Гръцки неонацисти извършиха погром на емигрантски сергии

Държавата отдавна трябваше да направи това, категорични са от Златна зора
Обновена: 8 сеп 2012 12:17 | 8 сеп 2012 12:16,
493
Гръцки неонацисти извършиха погром на емигрантски сергии
Снимка: Ройтерс

Членове на гръцката неонацистка партия "Златна зора” извършиха погром на сергии в Атина, на които търгуват имигранти, съобщи РИА Новости.

Оглавявани от двама депутати, няколко десетки души в черни тениски с изписано върху тях името на партията поискаха от дребните търговци, които са предимно чужденци, да представят документи, потвърждаващи правото им да извършват търговия.

Самата партия потвърди провеждането на акцията. „Членове на „Златна зора” направиха това, което отдавна трябваше да направи гръцката държава. Ние прекратихме незаконната търговия на стоки”, се посочва в официално изявление на нейния уебсайт.

Притиснати от няколкогодишната криза и безработицата, гърците търсят отдушник за неволите си, като често имигранти, влезли незаконно в страната, стават обект на нападения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
1
 
3
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Малака, нещо за дрисъка взимаш ли? Медикаменти? Това, че като всеки пелопонески *** много говориш (копираш/поставяш в случая) не значи, че и много казваш, нещастие...Разбираш ли?
285
3
 
0
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
прабългарски племена, хуногури, оногури, уногондури, котраги и кутригуриПо своята езиково-етническа принадлежност древните българи са тюрки, които са се смесили със сродните на тях етнически групи, а също така и с ираноезични племена. Прабългарите, както всички тюркски народи, имат лунен календар, състоящ се от цикъл от 12 години, всяка от които носи името на почитано животно: сомор (мишка), шегор (вол), вер, бер (тигър), V дванш (заек), V неизвестно (вероятно дракон), V дилом (змия), V мор [им] (кон), V текуч (овен), Х неизвестно (вероятно ***), Х тох (кокошка), Х етх (куче), Х дохс (***). Календарът най-вероятно е заимстван от високоразвитата в древността китайска култура.
284
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 11 години
"Йосиф Флавий - гърците си приписаха всичко на себе си крадейки безсрамно постиженията на другите народи."
283
3
 
0
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
Академик Васил Гюзелев "Опит за ново Похвално слово и употребата на гръцката азбука и писменост"Като се започне от началото на VIII в. (от надписите към релефа на Мадарския конник, печатите на хан Тервел и др.), дълго време в канцеларията на Българското ханство широко употребявани са гръцката азбука и писменост.Повече от 100 са издадените от покойния проф. В. Бешевлиев "Първобългарски надписи на гръцки език"; три от тях са на прабългарски език, но с гръцки букви. Три фрагментарни надписа на латински език от периода 866-870 г. (времето на пребиваването на латинското духовенство в България) документират употребата на "римските букви". Наложилата се в езическа България традиция на употреба на гръцкия език и писменост може да бъде характеризирана като мост за прехода й от варварство към цивилизация, основа за преминаване от лапидарна към книжовна писмена култура.
282
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а на александар любовника как се казваче
281
3
 
0
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
До Дедо ЙоцоБожидар Димитров 12 мита в българската история Митът за ролята на прабългари, славяни и траки в образуването на българската държава и народностТраките нямат писменост и интелектуален елит и още в началото IV век пр.Хр. елинизацията на аристокрацията им е очевиден факт, стимулиран от политическите, икономическите и културните контакти с гръцките полиси, настанили се по крайбрежията на Черно, Бяло и Мраморно море.Гърцизацията се усилва в елинистическата епоха (III-I в. пр.Хр.), когато в днешните български земи (особено на юг от Балкана) се заселват хиляди гърци, някои насила доведени от Филип II Македонски като заселници (във Филипопол), други търсещи работа и възможности за професионална изява. В тракийските земи са настанени на юг от Балкана хиляди заселници от елинизираните земи на Близкия изток, а на север от Балкана римски колонисти.От хилядите открити надписи (предимно на гръцки език на юг от Балкана и на латински на север от билото му) става ясно, че елинизацията и романизацията на траките е успешно завършил процес още в края на II век сл.Хр.Християнството в IV век ликвидира окончателно всички културни и етнически различия и в края на периода елинизираното и романизирано население на земите има единно етническо съзнание римляни (ромеи), граждани на Римската империя.
280
3
 
