Гръцкото правителство сложи край на приватизацията

Премахнат е приватизационният фонд
31 яну 2015 08:31, Елка Василева
206
Гръцкото правителство сложи край на приватизацията
Алексис Ципрас. Снимка: Reuters

Гръцкото правителство премахва Фонда за управление на гръцкото държавно имущество, с което се слага край на процеса на приватизация, съобщи първата заместничка на министъра на финансите Надя Валавани, цитирана от ТАСС.

Изпълнявайки предизборните обещания на СИРИЗА и коалиционния партньор Независими гърци, Валавани е поискала оставката на ръководството на фонда.

Преди изборите Гавриил Аврамидис, депутат от партията Независими гърци, подчерта пред ТАСС, че неговата партия е за ликвидацията на приватизационния фонд и за одит на държавния дълг.

Трябва да се проверят договорите, довели до разпродажбата на гръцкото държавно имущество, подчерта Аврамидис. При нарушения сделките ще бъдат анулирани.

"Ние сме против приватизационният фонд да бъде посредник на разпродажбата на националното богатство", подчерта той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: приватизацияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
5
 
! Отговори
до Бранник преди 9 години
Ами трябва и тук един ЗЗД и всичкото червен у кауша и ла на въжето. И България ще литне, ама за жалост нещата са такива, че има много червени отпадъци дето се въргалят по свещенната Българска земя.
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На балканите всеки гледа с някаква хитрина да се оправи, вместо да работи. Един не иска да си плаща сметка за ток, друг не иска да си връща заемите и т.н.
58
10
 
11
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
aко Гърция беше вземaлa стотици милиaрди Долaри от Русия и откaжеше дa ги връщa руските *** щехa инфaркти дa получaт, a сегa лaят крaдецa дa не връщaл взетото и прaхосaно от сaмия него! лошо брaтчеди москaли, Бог виждa, a Зaпaдa просто ще фaлирa Гърция кaто спре дa нaливa пaри в кaцa без дъно!
57
3
 
15
 
! Отговори
PD преди 9 години
Приватизаията в родината ни, доведе до превръщането на предприятия и завод, в гаражни работилници. Време е разума да вземе нещата в свои ръце. Нека гърците опитат. Само мъдростта може да се противопостави на разрухата, която носят демагозите прикрита под приватизация. Производствата трябва да бъдат само и единствено ефективни.А ефективни са когато се управляват от умни, знаещи и опитни. Всичко останало е демагогия.
56
3
 
11
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Съгласен съм със 73, да викаш браво на гърците е равносилно да викаш браво на ***, които се опълчват срещу плащането на сметките си за ток и вода!
55
3
 
9
 
! Отговори
ги преди 9 години
Няма хубав животнза хората в стрна разгрден двор на каквото ни учат фашугите отвъд океана!Искат дА ги направим монополисти на нашите натурални монополи и после те да богатеят на наш гръб, какъвто е случая с мариците, софииска вода, ел.разпределението и т.н.Трикъл дауна на рейгън е пълна лъжа и измама и РБ се управлява така последните 25гХаресва ли ви!За промени ще ви говоря, прах в очите ви хвърлят!Само в социализъм масите може да са добре!При капитализма-фашизма само единици са олигарси!
54
2
 
6
 
! Отговори
Greece Ninja преди 9 години
Моля Ви,не сравнявайте Гърция с Бг-то.Това е обида за византийците.Все пак византийците са управлявали българите 200 години.
53
2
 
13
 
! Отговори
до 69 преди 9 години
Мога да се обзаложа, че няма да обеднеят и пак ще са по-добре от нас, който и каквото и да дойде да ги управлява! А ние ще продължаваме да ходим да им слугуваме, докато обратното е нонсенс
52
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС е клуб на джентълмени, който направи голяма грешка като при тъмни балкански субекти като българите и гърците. Да вземеш стотици милиарди евро на заем, да ги раздадеш като заплати или да ги откраднеш не е никаква икономическа политика, ами просто *** безотговорност! Дано гърците си получат заслуженото и европейците не им платят отново сметката, както българите плащат сметките на ток на ***!
51
3
 
13
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
искам такъв премиер и в България
50
4
 
8
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Лъжецa, крaдецa и подлецa рaно, или късно си получaвa Видов ден, тaкa е сегa с гърците. Церозaтa нa ципрaс сaмо ще ускори фaлитa нa този рaздут бaлон- Гърция!
49
3
 
9
 
! Отговори
До 67 преди 9 години
Българите разбират само от чалга.
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До реалист, гърците изхарчиха 500 милиарда евро на европейците (200 милиарда субсидии и 300 милиарда заеми) и сега се правят на интересни, но ако не се споразумеят с Брюксел точно за един месец могат да станат по бедни и от българите!
47
6
 
11
 
! Отговори
24917 преди 9 години
Ето, че ЕС не реагира на решението му. Значи може и в България да се води борба срещу монополистите и да се ревизират някои договори. Но трябва да повикаме Ципрас.
46
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако тъпите българи неразбират да гледат сърбите и гърците
45
5
 
11
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Гърция дa се опрaвя сaмa, зaщото пихa и ядохa кифтетa докaто половин Европa беше под руско робство! Който пие и яде нa вересия връщa с лихви, товa е природен зaкон, тaкa е устроен светa от кaкто го имa! ФAКТ
44
4
 
19
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Еми, Браво! А гърците имат много по-силен бизнес нюх от нас! От *** капиталист не става, за ментарджия става, да завлича работници със заплати и да си купи скъпа кола, която не му е по чергата го бива....
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В чужбина те гони носталгията. Това е проблем. И друг проблем е езика. Ако знаеш много добре езика на държавата, това вече е плюс. Но пак нравите са други.
42
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала му за ентусиазма, обаче скоро ще му спретнат една "Виденова зима" като при нас и ще си замите с подвита опашка като бито куче.
41
0
 
11
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
Ами да.Нали това казах, на заведения не хйодя, кафе не пия, не пуша.Иначе една бира е 1 евро. Ама знаеш, че пиеш бира.Пиенето навън в парка е забранено.За храна някъде към 300 евро ще остиват и дори и 300 да отиват за квартира и консумативи към нея, пак ти остават 200 евро, а ще си ял и качествена храна.Проблема само е, че трудно се намира работа вече в Гърция.