Турски експерт: Мрежата ви няма да спре бежанците!

Според Джанер Санджактар това не е решение на проблема
27 окт 2013 16:55,
179
Турски експерт: Мрежата ви няма да спре бежанците!
Новите мрежи ще бъдат опънати в разстояние на 30 км. Снимка: архив, Булфото

Специалистът от Центъра за стратегически анализи Турция-Азия Джанер Санджактар, преподавател по международни в университета в Коджаели твърди, че решението на българското правителство да издигне преградни съоръжения в района на българо-турската граница е в резултат от различни причини.

Още по темата
В интервю за Анадолската агенция той казва следното: "Западните държави (главно Франция и Германия) упражняват натиск върху балканските държави да предприемат мерки срещу миграцията. България, която също попадна под ударите на тяхния "натиск", намери изход, като реши да издигне такава една стена".

Той подчертава, че миграционният поток, вследствие на безработицата, беднотата, гражданските войни и др. подобни фактори в африканските и близкоизточните страни може да се спре само с прилагането на мерки, насочени към преодоляване на причините, пораждащи нелегалната миграция.

"Но европейските държави и като цяло ЕС вместо да се борят срещу негативните фактори, пораждащи миграцията, предпочитат временни мерки - чрез силови и политически мерки, насочени към засилване на сигурността по границите, връщане на имигрантите обратно. България също се включи в тези "силови мерки" с решението за издигане на "стената" по протежение на 30 км. на турско-българската граница", казва той.

Според него за взимането на това решение от страна на българското правителство "заслуга" имат и крайните националистически тенденции.

"За българските крайни националисти главен виновник са турците в България и Турция и в тяхно лице виждат главния "враг" на България, за съжаление", казва Санджактар.

Турският анализатор прогнозира, че докато не се намерят решения на проблемите ще продължат да се издигат стени между съседните държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
9
 
6
 
! Отговори
Ататюрк преди 10 години
Турция е силна държава и мощна икономика! Нека да обере негативите на КЮРДСКИТЕ нашествия в България,те са си техни! Ние си имаме ***,те да си държат КЮРДИТЕ!!! Не иска ме да ни прехвърлят техните проблеми на наша територия! Това ли ви е КОМШУЛУКА бе ???? Това ли ви научи АТАТЮРК??? Той ви учеше на уважение към България и към Ауропата,сега какви ги бъркате,братя туркистанци???? Бокум нереди? Бокум иесим Тюрк???
152
5
 
18
 
! Отговори
cCc преди 10 години
До ХА ХА ХАСегашната учебна система в Турция е на много по високо ниво от Българската.В държавните училища няма такси.Я кажи,българските момиченца къде работят? С гордост участват в конкурси за най-готино дупе, най-лабав ***, най-празна глава и прочие...ХА ХА ХА. А иначе,четеш и турски вестници.Браво!Ти български експерт ли си?...ХА ХА ХА...ХА ХА ХА
151
0
 
13
 
! Отговори
Долунай преди 10 години
До софиянецАз не съм специалист по право,но ти си гола вода.Не,не шега е,ти си "най големия"."Като ще спорите, поне вземете, че се информирайте ...... турското право/ не е лъжица за всяка уста...."-комплекси ли си избиваш? "КЮРДИТЕ НЕ МОГАТ ДА УЧАТ КЮРДСКИ ЕЗИК В У-ЩАТА В ТУРЦИЯ!"-егати информирания!Българите не са способни да видят реалността!
150
12
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
Един милион деца от общо 17 000 000 в Турция работят, вместо да ходят на училище, пише днес турският вестник Джумхуриет. Заместник-министърът на труда Ахмет Дахтерогулари съобщил, че работят два процента от децата, записани в училище, и 26,3%, които не ходят на училище. Над една пета 22,4% от децата, които са напуснали училище, са направили това поради високите такси за обучение.В същото време бе съобщено, че Турция желае да предприеме стъпки за развитие на политическите и икономическите отношения със Северен Ирак, пише днес турският вестник Сабах
149
12
 
6
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
Турски експерт: в турция се става "експерт" ака се научиш да четеш
148
10
 
9
 
! Отговори
МАШАЛЛАХ ! преди 10 години
Австрийски депутат се обръща към турския посланик ..."Г-н посланик качвайте се на Orient Express и обратно в Истанбул,във вашия мечтан рай".... vbox7/play:7d7072b5 ============================================================== Браво! Много яко. Жалко че нямаме такива политици с топки между краката.
147
0
 
1
 
! Отговори
94215 преди 10 години
преподавател по международни в университета ...Kafence??...s cigarka???...za otskok...;))
146
5
 
