Обрат: Върнатите гюленисти всъщност искали убежище у нас!

Роднини на експулсираните опровергаха твърдението на МВР по часове
21 окт 2016 07:00,
93
Обрат: Върнатите гюленисти всъщност искали убежище у нас!
Снимка: архив, Булфото

Върнатите от нас гюленисти всъщност са искали убежище в България. Роднините на предадените на режима на Ердоган в събота турски граждани опровергаха категорично твърденията на МВР.  

По дни и часове те обориха твърденията, че заловените седем души при опит да преминат в Румъния не са искали нито адвокат, нито политическо убежище.

Още по темата

"Брат ми ми се обади от Русе и ме помоли да му изпратя снимка на личните документи, защото подават молба за убежище. Каза ми, че нямат проблем, защото са в България и ще подадат молба за убежище. Последно се чухме, когато ми каза, че ги карат към бежански център в България, а след това се обади от Одрин", коментира братът на един от експулсираните пред Нова тв. 

Трима от турските граждани са бивши служители на полицията, двама са учители. Те добре знаят законите. "И на мен ми казаха, че ще се възползват от правото си да подадат молби за убежище. Аз добре знам, че те са интелигентни хора. Брат ми каза, че няма да ги върнат, защото писмено са подали молбите си за убежище. Последно те са били в Любимец. Брат ми каза, че бежанският център прилича на затвор", обяснява брат на друг от върнатите.

През цялото време задържаните поддържат връзка с близките си и изпращат данни за местоположението си. От тях става ясно, че от 23.30 ч. в петък до 5.00 ч. сутринта в събота те са били в Любимец. От събота сутринта хората нямат връзка с близките си.

"Жена му постоянно плаче, не знае къде е. Детето - също. От 5:30 ч. сутринта в събота нямаме връзка с него. Аз лично се опитвам да се свържа с адвокати в Турция, но никой не се наема да го защити, защото се страхуват от турската държава, и не можем да получим никаква информация за него - защо е задържан, дали е задържан", допълва той.

Никой от близките не знае какво ще се случи със задържаните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
56
 
! Отговори
???!!! преди 7 години
Значи мога да кажа, че ме боли фара за тия, но само до преди дни ердоган в свое изказване по телевизията им каза, че Турция ИСКА ВАРНА, КЪРДЖАЛИ, И ЦЯЛА СЕВЕРНА ТРАКИЯ! Каза също, че иска и Солун! Гърците реагираха в рамките на часове! "Нашите" "управляващи" ВСЕ ОЩЕ МЪЛЧАТ КАТО П..КИ! Тези събития и това, че предаваме на ердоган негови противници ме карат да мисля, че на "любимия" ни премиер или му е влезнало вече изотзад или се готви да ни продаде! А може и двете!
48
0
 
36
 
! Отговори
Традицията се спазва преди 7 години
Стамболов се противопоставя на създаването революционни организации в Македония и Тракия - ВМРО е основана след убийството му, забранява дейността на емигрантски комитети в България, обезоръжава и предава на турските власти македонски четници. В икономиката политиката му е пълно подчинение на западния капитал, първите крупни заеми от австро-унгарски банки. Вътрешната е груб терор над опозицията - извънредни закони, ограничаване свободата на печата, полицейски мерки, скалъпени съдебни процеси, атентати и политически убийства. Страната е изправена пред гражданска война.и истерична кампания сре
47
0
 
36
 
! Отговори
Традицията се спазва преди 7 години
На времето както и днес Истински триумф на тази политика е срещата на българския премиер със султан Абдул Хамид II. Стамболов е посрещнат с топовни салюти и парадни церемонии, отдавани единствено на големите държавници.Политиката на австро-унгарският агент Стамболов се хвали от австро-унгарската и английската преса. Наричат го българския Бисмарк, заради русофобската му политика/ убийства без съд и присъда на русофили, депортация на Иван Вазов , преследване на екзарх Йосиф I и др./ и особено лоялното му държане към Високата порта. Стамболов се противопоставя на създаването революцио
46
0
 
