Марица и Тунджа наводниха Одрин

Войници евакуират хората
Обновена: 11 дек 2014 14:16 | 11 дек 2014 09:02, Елка Василева
37
Марица и Тунджа наводниха Одрин
Снимка: Булфото

Проливните валежи в България причиниха повишаване на дебита на реките Марица и Тунджа, които минават край град Одрин и те преляха, предаде БТА.

Наводнени са улици, булеварди, жилища и магазини в редица квартали на града.

Поради наводненията днес и утре учениците са разпуснати във ваканция.

Старинните каменни мостове в града са затворени за движение и колите се отклоняват по други маршрути.

Особено тревожна е обстановката в квартала Къраач, където са най-големите наводнения. Изпратена е военна техника за спасителните дейности, войници превозват хората към центъра на града и на безопасно място.

Властите са обявили код за тревога поради опасността от наводнения.

Екипи на службата за природни бедствия и кризи са разположени на критичните места и следят обстановката, за да реагират.

От регионалната служба по водите в Одрин съобщиха, че нивата на Марица и Тунджа продължават да се повишават. На станцията Киришхане е измерен 1263 куб.м. в секунда дебит на Марица. Критичният праг за преливане на реката е около 1600 куб.м./сек. А дебитът на Тунджа е 324 куб.м./сек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев , Как АРМИЯТА в Турция помага на бедстващите от наводнението и ги превозват в центъра на безопастно място !Как други специалисти са на място да следят за нивото на реките ?В България кой отговаря за Язовирите и реките ? Къде е Българската армия и с какво се занимава , след като неможе да пази и границите ??
25
1
 
5
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 16. Чакай чакай, да се извиним?? За какво? Сигурно някой нарочно напълни реките че да прелеят и да залеят Одрин, така ли мислите, с кофите вода носихме само и само да ви залеем?? Еййй все някой ви е виновен на вас беее, страх нямате ни от природа, ни от нищо. не злобея и не се радвам, това си е трагедия, но не ни обвинявайте нас за нея, ясно!! Нашите язовири, дето ги държат турци от ДПС, като преляха и наводниха толкова селища, ние обвинихме ли вас???
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
324 sa zastoto v TR ne vali,lajeme vi,zasto li,spasete sebe sine mislete za nas.
23
0
 
5
 
! Отговори
Елхово преди 9 години
Как стават 324 м3 на Тунджа при турците, като пускат уж 150 м3 от Жребчево. ЛЪЖАТ НИ ЯКО.
22
7
 
17
 
! Отговори
ФЕС преди 9 години
Докато в Турция армията помага на бедстващите хора, нашите *** си лежат на топло и обядват в гарнизонни столове за жълти стотинки! ОСТАВКА ТИКВУНЕ!
21
7
 
17
 
! Отговори
филибелия преди 9 години
лоши думи си казвате за комшии или хубаво говориш или си мълчиш дано хората не са пострадали
20
7
 
6
 
! Отговори
Ястреб Великолепний преди 9 години
Спешно се нуждая от нови хейтъри, че старите вече почнаха да ме харесват!!!
19
4
 
12
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Доре казано, няма какво да добавя, блягодаря и приятен ден ти пожелавам.Слава на Бога,че все още има трезви и умни хора по тази прекрасна езтрадала земя.
18
18
 
21
 
! Отговори
Ястреб Великолепний преди 9 години
Срещнали се на полянка, прабългарин и славянка,цуни-гуни, вади-тури, народили чукундури,хем ебливи, хем крадливи, но най-вече - ЗЛОБЛИВИ!Господ да дари десетократно всекиму с това, което пожелава на ближния си!Амин!!
17
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нация която е изложила на продан плътта на жените,дъщерите,снахите ,сестрите си не може да прокопса. Нация която живее с 150 лева на месец,полугладен,полуизмръзнали,полугол,не може да е нормална, да мисли нормално и да си прави нормални изводи.Тази нация е свикнала да живее в нищета и болка от 135 години насам.Виж при турско беше различно, раждаха се деца,всичко се ореше и сееше, кипеше живот.Вие превърнахте в пустош най-плодородните земи на Европа.Където стъпите трева не никне-к*рви на Европа.
16
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надявах се тук да прочета поне няколко коментара със съчувтвие към най-близкия за човека-комшията. Но уви. Значи съм очаквал изключително много от това злобно племе. Ами да, щом едно дете расте с поговорката:"Я не сакам да съм добре, я сакам Вуте да е зле" значи ясна е работата. Вътрешният продукт на Турция за първите 8 месеца на 2014 е 870 милиарда долара и 16-та икономика в света. Турция ще е председател на лигата на най-развитите 20 страни през идната година.Вас не ви виждам никъде.Къде сте?
15
5
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Абе кюпек, що си дремал, а не си ги взел, Симо горския, как си ги взе в двоен размер, м? Имаш бг гражданство, белята си е твоя, ревеш сега, като девица за ***, пфу!
14
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ;Хахаха,в Едирне сме си добре, няма наводнения,но и да има няма страшно ще се справим. Само на тебе и такива като тебе искам да припомня,че след бедствията във Варна и Добрич тази година турският Червен полумесец и хора изпратиха помощ на тези общини.Можеш да го прочетеш в пресата.Но ти си недъгаво, лениво,дребно,вредно,лудо,гладно,мразещо,направено насила под едно дърво,не обичано, дете порастнало при баба и дядо защото *** трябваше да продава плътта си из Европа.Така е
13
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалки същества сте вие българите, вместо да се извините за случващото се вие им мислите злото, кого и с какво ще издавите вие се удавихте в микроязовири и тем подобни гьолчета.Престанете с тази злоба , че си давите и децата в нея.
12
16
 
17
 
! Отговори
do XXL преди 9 години
И аз имам да вземам от Делиормана,Добруджа и Родопите но не ми дава твоята скапана държава.Хайди да се преброим кой колко има да взема от двете страни.Пак злобата на дребничкото завистливо и недъгаво племе.Нямате оправия, не берете грижи за турците те имат мощна държава и икономика.Щом с последиците от земетресението през 1999 се справиха,това са дребни работи,какво ще направите вие ако Марица,Тунджа и Арда заличат населените места на ваша територия.Човек трябва да знае поне какво да си пожелае
11
17
 
11
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ преди 9 години
До ОДРИН..Ехо статистика по турска телевизия и медий ти какво искаш да ти пишат??Че са се издавили оджите ли?Нали ако им пуснеме малко вода още и цели градове ще изчезнат..Дано се усетят нашите служби и го направят..Нека да им платиме водния данък на имамите..
10
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Одрин падна!
9
12
 
14
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ преди 9 години
До Джуро..Браво за хитрия ход аз съм зад Вас..Да пуснеме водата да видят Бялото море от близо *** и имамите..Да намокрят малко потурите..Бог си знае работата..
8
5
 
12
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
До ДжуроА Българските селища по поречието на реките? С тях какво ще се случи?
7
10
 
7
 
! Отговори
!!! преди 9 години
do XA XA XA a be layno, tursite ot vekove si imat HAMAMI...a balgarite imat pogovorka: ...UMIY si GIRGINATA, 4e MIRISE... XA XA XA