Анкара: Нямаме териториални претенции към България!

Картата, присвояваща си част от нашата територия, вече била изтеглена
8 юни 2012 19:39, Елка Василева
435
Анкара: Нямаме териториални претенции към България!
Официално: Турция няма териториални претенции към България. Снимка: архив, Reuters

Турция никога не е имала и няма териториални претенции спрямо България и своите съседи. Това заяви посланикът на южната ни съседка Исмаил Арамаз, който беше поканен на разговор от министъра на външните работи Николай Младенов, съобщи МвнР.

Повод за срещата бяха нашумелите напоследък медийни публикации за сгрешената карта на Турция в някои учебни помагала, публикувани в Истанбул.

На картата части от България, както и други страни, бяха включени в пределите на Турция.

Посланик Арамаз информира българския външен министър, че компактдискът с въпросната карта, изготвен в рамките на местна образователна програма в Истанбул през 2009 г., е бил изтеглен още на същата дата, на която е било установено, че е грешна, съобщиха от Външно.

Компетентните органи са изразили своето съжаление пред обществеността за допуснатата грешка, каза още турският посланик.

Още по темата

В разговора беше обсъдено и сътрудничеството между България и Турция по широк кръг от въпроси, свързани с обстановката в Близкия изток.

Министър Младенов отбелязал конструктивния напредък между двете страни по изграждането на газовата интерконекторна връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анкара: Нямаме териториални претенции към България!Само имперски!...
322
2
 
6
 
! Отговори
до 377 и 378 преди 11 години
DOMUZ, съвсем си се объркал. Така и не можеш да се разделиш от развяването на многократно употребените си дамски превръзки с турския полумесец върху тях в знак на поредната порция глупости.
321
13
 
4
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
Нали искате излаз на 3 морета - присъединявате се към Турция, ей ви излаз не на 3, ами на 4 морета!
320
4
 
5
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
372 - Правилно си го казал - не всеки може да мисли. Понеже ти личи, че ти си мислещо хлапе,
319
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турция ще е един от най великите държави след 10-тина години.С висока развиваща си Икономия и младо население се превръща в един гигант
318
0
 
7
 
! Отговори
д преди 11 години
Хмм , напоследък някои съседки косвено претендират територии от нас или се заяждат за нищо . Нещо интересно се очаква да стане в следващите няколко години .
317
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди няколко дена закарах един песиониран изселник от Турция във Варна по работа да си оправя там някакви документи.На кръстовището ми свети зелено а на пешеходците червено и хората чакат. Човекът се чуди:"Брей какви дисциплинирани хора, чакат светофара а при нас в Турция колите минават на червено пешеходците също"..От лаф на лаф като говорим за България той ми каза така:"-Преди няколко дена чух една жена да вика: ами като е от Турция да си седи там за какво идва?"(имал е някаква работа в общината и са казали на тамошната служителка, че човекът не говори добре български и затова се е ядосала) ."брей, че прости хора, аз нося пари в тази държава..с лирите купих евро а с еврото левове и ги харча тук в техните магазини и още 2 месеца съм тук, колко са глупави"....това беше коментарът на изселника който е на 76 години...
316
1
 
5
 
! Отговори
до 371 бреее 30 мин преди 11 години
гурбетчия, май ти е скучно сам да си говориш ...
315
5
 
11
 
! Отговори
до гурбетчия преди 11 години
Ха наздраве, гурбетчия. Акъл всеки може да дава, но не всеки може да мисли, мойто тъпо дете !16-годишно момиче беше погребано живо от роднините си, защото имало приятелски отношения с момчета, предаде Анадолската агенция. Поредното "убийство на честта" било разкрито в Югоизточна Турция през декември, но информация по случая се съобщава едва сега. Полицаите, които действали по сигнал, открили тялото на Медине Меми в двуметрова дупка в курник пред къщата на семейството й в град Кахта - 40 дни, след като била обявена за издирване. Девойката била в седнала позиция, а ръцете й били вързани. Аутопсията установила голямо количество пръст в дробовете и стомаха й, което означава, че е била заровена жива и в пълно съзнание. Пожелал анонимност експерт разказал пред агенцията, че по тялото й не е имало белези от насилие, а в кръвта й не са били намерени следи от наркотици или отрова. още по темата Почти убиха млада туркиня заради честта на семейството 7 | 18314 17.05.2009 Пет доживотни присъди в Турция заради "престъпление в името на честта" 4 | 17976 13.01.2009 Информаторът на полицията разказал, че момичето е било убито след решение на "семеен съвет". Тя била наказана, защото разговаряла с момчета. Според местни медии бащата споделил със свои приятели, че не му харесва дружбата на дъщеря му с представители на противоположния пол. Той я бил, но изглежда насилието не дало резултат. Бащата и дядото на Медине са арестувани и ще бъдат съдени за убийството. Майка й също била задържана, но по-късно я освободили. Според официалната статистика т.нар. "убийства на честта" съставляват около 50% от случаите на насилствена смърт в Турция. Те са разпространени предимно в югоизточната част на страната. Всяка година поне 200 момичета стават жертва на своите бащи или братя заради "непристойното" си поведение. При тези случаи семеен съвет определя някой член от семейството да убие провинилата се, за която се смята, че е опозорила семейната чест - обикновено с извънбрачна връзка
314
2
 
