Гръцкото правителство сложи край на приватизацията

Премахнат е приватизационният фонд
31 яну 2015 08:31, Елка Василева
206
Гръцкото правителство сложи край на приватизацията
Алексис Ципрас. Снимка: Reuters

Гръцкото правителство премахва Фонда за управление на гръцкото държавно имущество, с което се слага край на процеса на приватизация, съобщи първата заместничка на министъра на финансите Надя Валавани, цитирана от ТАСС.

Изпълнявайки предизборните обещания на СИРИЗА и коалиционния партньор Независими гърци, Валавани е поискала оставката на ръководството на фонда.

Преди изборите Гавриил Аврамидис, депутат от партията Независими гърци, подчерта пред ТАСС, че неговата партия е за ликвидацията на приватизационния фонд и за одит на държавния дълг.

Трябва да се проверят договорите, довели до разпродажбата на гръцкото държавно имущество, подчерта Аврамидис. При нарушения сделките ще бъдат анулирани.

"Ние сме против приватизационният фонд да бъде посредник на разпродажбата на националното богатство", подчерта той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: приватизацияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
166 е то няма работа имено защото сме постсоциалистическа душите ни с присъствиеъчто су не го ли разбирате душите икономиката душите цялото обществоОдисей 1
139
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
смотани гръцки кавали
138
6
 
7
 
! Отговори
До 150 преди 9 години
Ай стига с тея простотии - хората бягали щото щото сме били постсоциалистическа държава.Хората бягат или поне 90% от тях щото тук няма работа и заплати.Останалите 10% бягат защото наистина са толкова добри специалисти ,че наистина не могат да се реализират в България или просто са чули че "там" е супер. А младите до 30-35 години изобщо си нямат понятие как е било при "соца" те си отраснаха при "демокрацията" и нейните простотии.
137
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
163 ахмет прочети миналото на меркел и тя е комунистка от миналото на гдр
136
5
 
3
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
В столицата на Испания се провежда масово шествие под името "Марш на промяната". Лидер левоальтернативного комбиниране на Podemos ("Ние можем"). Пабло Иглесиас възнамерява да излезе с послание към гражданите.
135
7
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Я РусскийОправете си икономиката, изгонете всички комунистически олигарси от икономиката, изгонете *** от политиката, намалете корупцията , НАПРАВЕТЕ РУСИЯ ЕДНАПРИВЛЕКАТЕЛНА ЗА ЖИВОТ СТРАНА !!! Тогава азще съм щастлив човек, защото да критикуваш путлеризма, не значи да си против руснаците и Русия !!!
134
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
158 как ще получи газ от Русия на 134 долара като сам Милер си е птизнавал че дикато стигне Европа природния фаз поскъпва петорно заради транспорта и транзитаТи гкедай как ще изреват твоите хира защото минаха шест месеца и трябва да актуализират цената на природния газ спрямо тази на петролаОдисей 1
133
4
 
2
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Anonymous Одисей 1Съжалявам, преводач защо-вместо да Беларусии превел България.От страна на Русия: кредити, за отмяна на ембаргото, зона за свободна търговия, газ, нефт. Китай: кредити, зона за свободна търговия, продуктовата намеса. Беларусия получава от Русия газ на цена $134. Гърция може да помогне. А тя ще се продава газ на ЕС. И още много възможности.
132
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм на 66 - през 1964 -1968 учих ср. обр. Носех униформа, след училище миниджуп и дънки. Голямото междучасие, което директора на училището беше направил да е 60 минути всички слушахме Битълс и играехме туист заедно с учителите си. Всичко беше точно направено и ни доставяше удоволствие. Така, че дали е комунизъм или капитализъм зависи само от политиците Ще ти поднесат това, което те искат. Те не мислят за народа. Прав е пишещия "НА 35". Карта за почивка - 2 възр. и 2 деца 129лв
131
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
152 Русначето напънала се планината и родила мишка тя тази банка изобщо не е сигурна дори все още а и капиталът и от 100 млрд е колкото на Средноевропйска банка да не говорим за американскитеОдисей 1
130
6
 
1
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Анонимен Одисей 1От страна на Русия: кредити, за отмяна на ембаргото, зона за свободна търговия, газ, нефт. Китай: кредити, зона за свободна търговия, продуктовата намеса. България получава от Русия газ на цена $134. Гърция може да помогне. А тя ще се продава газ на ЕС. И още много възможности.
129
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! А наште разпродадоха и изкрадоха на безценица България!
128
0
 
9
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Я РусскийА защо не създаде другарят *** една банка, която да раздава пари безплатно на гърците ??? Защото той и сега раздава едни пари , обаче само на тарикатите от върховете на такива антиевропейски "партии" !!! Кажи, ако ние българите спрем да плащаме за горивата, които *** използва за шантаж, какво ще каже твоят идол ??? Проблемът на Русия е същият , като проблемът на гърците - СОБСТВЕНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ !! Вие, руснаците винаги сте живели като поданици, не граждани , ПРОМЕНЕТЕ ТОВА !
127
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
152 техният дълг е 240 нлрд интересно със 100 за млрд за целия БРИКС какво ще помогнатОдисей 1
126
4
 
2
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Мисля, че не е трудно да се преведат и прочетете статията: fritzmorgen.livejournal/756356.html
125
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
145 разслоението е по голямо да така е онази партийно сропанска номенклатура дори в мечтитете си не се е виждала толкова богата но като цяло общесрвото днес е в пъти по богато от тогава самият факт че БВП е 2.5 пъти по голям а тива е всяка година през последните 10 годиниОдиаей 1
124
8
 
3
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
От BRICS сега има банка от типа на МВФ, и тази банка вече разполага сума от 100 милиарда долара. Путин сега вижда, че той има възможност да се откъсне на гърците от ЕС и НАТО. Банка BRICS може да се намеси и да помогне на гърците с техните проблеми с обслужването на дълга. Това може да бъде началото на края на ЕС и на НАТО.Италия, Испания и Португалия ще бъдат много внимателно да погледнете на ситуацията с Гърция. Тези страни все още се борят със същите проблеми, в които вече увязла Гърция.
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз отново съм тук. Търся си русофииииииил.........Одисей 1
122
2
 
11
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До ДО 144 БожоГовориш АБСОЛЮТНО наизуст !!! България има много по-производителна икономика с по-малко население !!! Проблемът на България е емиграцията на млади и кадърни хора !!! Те не бягат от България, защото е капиталистическа !!! Те бягат , защото е постсоциалистическа !!! Социализмът води само до мизерия и нещастие, разберете го !!! Нормалният капитализъм като във Финландия например , е най-доброто, което е създал човекът като цивилизация !!! Не се лъжете от червени, кафяви и ...шмекери !
121
8
 
3
 
! Отговори
Я русский преди 9 години
Отговорът на въпроса е лесно да се намери в сегашната гръцка трагедия. Докато Русия еднакво разходите и съзнание се отнася за всички свои региони, в Европа могат само да грабят. Разбира се, на базата на проведено опожаряване проекти са крехка: угнетаемые народи година след година копят своето недоволство, и след като център ви дава застой, това недоволство се излива в мощен сепаратизъм.