ПЕС подкрепя Тадич за балотажа за президент на Сърбия

Управлението му помогна на Сърбия да се освободи от националистическите грешки
10 май 2012 17:26, Елка Василева
2
ПЕС подкрепя Тадич за балотажа за президент на Сърбия
ПЕС подкрепя Борис Тадич на балотажа за президент на Сърбия. Снимка: Reuters

„ПЕС подкрепя Борис Тадич на балотажа за президент на Сърбия”. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев преди предстоящия на 20 май втори тур на президентските избори в Сърбия между Борис Тадич, който е лидер на Демократическата партия и Томислав Николич, лидер на Сръбската прогресивна партия.

,,Борис Тадич е ясният избор за президент на Сърбия. Под негово ръководство Демократическата партия постави Сърбия твърдо по пътя на социалния прогрес”, коментира Станишев.

Той допълни, че Тадич изпълнява всички критерии за присъединяване на страната му към ЕС и особено по отношение на борбата срещу корупцията и организираната престъпност.

Още по темата

Сергей Станишев добави, че управлението на Тадич помогна на Сърбия да се освободи от националистическите грешки от миналото. ПЕС смята, че Борис Тадич е изявеният кандидат, който трябва да води Сърбия през следващите години.

Председателят на работната група на ПЕС за Западните Балкани Кристиан Вигенин коментира: ,,Вотът в неделя показа, че Тадич остава най-популярната политическа фигура в Сърбия. Впечатляващите постижения, постигнати от Демократическата партия под неговото ръководство, бяха признати и от избирателите.”

Вигенин е уверен, че сръбският народ ще потвърди европейския път на Сърбия, като даде вота си за Борис Тадич във втория тур на изборите.’ 

На състоялия се на 6 май първи тур от президентските избори в Сърбия Тадич и Николич постигнаха съвсем близки резултати с разлика от 1-2% в полза на лидера на Демократическата партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откакто американските лайн*ри бомбардираха Югославия всичко тръгна надолу.Тея *** няма да мирясат докато не превърнат балканите във втора Африка.