11
 
! Отговори
бреее 30 минути преди 11 години
минаха вече от коментара на *** 370 и все още няма друг коментар ?! Май българите се вслушаха в съветите на *** ,запретнаха ръкави и си търсят работа ! Абе ще станем хора ние ,ама все някой трябва да ни дърпа юздите !
313
8
 
22
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Понеже ВИ обичам ще ви кажа какво трябва да правите за да надминете турците ! Първо спирате да плямпате излишно! Второ запретвате ръкави ,възстановявате заводите си и започвате да произвеждате ! Ако слушате мене ,ще станете хора ! С плямпане и писане на коментари по интернет нищо няма да постигнете ! Ще ме попитате : ами ти защо пишеш коментари бе ,*** в г... да е...?! Вие мене не гледайте ,аз живея в уредена държава ,така че мога да си позволя малко "джиджи-биджи" !
312
4
 
7
 
! Отговори
до 366 преди 11 години
Това е България! Какви ли неща не се случват в България особено в регионите с ромско население? И европейците викат "това е България". Сега за никой не е тайна, че мнозинството от населението в югоизточна Турция не са турци.Убийства на "честта", многоженство и прочие дивотии..какво да стори държавата за територии в които не можеш да се движиш с личен автомобил защото те грози смъртна опасност? Само армията е там. Цивилизацията - не.
311
5
 
11
 
! Отговори
до 361 преди 11 години
Основното образование е задължително в Турция. Средното образование си е напълно безплатно. Какви такси?Там даже не се плаща за това, че си лежал в болница. Турция е повече социална (комунистическа) от България даже. Социално-слабите са подпомагани от държавата.Най ниската пенсия е 700 лири докато средната е около 1200 лири (лирата е с няколко стотинки по евтина от лева) .Един пенсиониран учител там получава 1600 лири докато кило домати са 35 куруша (стотинки) а хлябът е 80 куруша.
310
1
 
11
 
! Отговори
до гурбетчия преди 11 години
Не си мисли че твоите деца като проституират всички деца го правят
309
3
 
11
 
! Отговори
ТОВА е турция преди 11 години
16-годишно момиче беше погребано живо от роднините си, защото имало приятелски отношения с момчета, предаде Анадолската агенция. Поредното "убийство на честта" било разкрито в Югоизточна Турция през декември, но информация по случая се съобщава едва сега. Полицаите, които действали по сигнал, открили тялото на Медине Меми в двуметрова дупка в курник пред къщата на семейството й в град Кахта - 40 дни, след като била обявена за издирване. Девойката била в седнала позиция, а ръцете й били вързани. Аутопсията установила голямо количество пръст в дробовете и стомаха й, което означава, че е била заровена жива и в пълно съзнание. Пожелал анонимност експерт разказал пред агенцията, че по тялото й не е имало белези от насилие, а в кръвта й не са били намерени следи от наркотици или отрова. още по темата Почти убиха млада туркиня заради честта на семейството 7 | 18314 17.05.2009 Пет доживотни присъди в Турция заради "престъпление в името на честта" 4 | 17976 13.01.2009 Информаторът на полицията разказал, че момичето е било убито след решение на "семеен съвет". Тя била наказана, защото разговаряла с момчета. Според местни медии бащата споделил със свои приятели, че не му харесва дружбата на дъщеря му с представители на противоположния пол. Той я бил, но изглежда насилието не дало резултат. Бащата и дядото на Медине са арестувани и ще бъдат съдени за убийството. Майка й също била задържана, но по-късно я освободили. Според официалната статистика т.нар. "убийства на честта" съставляват около 50% от случаите на насилствена смърт в Турция. Те са разпространени предимно в югоизточната част на страната. Всяка година поне 200 момичета стават жертва на своите бащи или братя заради "непристойното" си поведение. При тези случаи семеен съвет определя някой член от семейството да убие провинилата се, за която се смята, че е опозорила семейната чест - обикновено с извънбрачна връзка
308
6
 
7
 
! Отговори
гурбетчия до 361 преди 11 години
Ами много хубаво ,ще работят щом не им се учи ! Ти кво искаш ,като българските деца да кръстосват дискотеки ,да проституират , да се напиват и дрогират ли?! Критикувам ВИ защото ВИ обичам !!!
307
9
 
4
 
! Отговори
до 361 преди 11 години
Е, тук не работят ама се дрогират и мятат гюбеци. Тя Турция не е като Германия ама точно пък ние да им се чудим на кирливите ризи и да не виждаме своите е смешно.Една Държава, Един Бог, Един Волен!Само Атака!Да живее Деница Гаджева!
306
2
 
6
 
! Отговори
абе гурбетчийо преди 11 години
Ти не си ли чувал поговорката : ГОСПОД НА БОДЛИВА КРАВА РОГА НЕ ДАВА !!! Ние като сме си никакви и мизерници пак прекалено много плямпаме ,пък недай си Боже ако надминем турците или някоя др. държава ,олеее от нашите приказки и самохвалство ще те заболи главата ,трябва тампони на ушите да си сложиш !
305
2
 
6
 
! Отговори
еврокомисар преди 11 години
Въпрос Защо приехме България в евросъюза?
304
9
 
10
 
! Отговори
ТОВА е турция преди 11 години
Един милион деца от общо 17 000 000 в Турция работят, вместо да ходят на училище, пише днес турският вестник Джумхуриет. Заместник-министърът на труда Ахмет Дахтерогулари съобщил, че работят два процента от децата, записани в училище, и 26,3%, които не ходят на училище. Над една пета 22,4% от децата, които са напуснали училище, са направили това поради високите такси за обучение.