52
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Цецка рече:"Правата на отделните граждани не означават нищо пред интереса на държавата".Коя ли е държавата?
45
0
 
54
 
! Отговори
06 11 2016 преди 7 години
Вместо да ревем срещу ББ на 06 11 16г да го"" изритаме"" Гласувайте за малки партии!!!
44
0
 
57
 
! Отговори
Държава и Държавност преди 7 години
Жалко че хората са разчитали на Държава и Държавност да ги защити.
43
0
 
51
 
! Отговори
Ердоганя брат преди 7 години
Те може да са искали убежище, ама не са знаели че тук на власт са моите ибрикчиии - коалиция БоСтан. Ха ха....
42
1
 
51
 
! Отговори
Stereo преди 7 години
Ако България е истинска демократична държава, тази издънка ще струва скъпо на правителството!
41
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съмнявам се, че е било сериозно, Стамболов не е бил ***, но когато е предложил това нещо България е била в страхотен икономически подем, раждаемостта на едно от първите места в света, валутата ни също. Не забравяйте, че тогава е имало и стотици хиляди (ако не и милиони) българи в рамките на османската империя. Не че изобщо е било възможно, великите сили не биха го допуснали, но не се знае какъв би бил резултатът (тогава) от някаква форма на федериране с турците.
40
1
 
51
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Прокуратурата трябва да се самосезира и да провери нещата! Да се потърси отговорност от лицата, които не са спазили закона! И да се повдигнат обвинения за предумишлено убийство, защото това връщане на тези хора си е точно това!!! Абсурд е това, че тук спокойно се разхожда всякаква ***, а интелигентни, образовани и цивилизовани турци се предават на заколение!!!
39
0
 
62
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Не знам защо , но нашите "демократи" , винаги се оказват някакви гадове!Така беше със СДС , така е и с ГЕРБ , само гадории творят !За Иван Костов не искам и да пиша .....мамицата им ....недотрепана.....лъжци и крадци.......задминаха стократно и болшевиките на Сталин с тъпотиите си!
38
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми те гюленистии, ердоганистиса един дол дренки бренека се избиват!
37
8
 
35
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Цялата власт надупeна на Путин и Ердоган. Резил.
36
0
 
42
 
! Отговори
А какво стана преди 7 години
с джелатина дето аргаса двамата мотористи? Кога ердоган или меркел ще го върнат тук? тези герпаджии са супер безпринципни хора. Социалистите поне имат принципи, включително един от тях е колкото и да се издъни някой да не подава оставка до последно, другия принцип който следват неотклонно е да възхваляват русия , колкото и зле да е тя.
35
0
 
44
 
! Отговори
Гербващия клоун преди 7 години
До Традицията се спазваДа ама Бат Бойко за разлика от Стамболов е гледал Рамбо 1.2 и 3 също Роки 1.2 и 3 и освен това е чел Винету ! И е Генерал на Пожарите .
34
0
 
36
 
! Отговори
Традицията се спазва преди 7 години
1894 Султан Абдул Хамид посреща Стамболов в Цариград като "свой син". Обсъждат заедно проект за едно военно "сливане" на България с Турция. Стамболов предложил - и султанът склонил - да изпрати турски военни гарнизони по Стара планина. За широк кръг политици тоя проект е и до днес нещо сериозно, и се смята, че би бил спасителен за България!?!?.
33
0
 
37
 
! Отговори
DEVSADIVTAME преди 7 години
Абе може да са гюленисти но не са рязали глави не са убивали и насилвали в Сирия затова не ги щем за " БЕЖАНЦИ " .
32
0
 
53
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Ей така се печели уважение със събути ***..всички те уважават ...ГЕРБ победа ...
31
1
 
53
 
! Отговори
Традицията се спазва преди 7 години
1894 г. Стамболов е убит от македонци - причината, по време на властта му е задържал на границата македонски четници, обезоражавал ги е и е предавал на турските власти. Точно както ББ.
30
0
 
46
 
! Отговори
troll преди 7 години
еми какво друго да се очаква от правителство мна страхливци.законите за тях не важат те са за ***.