Скандал в Сърбия заради изложба, представяща непристойно Христос

Гей парадът в Белград е под въпрос от съображения за сигурност
Обновена: 3 окт 2012 17:06 | 2 окт 2012 10:39, Елка Василева
208
Скандал в Сърбия заради изложба, представяща непристойно Христос

Представянето на Исус Христос по непристоен начин на изложба по случай седмицата на хомосексуалистите в Сърбия предизвика силни реакции на фона на предупрежденията на сръбския премиер Ивица Дачич, че планираният на 6 октомври в Белград гей парад не е изключено да бъде отменен от съображения за сигурност, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Дачич, който е и министър на вътрешните работи, осъди заплахите срещу хомосексуалистите, отправяни от крайнодесни групировки, но същевременно предупреди организаторите на парада, че провокативните изявления от тяхна страна също може да застрашат сигурността по време на шествието.

Още по темата

Дачич напомни за изложбата, на която Христос е бил изобразен по непристоен начин, сравнявайки това с антиислямския филм и карикатурите, обиждащи пророка Мохамед. "Ако подобни провокации продължат, е невъзможно сръбският народ да приеме този парад," изтъкна той.

Една от противоречивите рисунки, чийто автор е шведска художничка, изобразява Исус Христос с дамски обувки, а на друга той е в басейн с двама мъже. Рисунките са общо 12, като на тях Исус е представен с транссексуални, ХИВ позитивни и гейове.

В единствения гей парад, който бе организиран в Белград през 2010 г., 5500 полицаи се биха срещу 6500 хулигани в продължение на часове, докато около 1000 хомосексуалисти и лесбийки и техни поддръжници проведоха кратко шествие. Общо 160 души бяха арестувани, а 250 /предимно полицаи/ бяха ранени по време на сблъсъците. Първият път, когато хомосексуалистите в Сърбия се опитаха да проведат прайд парад през 2001 г., десетки от тях бяха тежко пребити от екстремисти. Миналата година министерството на вътрешните работи забрани парада по съображения за сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
3
 
! Отговори
. преди 11 години
Стигнахме до болестите , ти май казваш , че ****ерастията е болест и че имат нужда от специални грижи или ? Инвалидите са малцинство , за което трябва да се грижим , ****еругите какво са ?
94
1
 
1
 
! Отговори
. преди 11 години
Във всеки случай приемането им няма да стане чрез паради и дразнене , ще се обличат нормално и ще се държат нормално (пък ако искат и за ръка по улицата) , за да не парадират със сексуалната си ориентация , която не виждам начин да бъде напълно приета (не и дрескода и ****ерастките простотии) , аз познавам точно един гей и го наричам винаги гей или хомосексуален , защото не е ****ераст , никога не можеш да разбереш , че той е обратен , ето такива хора мисля , че повечето сме склонни да приемем.
93
0
 
2
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До 136 избягвай да ми коментираш какво е нормално и мнозинство, че не си наясно с тия норми.Понеже не е нормално да си без крака например и да си в инвалидна количка, то тогава не е добре да има пригодени рейсове за инвалиди.Я се застреляй отивай пали свещ-даже Библията не си чел, а ми се тупаш в гърдите, че си мн религиозен. Марш да ореш нивата-явно само за това те бива.
92
0
 
3
 
! Отговори
да позная ли от първ преди 11 години
Гавра с Мохамед, гавра с Христос, кой ли е третия, дето винаги липсва в тези гаври?
91
0
 
2
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До 134 е аз не съм загубил моето-срам ме е, че говоря даже на един език с теб. Ако трябва да ти слагам определения-тесногръд и необразован илитерат. А хомосексуалистите няма от какво да ги е срам, освен че дишат един и същи въздух с тебе.Чел ли си Библията те питах?
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е там Юни и Юли може да се разходиш в Неделя из центъра на София и ще видиш една платформа пълна с "хомосексуални двойки" , знаеш ли че в училищата някои момичета са лезбийки защото е модерно ? Да ти обяснявам ли защо е позволено хетеросексуални двойки да се мляскат навсякъде без ограничения ? Понятието "нормалното" е на страната на МНОЗИНСТВОТО говори ли ти нещо ? Ако всички бяхме педофили например щеше да е нормално да се целуваме с 4 годишни по улиците , сгряваш ли ? Въпреки всичко хващам бас , че паради на хетеросексуалните не си виждал (като оставим настрана порнографията налагана от екраните)
89
0
 
2
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До 131 никъде не съм говорил несвързано-ти си този, който говори така. Това е все едно да вярваш, че написаното в Библията е истина...чел ли си я? За трети път питам:)
88
1
 
