70% от гърците не могат да си плащат данъците и осигуровките

Мнозинството са песимисти за финансовото си състояние
8 юни 2016 10:52, Елка Василева
16
70% от гърците не могат да си плащат данъците и осигуровките
Снимка: архив, Reuters

Повечето гърци /89 на сто/ очакват новите мерки по отношение на данъци и осигуровки да тласнат икономиката към рецесия, а 78 на сто преценяват, че ще са необходими даже допълнителни мерки, за да бъдат постигнат целите. Това сочи проучване на атинската търговско-промишлена палата, цитирано от електронните издания.

Песимизъм продължава да цари сред съседите не само по отношение перспективите на икономиката, но и за това, че изискваните от кредиторите на страната рестрикции ще ги ударят по джоба.

Седем от десет запитани казват, че не могат да плащат данъците и осигуровките си.

Коментирайки тревожните сигнали от тази анкета представители на търговско-промишлената палата апелират за необходимостта от лансиране на мерки за развитие, които да дадат нова глътка въздух на пазара.

Само 6 на сто от гърците заявяват, че могат да се доверят на решенията, приети наскоро от правителството, а 5 на сто изобщо нямат мнение по тях.

Едва 7 на сто вярват, че сегашната икономическа политика на правителството може да доведе до реализиране на целите. 15 на сто не са отговорили, а доста голям брой от запитаните са се въздържали от отговор.

69 на сто от участниците в анкетата казват, че изобщо не могат да откликнат на новите задължения, свързани с данъци и осигуровки тази година.

Смята се, че този процент е с 10 на сто по-голям, отколкото през февруари 2014 г.

76 на сто пък са песимисти за финансовото си състояние.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 7 години
Гърция е блестящ пример какво могат да донесат на човечеството финансовите социопати!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз не мога. Кой ще ми опрости заемите?
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А 100% от тия 70% са лъжци и артисти достойни за по два Оскара.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този сценарии в България го видяхме. Живков теглеше кредити. Нашите баба и дядо правеха вили по път и над път. Без разрешително да строеж. Сета си викам как ще направя същото като по времето на БКП. при тая демокрация.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО АЗ ЛИ ЗАБЕЛЯЗАХ, ЧЕ МЕЖДУ ЗАГЛАВИЕ И ИЗЛОЖЕНИЕ НЯМА НИЩО ОБЩО. ПРЕДИ 2 ГОДИНИ ВСИЧКИ ГЪРЦИ ТЕГЛИЛИ КРЕДИТ И С ДОХОДИ ДО 500 ЕВРО БЯХА С ОПРОСТЕН КРЕДИТ/ДО 20 000 ЕВРО/ ОТ ГРЪЦКИТЕ БАНКИ, ДА СТЕ ЧУЛИ ГРЪК ДА ДОЙДЕ НА НАШИЯ СВОБОДЕН ПАЗАР НА ТРУДА, ДА СТЕ ВИДЯЛИ ГЪРЦИ ДА БЪРШАТ ОТХОДИТЕ НА РУСНАЦИ, КОГА ТОВА СТАНЕ, ЗНАЧИ НЕЩАТА СА СЕ ОБЪРНАЛИ, ДО ТОГАВА ЧЕТЕТЕ НЕ САМО ЗАГЛАВИЯТА.
5
3
 
5
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Е и? А га ядоха кифтеаата ни риваха, нали??
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1В бойколандия ще стане така ако Бойко падне от власт и дойдат отново червените кхмери
3
4
 
3
 
! Отговори
въй преди 7 години
Спасителния пакет за Гърция от европейските братя,който ги заробва и праща на дъното от което няма да има излизане поне 20 години.
2
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До ЦипрасСъвсем правилно. Гърция трябва да бъде закупена от Русия. Погасявайки дълга към европейската банка Русия няма да има проблем с ЕС при анексирането на територията. А самите гърци ще посрещнат братушките с хляб и сол защото няма да има вече репресивни икономически санкции и увеличения на данъците. Ще има национални празненства и веселие... май три дни.... а после ще имат уникалната възможност да поискат пари от Путин. Ще бъде интересно. :)
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро и в бойколандия - честито!