10 млн. туристи се отказват от Турция

Според доц. Георги Рачев сезонът им ще завърши катастрофално
Обновена: 19 юли 2016 12:44 | 19 юли 2016 12:22,
17
10 млн. туристи се отказват от Турция
Снимка: Reuters, архив

Турция ще загуби около 10 милиона туристи, прогнозират специалисти след последните събития в страната.

Според Георги Рачев от Асоциацията на туристическите агенции сезонът в Турция ще завърши катастрофално. Много от българските граждани също ще се откажат от пътуванията си до там.

За да няма разочаровани, Рачев посъветва туристите винаги да четат старателно договорите, за да знаят при какви условия могат да бъдат обезщетени.

"Всичко зависи от договора, той трябва да е прочетен много внимателно. В него винаги има определен срок, в който без никакви задължения към оператора, туристът може да откаже своето пътуване, зависи дали не е на промоционална цена с определени условия. Моите колеги работят активно, не са подготвени за преврат в Турция, но са подготвени за предлагане на алтернатива", допълни Рачев пред БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
До Анонимен 7Малко се поспри. Турция плаща на други за да им строят атомната централа. Т.е. дава пари за това, а не печели от експорт на ядрени технологии. Въоръжението е предимно американско, което също внася. Има някои автомобилни заводи и това онова, но туризмът си остава основен дял в икономиката. Поувлече се доста.
10
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
За тази година може би, но след като преминат неуредиците пак ще започнат да я посещават.
9
1
 
3
 
! Отговори
Петров преди 7 години
Зад всяко действи на Анкара се крие дългосрочна политика, нещо почти мистично за нашите политици и YES-менове. Наясно ли сте защо Кери категорично заяви, че НАТО, тоест САЩ, ще се намеси, ако Турция започне екзекуции? Причината е в това, че еврейски и американски потбудители са сред арестуваните. Просто още не се знае кой кой е. А това са кадри които ТЕ не могат да си позволят да загубят. Обучението на нови е скъпо!!!
8
0
 
9
 
! Отговори
е ? преди 7 години
А Варна се пука по шевовете още от 20юни...
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бълха ги ухапала! Турция има икономика, въобще не разчита на туризъм. В Турция произвеждат вагони, самолети, ракетни части, имат високоразвити текстилна, хранително-вкусова и химическа промишленост, строят атомни електроцентрали, развиват отношенията си с Русия, въоръжават армията си основно със собствено производство, печелят много от транспорта през Босфора и Дарданелите, имат известни университети, развиват библиотекарското дело...
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека сега да им се срине икономиката, като толкова си обичат доган-турчолан.
5
17
 
10
 
! Отговори
Черно море преди 7 години
Наистина жалко. Който е посетил Истанбул и егейското крайбрежие. Това е. Райски места. Ще ги гледаме на снимки отсега нататък.
4
0
 
6
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Е това имах предвид де. Истанбул и крайбрежните части.
3
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1: Какво им е хубаво на територията? В много малка част е хубава , около морето и европейската част! Надолу Анадола е пясъци , камъни и степ!
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да си гледат руските туристи като писани яйца, че други няма да дойдат.
1
8
 
39
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Хубава територия но с кофти матрял.