3
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
...защото много от хомосексуалистите ги е срам да си признаят, именно заради *** като теб и за това по такъв начин се опитват да ги накарат да се чувстват нормални хора.Аз съм хетеросексуален, женен мъж, който го е срам от хора като теб-че живея с теб в една държава, че сме ходили в едни и същи училища и т.н. Липсата на толерантност показва само, че си просто един страхлив човек.
87
1
 
3
 
! Отговори
До 128 преди 11 години
"Показни паради на *** и лезбийки". Аз за 24 години в България съм видял САМО ЕДИН ЕДИНСТВЕН ПЪТ хомосексуална двойка на улицата (там 2-3ма известни дето са хомосексуални ги оставям на страна). Хетеросексуални двойки дето се мляскат и държат за ръчичка нонстоп виждам. Когато хомосексуалните хора се чувстват свободни по нормален, допустим начин да покажат връзката си на улицата, тогава тия паради ще са безсмислени. А и какво толкова? Като не ти харесват, не ходи. Веднъж годишно са.
86
0
 
2
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До . е значи крайно не си съгласен с двете ми тези-ако има парад на тиквата в Севлиево и има алергични хора към тиквата трябва ли да ходят да се бият с полицаите на които аз плащам заплата( и ти), чрез своите данъци?Смешното е, че е много по-извратено да смяташ хомосексуалистите за дразнещи(хомофоб се нарича и обикновено е проява на скрит хомосексуализъм-това пак го няма в Библията, има го в науката). Нужно е защото много...
85
2
 
1
 
! Отговори
. преди 11 години
Абсолютно съм съгласен и с двете ти тези , но си объркал мястото , тук става дума не за слагане на скрити камери в спалните на свенливите гейове и да ни карат насила да гледаме , а говорим за парад на извратеняците , които искат да ни се навират всяка година в очите и да ни дразнят и тук ще намериш по-скоро подразнени хора, отколкото фанатици. Аз съм тук за да изкажа негодуванието си от провеждането на показни паради на *** и лезбийки , както и на травесити и да ги питам защо е нужно ?
84
0
 
1
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
това последното е от мен
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До @ 115 да защитя две тези:1. Всеки има право да се *** с който си иска и има право да си прави каквито си иска паради-нарича се демокрация.2. Да изкажа тезата, че фанатизмът води само до лоши неща.И понеже просто се заиграхме-глупоста извира от всеки сляпо религиозен ирационал, а не от логичните хора.А ти кво дириш тук?
82
0
 
1
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До @ 115 в спортното ти се иска да съм учил дете:)И не не вярвам в такива неща:) това си ти-както Сашка Васева сигурно ти е кумир:)Аз вярвам, че науката още има много на къде да се развива.
81
1
 
1
 
! Отговори
@ 115 преди 11 години
И нека се върнем към темата все пак, понеже не съм следил какво сте си говорили , ти си дошъл тук в крайна сметка да а) да нападаш религията , б) да проповядващ глупоста си или в) да защитиш *** ? Или и трите може би ?
80
0
 
3
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
Много ми е интересно, как реши, че не разбирам религиозните вярвания. Чел съм внимателно и Стария, и Новия завет. Чел съм преводи на Корана и Тората. И мога да твърдя, че разбирам религиите много по-добре от 99% от определящите се за религиозни хора.И благодарение на това, че съм изключително добре запознат с догматиката, каноните и изразните средства на организираните религи, съм се убедил, че по същността си те са чиста проба суеверия. Междувпрочем, аз не обичам определението "атеист".
79
1
 
1
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До 116 религия=тесногръдие е доста по-вярно от атеист=агностик. Т.е. всеки който не вярва сляпо в нещо е атеист така ли? това ли е логиката?
78
2
 
1
 
! Отговори
@ 115 преди 11 години
Бог по всичко личи е сила , която не разбираш , а ти ще стигнеш до писанията си колко бакалавъра си изкарал в спортното и хвалби за така или инъче безполезния коефициент на интелигентност. А се издаде , че и ти "атеисте" вярваш в нещо , за което има нулеви доказателства нали така ? (дали са извънземни , галактически двойник на Сашка Васева или динозаври ор Марс ,това си е твоя работа).
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма гейове имасамо асексуални.Асексуални решилида си начешатнещо. Особенноако са им внушили това. А внушениетое умишлено. Точнозатова не трябва даима паради.Парадите са част отвнушението. Това внушение е заразаза пасивните илесновъзприемащиавторитети мозъци.
76
0
 
2
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До 114 това, че няма в килийното училище ли ти го казаха:) "който не е с нас е против нас"?така ли те учиха:)разликата е огромна между двете-отивай чети момче, не си го правил в час по философия явно сега имаш да наваксаш:)