0
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
Гърция е навсякъде!!! В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не[quote=d3bep]Като махнем Божидар Димитров за някои от другите неща си прав.Остава сега само да ми докажеш, че гръцкия е гръцки, измислен е от гърци и то във гърция.Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея - обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост.И Филип, и Александър успяват в действията си, подкрепяни от не малка част от гръцкото общество. В този смисъл г-н Желев не е прав, когато твърди, че Филип и Александър са само варвари разрушители, каквито гърците не могли да бъдат. Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават македонски пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) - елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.
279
2
 
0
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
До Дедо ЙоцоСЪЩИТЕ ПРОСТОТИИ Е ПРИКАЗВАЛ И ДИВАТА *** МАКАКОС, ВАСИЛ ЧАКАЛАРОВ А....отрязаната глава на Васил Чекаларов е отнесена от войниците в Флорина и набучена на кол е разнасяна из улиците .................
278
2
 
0
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
До Дедо ЙоцоНАЦИОНАЛЕН ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙСветовни биткии военни походиХрабрите 300. Битката при Термопилите през 480 г. пр. н. е.Даниел ИвановСтрелите ни ще засенчат Слънцето.Толкова по-добре. Ще се бием на сянка!"Персите преминали Термопилите. Там обаче свободолюбивият дух на гърците и любовта им към родината написали най-величавата епопея на Гърция."
277
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА БАЛКАНИТЕ ЕДНО ВРЕМЕ Е ИМАЛО ТРИ НАРОДА С ЕДИН ПРОИЗХОД-ТРАКИЙСКИ!!!! ИЛИРИ,ТРАКИЙЦИ И ДАКИ!!!! ВИЕ ЕТИОПСКИ СМЕШНИЦИ ИЗОБЩО ВИ НЯМА В ЦЯЛАТА КАРТИНКА ХАХАХХА
276
3
 
0
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
ФАКУЛТЕТ ПО СЛАВЯНСКИ ФИЛОЛОГИИСтарогръцки или византийски езикгл. ас. д-р Анета ДимитроваЗначителна част от старобългарската литература е превод от гръцки, а структурата и особеностите на гръцкия език са повлияли върху езика и стила дори на оригиналните старобългарски съчинения. Познаването на езика на оригиналите е необходимо и полезно за всеки специалист по средновековна българска литература и култура.Курсът по старогръцки или византийски език е предназначен за начинаещи и дава основна представа и умения за четене и превод на старогръцки и средновековни гръцки текстове. Основна цел е усвояването на умения за работа с таблиците на склонението и спрежението, както и за превод с помощта на речник и други помагала. При група от напреднали студенти се поставя акцент върху особеностите на византийския език и разликите му спрямо класическия старогръцки. След усвояването на основни знания по граматика се четат оригинални текстове, които имат старобългарски превод. Коментират се и особеностите на превода.
275
7
 
0
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
".......прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г."МВР, Посолство на Република БългарияАтина, Гърция, mfa.bg/bg/26/pages/view/1214ТАКА СЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ПРЕД ЕВРОПА И СВЕТА, ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПОСОЛСТВА ПИШАТ ЗА ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, ТОЕСТ, ".......прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г."Академик Проф. Васил Тодоров Гюзелев е виден български историк, изследовател на българското средновековие.Славяните идват в балканските провинции на Византия както всички други варварски народи преди тях със силата на меча. В края на V и началото VI в. те започват да нахлуват южно от р. Дунав, грабят каквото могат и се изтеглят.Безспорен е фактът, че в езика на прабългарите има както тюркски и монголски думи, така и такива с ирански произход. По своята езиково-етническа принадлежност древните българи са тюрки, които са се смесили със сродните на тях етнически групи, а също така и с ираноезични племена.Древните българи са тюрки, които са с Прабългарите, както всички тюркски народи, имат лунен календар, състоящ се от цикъл от 12 години, всяка от които носи името на почитано животно: сомор (мишка), шегор (вол), вер, бер (тигър), V дванш (заек), V неизвестно (вероятно дракон), V дилом (змия), V мор [им] (кон), V текуч (овен), Х неизвестно (вероятно ***), Х тох (кокошка), Х етх (куче), Х дохс (***). Календарът най-вероятно е заимстван от високоразвитата в древността китайска култура.е смесили със сродните на тях етнически групи, а също така и с ираноезични пл.
274
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА БАЛКАНИТЕ Е ПОСТАВЕНА ОТ ТРАКИЙСКИТЕ НАРОДИ!!!! ТИ КЪДЕ СЕ ВРЕШ ЕТИОПСКИ ***? ХАХАХАХАХА ГЪРЦИТЕ СЪЗДАВАЛИ ЕВРОПЕЙСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.... МАУК СЛУШАЙ МЕ СЕГА И СИ ВОДИ ЗАПИСКИ АКО ИСКАШ!!!! ПЪРВАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ,РАСА,КУЛТУРА Е ТРАКИЙСКАТА!!!!!! ДОКАЗАН ФАКТ!!! А ВИЕ ПО ОНОВА ВРЕМЕ СТЕ СИ БИЛИ ОЩЕ В РОДНАТА АФРИКА ПРИ БРАТЯТА СИ СОМАЛИЙЧЕТА И ЕТИОПЧЕТА!!!!
273
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Тежко ви е, малаки, но е разбираемо. Който преяде, сетне повръща. Сега повръщате, има още да повръщате, спокойно...Като повърнете всичко, което не е ваше и пак си седнете на черните дупета в най-южната точка на Пелопонес, където да стоите като зоопарк, тогава ще сте по-добре и вие, и Европата. За вас е нужно само тояга, както и за ***. То, не че има разлика между двата катуна...
272
4
 
