От Скопие: България иска конфедерация с Македония

"Американският измекярин Борисов вече е отписал Груевски"
28 апр 2016 17:14, Елка Василева
248
От Скопие: България иска конфедерация с Македония
Снимка: архив, Reuters

Забъркаха грозно името на България в македонската криза. В материал на небезизвестния Стефан Влахов Мицов, публикуван в Нет прес, се твърди, че представители на Бойко Борисов били предложили "спасение" на Македония чрез конфедерация с България.

В публикацията под заглавие: "Долу ръцете от Македония!" се казва, че за разлика от останалите съседи - Гърция, Албания и Косово, България "ще предложи "подкрепа". Само че такава "подкрепа", както и в миналото, ще бъде, за да заграби територията на цяла Македония. Или ако не може цялата, поне източната част".

"В момента, както и през миналата година, БЪЛГАРСКИТЕ ВОЙСКИ ПРОВЕЖДАТ УЧЕНИЯ В БЛИЗОСТ ДО МАКЕДОНСКАТА ГРАНИЦА /главните букви са използвани в македонското издание – бел. ред./. Но тогава – около 18 май, това се правеши открито, а сега – тихо. Все едно става дума за предислоциране на военни части", пише авторът.

Той твърди, че преди известно време "представители на българския премиер Борисов са осъществили среща с висш македонски функционер. На тази среща било направено предложение за "спасение" на Македония чрез конфедерация с България, съставена от българско и македонско Събрание и общо главно ръководство. Както например функционира Босна и Херцеговина".

Според автора "македонската страна трябвало да регистрира "Партия на македонските българи", а в замяна за всичко това този висш македонски функционер щял да стане бъдещият премиер. Груевски трябвало да бъде елиминиран. В тази връзка не е случайно изявлението на премиера Борисов: "На Груевски не искам дори "Добър ден" да кажа, избягвам всякаква среща с него", твърди Стефан Влахов Мицов. 

Очевидно, пише авторът, "американският измекярин" Борисов вече е отписал Груевски.

Според Мицов не е случайно заявеното от българския външен имнистър Митов от Солун преди дни, че "политическата ситуация при вас не дава оптимизъм, че скоро ще бъде подписан договор за приятелство с България".

Нали в една конфедерация такъв договор е ненужен, оценява авторът на публикацията. Българите, пише той, както много пъти досега по отношение на Македония, са слагали тигана, докато рибата е още в морето.

"Не бива обаче да бъдем слепи и глухи за чуждите служби и диверсанти, които кръстосват из Македония", пише авторът и добавя, че "независима Македония няма нужда от наставници".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Турчинти да си чул ,че македонци искат български паспорт. Има ли българи да са поискали скопски а кажи.
189
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
тоя сръбски *** сигурно е взел вече и сръбски паспорт.И той е заплюл костите на дядо си
188
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гладни макета - българско просо сънуват.
187
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупави инсинуации ! Сръбско-руска пропаганда ! България е най-толерантния безкористен съсед на Р. Македония !
186
5
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Бай *** иска Македония.Няма да стане вашата.Да живее Македония
185
0
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
До 26г. 216-тиАбе право думаш ама и никои не е казал че искаме макетата на наща земя, НАЛИ ;-)
184
5
 
6
 
! Отговори
26г. преди 7 години
Абе вие хора луди ли сте? Каква Македония ни пренадлежи, какви 5 лева? Да не сме 1912, че да искаме Македония? Защо ни е? Държава пълна с анти-българско самосъзнание, промити мозъци, с какво ще помогнат на България? С черните им пътища или със силно развитата си икономика? Колко милиарда още, ще трябва да налеем за такава територия да заприлича на нашият Северо-Запад? И за какво, да си я имаме за красота, да плащаме още по-голям дълг и да се разправяме с фанатични макета...
183
4
 
9
 
! Отговори
Бати ти преди 7 години
До европаБойко напълни гушките на ционистите и сега играй ни лук ял ни лук мирисъл
182
2
 
9
 
! Отговори
друга дефиниция преди 7 години
До ВалентинБългарин пребит от НКВД и биячите на троцки и сталин и на другата сутрин му връчват паспорт с народност македонец също като нашите волжки българи лягат си българи стават като татари по поръка на троцки и сталин
181
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не знам дали го иска,но ние македонците със сигурност го искаме!
180
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сами ще искат да станат "област",на България,като ги натиснат албанците.
179
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Крайно време в центъра на Скопие кандидат албанците или пишман македонците трябва да издигнат /тъй и тъй си падат психограндомани/ супер паметник на Глупостта или Барон Мюнхаузен! Много ще се вързва с малоумието им.
178
2
 
41
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
МАКЕДОНЕЦ = бивш БЪЛГАРИН хранен със сръбска помия /промиване на мозъци и пропаганда/ и БОЙ от сръбските служби.
177
1
 
10
 
! Отговори
АЛОО преди 7 години
До ninaДанайците да го духат
176
0
 
24
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Макетата на нас ще ни се молят да ги анексираме когато западна Македония стане Косово 2.0.2 милиона държава от които 500 000 са албанци, и само те имат положителен прираст на населението.От друга страна като ги знам какво отношение имат към братята си Българи по-скоро ще искат Сърбия да ги анексира отново.
175
1
 
5
 
! Отговори
АЛОО преди 7 години
До АнонименНамирисва още на ердоганчо получил ционистки инструкции
174
1
 
8
 
! Отговори
АЛОО преди 7 години
До OT TURSKOTO DPSУсловието е турция, гърция, македония Албания , сърбия и Румъния си връщат името БЪЛГАРИЯ как си е било така че ционистите преди разделяй и владей а сега искат JEW WORLD ORDER
173
1
 
2
 
! Отговори
Откритие на "Хъ преди 7 години
Поправка,диаметърът на Макамаке е 1400 км,а на луната и 160 км.Открита е от"Хъбъл" наскоро.
172
2
 
4
 
! Отговори
Откритие на "Хъ преди 7 години
Ех ти Луно,Луно-земя македонска!"Хъбъл" е намерил ново разширение на териториятана Македония-открита е луна на планетата Макемаке.Как Мицов да остави тезиисконно македонски територии на посегателството на чуждите нашественици?Веднага трябва да формира летящ отряд от верни журналисти-съмишленици зазащита на новите територии,както да поиска от НАСА регистрация и нотариален акт.Макемаке-диаметър 1600 км.,луната и-120 км.Не са много големи,но са си македонски!
171
7
 
11
 
! Отговори
АЛОО преди 7 години
До АнонименАлбанците са тракобългари