Черен юни за турския туризъм! Руснаци и германци – йок

Анкара поглежда към Техеран – хотели, съобразени с исляма
21 юни 2016 20:40,
208
Черен юни за турския туризъм! Руснаци и германци – йок
Снимка: архив, Булфото

Данните за туристическите посещения в Турция показват, че по-слаби резултати от тези, които са регистрирани през настоящия месец юни, не е имало. Затова туроператорите нарекоха месеца "черният юни" на турския туризъм.

Анталия до миналата година бе столицата на морския туризъм и хотелите се пълнеха почти на 100 процента, но сега изпраща юни със спад от 58 на сто. Числото на руските туристи е спаднало с 98,5 на сто, на германските - с близо 45%.

Още по темата

Причината за драстичния спад на туризма е кризата с Русия заради сваления самолет.

Германските туристи пък престанаха да идват в Турция заради терористичните атентати, в които загинаха и германски граждани.

Политическите разногласия между Турция и Германия, втвърдяването на тона между германските и турските политици също са оказали значение за спада на туристите, посочват специалистите. Германия бе най-големият пазар на Турция сред европейските страни.

Отбелязва се и спад в морските круизи, за които Турция бе много добра дестинация. В последно време обаче са били отменени 220 круизни маршрута през Турция.

Изненадата обаче дойде от Украйна. На 100% са се увеличили украинските туристи през юни в сравнение със същия период на 2015 г.

Надеждата на турския туризъм е да привлича повече арабски туристи, включително от Иран. За тази цел все повече хотели главно по средиземноморското крайбрежие се обособяват според традициите на исляма - отделни плажове за жени и мъже, отделни ресторанти и т.н.

Въпреки това обаче числото на арабските туристи, посетили Турция, засега е под очакванията. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен87хахах ти не си наред,бегай у анадола има психиатри хахах
43
2
 
5
 
! Отговори
супермаркет преди 7 години
добре дошли братушки!! водка има!! Само, моля ви, не повръшайте още на касата!
42
0
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Смятах турците за по-хитри. Сами си причиниха това. Защо им трябваше да свалят руския самолет ?
41
2
 
11
 
! Отговори
бай радой преди 7 години
е па къв плаж е тоя ако няма разциц0рени чапли и рускини по прашки, не ви щем шериат плажовете аз ако нема цоци не одим на плаж
40
0
 
16
 
! Отговори
Мемет преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯЕвала на гърците. Смел и доблестен народ. Дори и когато говорят с боговете си стоят прави, не надупени като нас. За това ги уважавам.Зито и Еллас!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100% увеличение на 1000 човека е нарастване с 1000 човека. 45% спад на 100000 човека е загуба на 45000.
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както вече бях писал турция пропадна в бездната заради големият си управник с кучешкият мустак. Докато този с кучешкият мустак е на власт турция ще пропада. След като този с кучешкият мустак го набучат на кол турция ще си ближе раните поне 10 години!
37
0
 
13
 
! Отговори
до 70 преди 7 години
Че как каква икономика- произвеждат бира и раки, мехмед педито им е подготвил вместо 72 женски, 72 мъжки, хаха
36
0
 
2
 
! Отговори
Anon преди 7 години
@модераторКак може да си толкова примитивен? Гот, a?
35
3
 
13
 
! Отговори
от 65 преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ 69 бе каква турска икономика сънуваш , че да се опитват да и навредят....чакам отговора
34
1
 
33
 
! Отговори
до автора: преди 7 години
"Надеждата на турския туризъм е да привлича повече арабски туристи, включително от Иран"??? Златкоо, къде видя араби в Иран бре, аджамия!
33
3
 
14
 
! Отговори
готце данк преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯне съм женен а и деца нямам...доколкото знам.пералнята ми е мииле а хладилника индезит. не си посочил вървежните турски технически марки .... аз в медиямарк или сатурн не съм ги виждал .накакво световно ноухау все трябва да имате....или от областта на културата....автори на музика или литературни творби.....нещо с което света ви познава и да ви запомни...с добро
32
0
 
15
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Пуйките и малко пясък да си внесат от саудитска, че съвсем да заприличат на вмирисана пустиня
31
0
 
17
 
! Отговори
Чангал преди 7 години
Каква почивка в твзи партизанска държава? Само хора на които им е омръзнал живота ходят там, или наши отчаяни родоотстъпници.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За тази цел все повече хотели главно по средиземноморското крайбрежие се обособяват според традициите на исляма - отделни плажове за жени и мъже, отделни ресторанти и т.н."Ами да си ходят нинджите и камиларите там бе, мене какво ме интересува?
29
5
 
13
 
! Отговори
я кажи преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯкакво имаш у вас от развитата турска икономика ? кола ли, телефон,телевизор,пералня ?? като си гурбетчия и кажи някои известни турски марки на техника на запад ??? аз освен баклава (но и нея не могат да правят понеже е без орехи) и турски текстил друго не се сещам . ако имаш в предвид тенджери и *** или пластмасови домакински дреболии мога да се съглася с теб .
28
5
 
18
 
! Отговори
smej преди 7 години
Великите сили окупираха през 1922 г. Истамбул. После решиха да оставят Турция като щит за Русия. После САЩ пое нещата в свои ръце и създаде една голяма, просперища държава. Но с развитието се появи Ердоган, който си представя нещо като Османска империя. Бедни турци - такова развитие като вашето и ние сме преживели в социализма. Диктатурата на Ердоган е като социалистическия допинг. След огромнти успехи ще ви се пукне сърцето изведнъж...
27
0
 
34
 
! Отговори
до 38 преди 7 години
Не искам да почивам в турция, искам да съм жив! Затова и никакво отиване там
26
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само *** и самоизяждащи се същества отиват да си харчат парите в недружелюбни страни, които с тях обучават и финансират фанатизирани ислямски терористи.
25
3
 
26
 
! Отговори
2016 преди 7 години
Tуркия ке падне!