Турски националистически лидер е заловен на българската граница

Левент Темиз всъщност бе осъден за участие в организацията "Ергенекон"
13 авг 2013 17:11, Елка Василева
4
Турски националистически лидер е заловен на българската граница
Снимка: архив, Булфото

Левент Темиз, председател на младежката организация "Идеалистически огнища" към опозиционната на правителството на премиера Реджеп Ердоган Партия на националистическото действие, е бил заловен при бягство с фалшиви документи в България, съобщи турски вестник. Според публикацията Темис е бил задържан от българските гранични власти на граничния пункт Малко Търново на 8 август т.г. с фалшив паспорт на името на Айхан Джошкун, предаде БНР.

Левент Темиз всъщност бе осъден за участие в организацията "Ергенекон" и получи присъда затвор в рамките на процеса, който приключи миналата седмица, а съдът обяви "Ергенекон" за терористична организация. Темиз бе съден без задържане и докато течеше процесът, бе в неизвестност.

При задържането му от българските власти той поискал политическо убежище, но то му било отказано. От турска страна няма официално изявление по случая, но според медиите българските власти поддържали контакти с турските власти по случая и вероятно Темиз ще им бъде предаден.

Заловеният на българската граница младежки лидер на турските националисти се счита за представител на радикалното крило, коeто остро се обявява срещу инициативите на турското правителство за решаване на кюрдския проблем с мирни средства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Орешака клати м*дака на Ердокака. И му прави много навежд.....
2
4
 
5
 
! Отговори
ХАХАХААА преди 10 години
вече е ядно какво е вършил КОМСОМОЛЧЕТО -ПРЕЗИДЕНТ НА ПИЛАФ-СРЕЩАТА...!!!!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То затуй ли идва оня фес преди няколко дни.