предизборната кампания през 2009г. наш Бойко нали каза че в края на неговия мандат ще сме изпреварили минималната работна заплата на слабите икономики от ЕС ( през 2009г. се приемаше че слабите икономики в ЕС са; Гръцката, Португалската, Прибалтийските страни, Унгария и Полша). Вече към края на мандата на Бойко ние още не сме стигнали минималната работна заплата на румънците и сърби( не са в ЕС), а за гърци, португалци и поляци да не говорим.
178
2
 
40
 
! Отговори
Даааа преди 12 години
То си е за страх да не станат мизерници като нас, само че БВП на Гърците е около 300 млр.долара,а БГ 35 млр.Гърците имат развит туризъм,хранително вкусова промишленост,втория в света морски флот и да не забравяме голямо лоби в ЕС и САЩ така че няма изпаднат толкова ниско като нас!
177
15
 
33
 
! Отговори
КИР СТАВРАКИ преди 12 години
КОИИ КАЗААА : КУРРР ЗА ВУЛГАРИААА
176
1
 
47
 
! Отговори
Проумял преди 12 години
Сега разбрах, че сме фалирали. А Дянков все повтаря: "Стягайте колана - стабилни сме, стягайте още малко остана". А то ще станеме като фалирала Гърция. Де късмет, ама надали! Както вика един мой приятел: искам 700 фалирали евро, вместо 700 стабилни лева.
175
2
 
39
 
! Отговори
фффф преди 12 години
Започна да ми писва от тоя рев и вой, кой какъв и като кой ще стане с нас и да искате не можете да се сравнявате глупави маляки, не сте толкова издръжливи и изобретателни, освен да хленчете, докато не се удавите в сополите си...като тея гадните кукувици сте дето избутват другите от гнездото и се вирят за ядене, аре няма ли да порастнете вече...мамку му и *** балкани, смотани...
174
3
 
58
 
! Отговори
Горките Гърци преди 12 години
След 5-6 години българите ще са по-богати от гърците, заяви българският вицепремиер Симеон Дянков пред БНТ. С тази мисъл финансовият министър надмина глупостите, които Бойко Борисов постоянно сипе за гърците - колко били зле, как ние сме по-добре от тях и т. н. В Гърция пенсиите се движат основно между 800 и 2000 евро. За 5-6 години трябва да паднат наполовина, а българските от сегашните 100 евро да се вдигнат 5-10 пъти, за да станем по-добре от гърците. Същото е и със заплатите. Сегашните 300 евро средна българска заплата трябва да се увеличат 4-5 пъти, а гръцките да се намалят 2 пъти, за да ги надминем. Това идва да покаже, че България има финансов министър, който не може да смята. Защото, възможно е гръцките пенсии и заплати да се намалят още наполовина. Но не е възможно за 5-6 години българските да се увеличат 4-5 пъти. Трябва да си голям лъжец или просто *** да твърдиш такова нещо. Най-малкото един финансист трябва да знае, че петкратно увеличение на доходите за 5 години е невъзможно, освен ако няма опустошителна, галопираща инфлация. Което пък не може да стане при валутен борд. Може би Дянков завоалирано иска да каже, че ще падне бордът? Преди седмица пак Симеон Дянков в интервю за германският вестник Ди Велт каза, че кризата, която разтърсва Гърция, е от полза за България, а българите до известна степен са щастливи от нещастието на гърците. Докога българският премиер и вицепремиер ще се гаврят с проблемите на съседните гърци и ще ни плашат с тях? Няма ли кой да възрази на Борисов, че ако в България няма финансова криза, това не е благодарение на неговото правителство. Никога в България в последните години не е имало финансова криза. И при предишното, и при сегашното правителство. България беше засегната от икономическа криза, предизвикана от кризата в Европа. На този фон сегашното правителство не направи нищо да поощри производството и потреблението, а напротив - само рестрикции, които закопаха държавата още повече. И на това отгоре да казваш постоянно колко са зле гърците и колко ние сме добре е гавра и с двата народа. Защото българите направо мизерстват в сравнение с гърците, дори при сегашния финансов колапс на съседите.
173
10
 
39
 
! Отговори
баба Ванга преди 12 години
Който се смее последен най - добре се смее. Ние ще вървим само нагоре от тук натам, гърците да го мислят. При нас най - лошото мина. България ще стане райска градина. Работете, не слушайте дъртите песимисти, те знаят само да се самосъжаляват.
172
6
 
46
 
! Отговори
тъпаци преди 12 години
*** не злорадствайте! Пожара при съседа е пожар и за нас.
171
5
 
32
 
! Отговори
УУУУУ преди 12 години
ДАА КАРАЦАНИТЕ СА ГЪРЦИ--МОИ ХОРА...НАСИ ХОРА--КУРОЛАПОС НАГЪЗАКИСКУРАЛОПАС СМЕ ВЕЛИКА НАЦИЯ...ГЪРЦИ-ТЮРКИ-ЦИГАНИОС=
170
0
 
34
 
! Отговори
Теодор К. преди 12 години
Ей, непослушен, че и нахално глупав се оказваш ти, Костов. Досущ приличаш на братята си еллини. Болничък ум си ми ти.