Обрат: Върнатите гюленисти всъщност искали убежище у нас!

Роднини на експулсираните опровергаха твърдението на МВР по часове
21 окт 2016 07:00,
93
Обрат: Върнатите гюленисти всъщност искали убежище у нас!
Снимка: архив, Булфото

Върнатите от нас гюленисти всъщност са искали убежище в България. Роднините на предадените на режима на Ердоган в събота турски граждани опровергаха категорично твърденията на МВР.  

По дни и часове те обориха твърденията, че заловените седем души при опит да преминат в Румъния не са искали нито адвокат, нито политическо убежище.

Още по темата

"Брат ми ми се обади от Русе и ме помоли да му изпратя снимка на личните документи, защото подават молба за убежище. Каза ми, че нямат проблем, защото са в България и ще подадат молба за убежище. Последно се чухме, когато ми каза, че ги карат към бежански център в България, а след това се обади от Одрин", коментира братът на един от експулсираните пред Нова тв. 

Трима от турските граждани са бивши служители на полицията, двама са учители. Те добре знаят законите. "И на мен ми казаха, че ще се възползват от правото си да подадат молби за убежище. Аз добре знам, че те са интелигентни хора. Брат ми каза, че няма да ги върнат, защото писмено са подали молбите си за убежище. Последно те са били в Любимец. Брат ми каза, че бежанският център прилича на затвор", обяснява брат на друг от върнатите.

През цялото време задържаните поддържат връзка с близките си и изпращат данни за местоположението си. От тях става ясно, че от 23.30 ч. в петък до 5.00 ч. сутринта в събота те са били в Любимец. От събота сутринта хората нямат връзка с близките си.

"Жена му постоянно плаче, не знае къде е. Детето - също. От 5:30 ч. сутринта в събота нямаме връзка с него. Аз лично се опитвам да се свържа с адвокати в Турция, но никой не се наема да го защити, защото се страхуват от турската държава, и не можем да получим никаква информация за него - защо е задържан, дали е задържан", допълва той.

Никой от близките не знае какво ще се случи със задържаните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко в момента се четка на Ердоган по всеки възможен начин. Жалка твар.
8
1
 
84
 
! Отговори
гадна история преди 7 години
Не е добре, че връщаме тези хора. Онзи е сатрап, не ги чака нищо добро.
7
38
 
36
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
Като уж искат убежище у нас - какво правят с иракски и авганистански емигранти скрити като мишки в Камион на другия край на България? ? Нарушили няколко закона. Който бяга от Турция и търси убежище - се показва и заявява открито и веднага. Просто са си най- обикновени престъпници
6
2
 
83
 
! Отговори
България преди 7 години
Уосподин Борисов , като гледам все повече заприличват на ердоган. Сега ми кажете след тази грозна постъпка ,която ни унизява като нация,защото вие сте лицето на нацията. Как да гласувам за Цецка Цачева? НИКОГА..
5
3
 
78
 
! Отговори
ами преди 7 години
Продажни и гнус ни безгръбначни-това са управляващите у нас!Но всичко се плаща и то тук на тази земя!
4
4
 
72
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Накрая близките на върнатите ще осъдят България за крупни суми,ама няма Тиквата да ги плаща нали!Можеше поне в замяна на слугинажа към Ердоган да поиска поне връщане на бежанци обратно вТурция-примерно на 1 върнат гюленист-100 бежанци бакшиш!А де тоя акъл в банкянската Тиква!Сега пак ще изядем напразно жабите,защото на Тиквоний1 Банкянски така му хрумнало!Тоя взе да става направо опасен!
3
3
 
71
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Някой да се е съмнявал че башибозука не лъже? Вчера филипински президент обяви в Пекин, че къса отношенията със сащ като американски протекторат. Над 1 млн Филипини са убити от сащ при окупацията им. Почна се, скоро и други колонии ще наритат *** от сащ. Въпросът е кога ние ще го направим?
2
8
 
39
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
До 1Абе и усещам че нещо ми тежи главата.
1
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички турци са гюленисти, няма един който да няма гюле У кривата кратуна