1
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
До Дедо ЙоцоТракоманЧовек обсебен от траките и неверни теории че българите произхождат от тях. Свързват се с изгонения от България за национално предателство историк *** Ценов, и множество по късни личности със съмнителна репутация.Жаргона е известен предимно в интернет и сред студентите по История. деривати: Тракомания, тракомани,тракоманщина. "Их, тези тракомани - не ги оставихте да си живуркат...Ще видите вие - като се намери трако-лемурииското писмо - ще ви питам тогава....."Иван София, 12 May 2011 в 15:45:38 ч.Тракоман"Ако случайно, подведени от порнографско любопитство, попаднете в някой автохтонистки форум или блог, ще се натъкнете на брутален историко-филологически сленг, който може да съсипе вярата ви в здравия разум. Кратка разходка из такъв виртуален сексшоп с езикови играчки за предизвикване на болка и разнообразни унижения може да даде решителен тласък на вашето историческо депрограмиране, ако по някаква причина сте заседнали в някаква последователна теория. Бедата е, че този инфернален кипеж от научни безумия, тази идиотска умствена сяра контролира позициите на дилетантската съвест. Авторите пишат и треперят пред страшния съд на електронната Жакерия. Готова е да ги линчува. При слабо отклонение от тракийския умствен канон получават мълниеносно квалификацията комуноид или "предател". Подсвирване за сбор на кучетата. Следва дълбинна аналитична оргия от орално-канибалски и ***-садистични прозрения, които трябва да ви довършат или да ви доведат до шок и орфическо просветление. Порнографският линч е патриотична инициация. Това, което родолюбивото електронно население практикува тук под кодовото име да си върнем истинската - разбирай величавата - история, е конспиративистко-уфологична метаморфоза в имбецилен вариант. Нека не бъда разбран погрешно: проблемът не е в траките, а в тракоманите и то не във всички, а в повечето. Проблемът е в господството на ултрапатриотизирания *** и в неговата наглост. Тракоманите трябва да бъдат изоставени, това е препоръката, ако позволите. Расставаюсь с вами вечным расставанием, е казал Розанов. Не бива да се занимаваме с обслужване на пустото."Их, тези тракомани - не ги оставихте да си живуркат...Ще видите вие - като се намери трако-славянското писмо - ще ви питам тогава....Тракоман Тракоман, 16 May 2011 в 13:25:59 ч.ТракоманТракоманите са хора, който се интересуват от история, но при сблъсъка си с тази наука са попаднали на грешните автори. Те не познават и не разбират науката история, а по методите и възгледите им може да се съди и че и никога няма да могат да започнат да мислят исторично. Тезите им са подхранвани от писанията на псевдоисторици като *** Ценов и фамилията Фол. Основа за изумителните си твърдения вземат и от статии и изказвания на родни археолози популисти, които се опитват да привлекат повече обществен интерес към своята работа.Тракоманите подкрепят една от най-несъстоятелните теории за произхода на Българите- т. н. автохтонна теория. По своята същност тя твърде много прилича на историята писана от македонските "историчари". Методите на тракоманите са изцяло ненаучни. При боравенето им с изворите те цитират избирателно, позовават се на явни анахронизми или фалшификати. Често употребяват и лингвистични метод, където стигат до крайности, които могат да се определят като историко-лингвистична перверзия.Този тракоман отива на орфически мистерии, иска пак да го обладаят ***.Гошко София, 21 May 2011 в 00:27:54 ч.ТракоманАнтипод на татароман, монголомн, аспарухоман и всякакъви подобни *** и аналноподатливи дендрокефали волгари, правещи пагански секс с коне, кучета и змии.Тези Аспарухомани пак вдигнаха на коня опашката и олабват...Аспарух Татарович Монголски ***, 03 Aug 2011 в 20:15:32 ч.ТракоманПодчовек, мразещ българите и Кана, който ги е довел на Балканите - Аспарух!Обект на омраза са също Хан Крум, Авитохол и всички древнобългарски витязиМани ги тея българи, днес е модерно да си трак и да ходиш на гей-парада!Либерастино Палестино Тел Авив, 02 Sep 2011 в 17:59:21 ч.ТракоманИронично назоваване на БЪЛГАРИТЕ един от най-древните автохтонни европейски народи, от страна на *** с неясно национално съзнание под влияние на злоупотреба с алкохол наркотици и юдео-комунистически варваризъм."Аз майка си ще *** по-скоро, но тракоман няма да стана!" изявление на уногондурски аспаруховски *** след дрогиране и алкохолен 48-часов алкохолен запойцар Севт Севтополис, 13 Sep 2011 в 20:36:47 ч.ТракоманЧовек гордеещ се с роба Спартакус и митичния Орфей, и погрешно смятащ ги за част от българската история. Тракоманите са известни с това че често драскат хуйове на мръсните си прозорци, защото религията им е фалически - тоест почитат пениса."Ако пак си навреш средния пръст в *** като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото!Чист Българин Балх, 19 Sep 2011 в 10:45:18 ч.
271
3
 
