Строителството на "Южен поток" в Сърбия може да започне през юли

Предстои подписване на договор за заем от Газпром
29 май 2014 17:55, Елка Василева
9
Строителството на "Южен поток" в Сърбия може да започне през юли
Снимка: архив, Reuters

Директорът на отдела за международни проекти на руския Газпром Александър Сиромятин обяви, че строителството на участъка от газопровода „Южен поток“ в Сърбия може да започне през юли, предаде сръбската агенция Бета.

Сиромятин каза на пресконференция в Белград, че до две седмици трябва да бъде подписан договор за заем, който Газпром ще отпусне на сръбската компания Сърбиягаз за изпълнение на този проект. Кредитът от 275 милиона евро ще бъде даден при най-благоприятни условия - с лихва около 4 процента.

Още по темата
Той добави, че следващата седмица се очаква да бъде обявен победителят в търга за изпълнение на проекта „Южен поток“ в Сърбия, а след това да бъде подписан и договор с него.

Сиромятин посочи, че реализацията на проекта върви по план.

На молба да коментира изявлението на руския президент Владимир Путин, че е възможна ревизия на проекта „Южен поток“, така че да преминава само през страни, които не са членки на Европейския съюз, Сиромятин каза, че има различни варианти за трасето на газопровода и "в зависимост от ситуацията то може да се променя".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баххму наште ибрикчий дакато се налижат другите държави ръчкат фирмите си да трупат пачки.Псевдо президента отиде в китай с 1 фирма от вчера за гюлове, а японците симулираха дейност пред чичо Сам и бегом за парите.Баххму и тъпата даржава сме
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От 3 юни Газпром може да спре газа през Украйна.Тогава някои ще разберат кон боб яде ли.Включително и ние с продажните си гъзоблизачи на Брюксел.Ама чак тогава вече ще стане мътна и кървава за някои самопровъзгласили се за"умни и интелигентни"демократи.
6
0
 
14
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До Анонимен 3Никой не те кани в Русия! Ако не искаш руския газ- може да купи от САЩ. Свободния пазар, наистина! Но първо мисля за това колко ще струва и кога ще бъде...Зимата не е много далеч! Разбираш ли?
5
0
 
12
 
! Отговори
дядо преди 9 години
бе така и така си получавате надниците от фондации и нпо-та финансирани от запада,хайде куфарите и на евровизия при *** вурст
4
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да си строят сърбите щом ги влече
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ami typite kravari kato se barat priqteli na ES i kato sa s neogranicheni vyzmojnosti po-skoro neogranicheni fukni.shto ne dokarat na korabi po evtina gaz za evropa ot ruskata a?Ama tova e misiq nevyzmojna dokato q nagnetqt pari za transport pari i tuk mogat da viq predlagat v aptekarski shishenca po 20 dolara 100 grama xaxaxa
2
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който не му харесва тук да взема влака и при Путин. Писна ми от проруски ***!
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато нашите дупелизци на брюкселски *** се наближат, тръбата ще ни заобиколи и отново ще сме прецакани.