13
 
! Отговори
Долунай преди 10 години
До софиянец"сте неспособни да преодолеете омразата си към българите"-неспособността сигурно е взаимна. "ЗАБРАНА за изучаване на майчин език"-промените не ги знаеш,май не правиш и разлика между официален език и майчински."сме "късогледи" и не разбираме съвременният свят, а"-не,но много се надценявате.За стотиците хиляди родени в България,живеещи вТурция,които не могат да посетят родните си места без визи(взема се с хиляди мъки,за руснаците например е доста лесно),какво ще кажеш?Нормално ли е?
145
3
 
12
 
! Отговори
dady преди 10 години
na tiq bilgari vse Turciq im e vinovna.za vin6na politika Turciq im e vinovna.za vitre6ni problemi pak tq.tova pokazva kolko golemi bezdelnici sa.neorganizirani,i nay ve4e zlobni.no gre6at
144
6
 
14
 
! Отговори
Долунай преди 10 години
До софиянецБългарите не са способни да видят реалността!От София,май всичко се вижда замъглено.През 1984-85 г.(кулминационната точка на асимилацията)почти всички българи се присмиваха и не виждаха по далеч от носовете си(началото на падението).Атентатите и саботажите чие дело са?Аз не познавам терористично настроени.България не е видяла и една хилядна от терора на ПКК.В Турция има 24 часа държавен канал на кюрдски език и в училищата се учи.Браковете между турци и кюрди са доста разпространени.
143
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 999*: Ти споменаваш възродителният прцес,а не споменаваш за 500 години какви ги натворихте по тези земи.Незнам какъв си,"български "турчин или турчин,който може да пише на български...все едно ...ти не си за България!И като не си за доброто на България и проповядваш протурски настроения мисля,че ти е време да си заминеш за Турция и оттам да работиш за влизането на Турция в ЕС.Защо говориш против БГ...значи си или предател,безродник или протурски агент.Вън от БГ!!!
142
6
 
10
 
! Отговори
vivian преди 10 години
Вижте какво,колеги, при положение,че ние нямаме представа какви хора влизат като бежанци,напълно оправдано е да се стреля срещу нарушителите на границата.Защото е много,ама много вероятно, в момента на българска територия да се подвизават безпрепятствено терористични групировки маскирани като бежанци,и съвсем спокойно да си организират поредния удар.Намирам за напълно оправдано използването на АК 47 срещу навлизащи на наша територия субекти.ЕС трябва да ни подкрепи,предвид опасността от терорист
141
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
чакаме някой нов байТошо и ще направим още една екскурзия с турци но този път с *** за гарнитура.България е на българите.
140
5
 
14
 
! Отговори
Долунай преди 10 години
До aнЕто още един "гонител".Падението на България започва с принудителното изселване ("Голямата екскурзия") през лятото на 1989 г. Над 400 000 български граждани-турци (повечето черноработници) са изгонени от Народна Република България.Българите не успяха да приобщят(хайде няма да кажа,да прегърнат) 1 500 000 турци и 1 000 000 ***.Не са способни да видят реалността.Мрежите ще спрат ли потока от бежанци?
139
10
 
10
 
! Отговори
преди 10 години
Вие дето пишете : бьлгарте такива , бьлгарите онакива......ами вие какви сте ,ами какви са вашите паспорти, а ?????На който не му харесва Християнството и нашата цьрква да ходи в арабските страни.Там да си строят джамии и да се учат на радикален ислям.
138
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Между мексиканци и радикален ислям има разлика нали?Какви са тези изказвания на турският държавен глава в Косово?А къде инвестира България е важно,но не трябва и миналото да се забравя.Не вярвам на Турската външна политика.
137
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По принцип заграждения ще има и ще става все по-сложно за тия нелегалните...Това не са празни приказки.Ще видите много скоро какво всъщност ще се случва в БГ!!!!
136
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ,по принцип основният проблем са тези ,които запалиха тази война в Сирия.Но е видно ,че Турция е съгласна с тези подпалвачи на войни.Ние обаче в България сме длъжни да пазим мира в собствената си държава.Така,че годподинът нека по-добре направи примерно един смислен коментар защо американците напаравиха една от най-силно охраняваните граници в света САЩ-Мексико.Мрежи ще има по границата и даже ровове е желателно,защото си спомняте преди години как в Странджа върлуваше шапа по животните....
135
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да се въстанови задължителната военна служба от 2години за да може ей такивапроблеми да се решават от армиятя дето е няма а също и природни бедствия като наводнения,заметресения,епидемия,инвазия,ислимизация и мастурбация!Това е граница бе *** без армия а само с чикидйи!
134
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Тит под коментар 138: Злословиш ли по българи ЗАПОМНИ рано или късно ще те постигне зло!Живея в България и съм българин .Гордея се с това.Лесно се плюе ,когато една държава ,личност или система има проблеми за решаване.А вие *** като отидите в западни държави веднага сте готови за просия.