0
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
До АнонименВ Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.
270
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 306:*** ИМАШ ЛИ СМЕЛОСТ ТЕЗИ НЕЩА ДА ГИ ГОВОРИШ ПРЕД МОНГОЛИТЕ? ДА ТИ НАПОМНЯМ ЛИ ЧЕ ЕДНИ ДРУГИ *** ТУРЦИТЕ МНОГО ИМ СЕ БЯХА ОТВОРИЛИ УСТИТЕ ОБАЧЕ МОНГОЛИТЕ ИМ ГИ ЗАТВОРИХА..... ЗАЩО ТОГАВА НЕ ВИ ЗНАЕХА МНОГО УСТИЧКИТЕ ДА ЗАТВОРЯТ И ВАШИТЕ А? ЗАЩО СЕ КРИХТЕ ПО МИШИТЕ СИ ДУПКИ ТОГАВА А?
269
4
 
1
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
До Дедо Йоцо Микимауседонска Порнографска Деменция и Професионална Трако-Българо-Цигано-Микимауседонска Прощастина!
268
0
 
0
 
! Отговори
mr.killer преди 11 години
Представи си , ние като тюркси народ, вземем да се обединим с турция, дали няма да имаме излаз на Бяло море, а???????????? Не се прави на много отворен, защото да не стане така, че тая лъжа за номадите прабългари, да ви изиграе лоша шега...нали ме разбираш, ние можем да бъдем славяни и да сме с Русия, ако стане напечено можем и тюрки да станем пак, важното е да продължаваме напред. Въпросът е Вие къде се вмествате във бъдещето на човечеството?
267
1
 
0
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
Византион (на гръцки: Vizantion, на латински: BYZANTIVM) е античен гръцки град, основан от гръцки колонисти от Мегара през 667 пр.н.е. и наречен на техния цар Визас или Византас (Vizas или Vizantas на гръцки). Произходът на Византион е обвит в легенда. Според нея Визас от Мегара (град, близо до Атина), основал Византион, като преплувал с флотата си на североизток през Егейско море. Визас се допитал до оракула в Делфи къде да изгради своя нов град. Оракулът му рекъл: "срещу слепците". Визас не разбрал смисъла на казаното от оракула. Но когато доплувал до Босфора, разбрал какво означава това: на азиатския бряг имало гръцки град, Халкедон(гр. Halkidona). Жителите на Халкедон Визас помислил за слепи, тъй като не виждали очевидно прекрасната земя само на миля от другата страна на Босфора. Визас основал своя град именно на това прекрасно място и го именувал на себе си - Византион. Градът се занимавал основно с търговия поради своето стратегическо местоположение. Местоположението на Византион привлича вниманието на Константин I, който през 330 год. сл. Хр. го прекръства на Нови Рим. След смъртта му градът е преименуван на Константинопол, "град на Константин" (на гръцки: Konstantinoupolis). Той става столица на Римската империя, а след условното и разделяне на две части през 395 г. е столица на Източната Римска империя, която по-късно е наречена от историците Византийска империя.