Обрат: Върнатите гюленисти всъщност искали убежище у нас!

Роднини на експулсираните опровергаха твърдението на МВР по часове
21 окт 2016 07:00,
93
Обрат: Върнатите гюленисти всъщност искали убежище у нас!
Снимка: архив, Булфото

Върнатите от нас гюленисти всъщност са искали убежище в България. Роднините на предадените на режима на Ердоган в събота турски граждани опровергаха категорично твърденията на МВР.  

По дни и часове те обориха твърденията, че заловените седем души при опит да преминат в Румъния не са искали нито адвокат, нито политическо убежище.

Още по темата

"Брат ми ми се обади от Русе и ме помоли да му изпратя снимка на личните документи, защото подават молба за убежище. Каза ми, че нямат проблем, защото са в България и ще подадат молба за убежище. Последно се чухме, когато ми каза, че ги карат към бежански център в България, а след това се обади от Одрин", коментира братът на един от експулсираните пред Нова тв. 

Трима от турските граждани са бивши служители на полицията, двама са учители. Те добре знаят законите. "И на мен ми казаха, че ще се възползват от правото си да подадат молби за убежище. Аз добре знам, че те са интелигентни хора. Брат ми каза, че няма да ги върнат, защото писмено са подали молбите си за убежище. Последно те са били в Любимец. Брат ми каза, че бежанският център прилича на затвор", обяснява брат на друг от върнатите.

През цялото време задържаните поддържат връзка с близките си и изпращат данни за местоположението си. От тях става ясно, че от 23.30 ч. в петък до 5.00 ч. сутринта в събота те са били в Любимец. От събота сутринта хората нямат връзка с близките си.

"Жена му постоянно плаче, не знае къде е. Детето - също. От 5:30 ч. сутринта в събота нямаме връзка с него. Аз лично се опитвам да се свържа с адвокати в Турция, но никой не се наема да го защити, защото се страхуват от турската държава, и не можем да получим никаква информация за него - защо е задържан, дали е задържан", допълва той.

Никой от близките не знае какво ще се случи със задържаните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган искал половин България. Някакъв руснак щял да ни купи за жълти стотинки.Главите ви са пълни с щуротии.Голяма грижа сте си създали.Ще векувате ли на този свят,та ви мъчат световни проблеми от необозримото бъдеще
28
0
 
32
 
! Отговори
Ооопс! преди 7 години
До Позорни традицииОправи си датите, пич! :)
27
0
 
33
 
! Отговори
sisi преди 7 години
1984 ? Кога е убит Стамболов Б
26
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не знам кое е по лошо, това че се отказва убежище или това, че се признава публично причината - от страх да не ни били залели с бежанци. Ние суверенитет имаме ли, нещо като достойнство, нещо като топки? Грозна история, че те така могат да ни е..т както си искат, днеска върнете ни политически бегълци, утре да направим едно референдумче за Тракия, после я тука смъкнете панталонките. Не, грешка, отдавна са смъкнати и ни клатят като за световно.
25
2
 
35
 
! Отговори
Позорни традиции преди 7 години
По стъпките на държавника и патриот Стамболов, който 1984 г. предлага на Абдул Хамид да окупира България! Прогнилата туркофилска върхушка - германският агент Ванче Михайлов бяга в Турция 1934, проф.Богдан Филов се крие в турското посолство на 9 септември, "великият" копой-садист Гешев е убит именно при бягство в Турция и пр. и пр.
24
0
 
64
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
На терористи даваме убежище а на репресирани не. Браво, топ измикяри сме!
23
0
 
63
 
! Отговори
Резултат преди 7 години
Бойкооо, за няколко месеца се изложи толкова много, колкото не се беше излагал от 10 години! Познай сега дали по-интелигентните, които те подкрепяха, пак ще гласуват за теб? Стана им ясно, че просто си един празнодумец, който разчита на "големите" да му вършат работата! На тарикатите винаги идва момента да им лъсне голия г*з! Не става да цуцаш от Меркел, от Путин и Ердоган едновременно, не ти се удава!Ще го разбереш на изборите!
22
0
 
48
 
! Отговори
Деградирала върхушка преди 7 години
Невероятна смес от подлост, алчност, страхливост, липса на елементарен морал характеризира т.нар."елит"
21
0
 
39
 
! Отговори
иван преди 7 години
Срам!
20
0
 
37
 
! Отговори
До 18 Bg преди 7 години
Това е поредното доказателство, че Бойко, Доган и Ердоган работят заедно.Не е вярно - Доган е босът, Бойко и Доган вършат мръсната работа.
19
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички сме овце, а коча ни е..! Това е истината!
18
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Втасалата, която се пъчи, че е шеф на МВР ще поеме ли отговорността за извънредната тъпотия която сътвориха? Това е политика нали, а тя е политическо лице макар и силно неадекватно и трябва да ни освободи от присъствието си.
17
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все едно някой се е съмнявал, че са поискали убежище. Ердоган казва, че иска половин България и че границата не била каквато трябва, а същият ден ние му правим евала и му пращаме враговете да им пререже гърленцата. Велики сме!
16
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяха муджахидини, все щеше да се намери някой от БХК, който да ги посъветва да напишат молби за закрила и убежище!
15
0
 
51
 
! Отговори
СДЕЛКА С ДЯВОЛА преди 7 години
е сключил мафиота бандит от ГЕРБ
14
0
 
59
 
! Отговори
СЛУГАТА НА ЕРДОДОГАН преди 7 години
му целува ръка и се пери като петел пред журналистките в Брюксел. Всъщност никога не му пукало за хората. Всичко е поза. КУХА ТИКВА. ИЗГНИЛА
13
0
 
54
 
! Отговори
Али преди 7 години
Връщат ги и Местан подкрепя Цецка много просто.
12
0
 
56
 
! Отговори
Bg преди 7 години
Това е поредното даказателство, че Бойко, Доган и Ердоган работят заедно.
11
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко помага на ислямиста Ердоган,който мечтае за Варна и Кърджали.И Местан му протягя ръка.Значи ли че и той е ислямист или просто Ненор Мален?!
10
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виновни ще има ли .....наказани???? Този път отговорност да поеме некадърната министърка ,а не двама или трима старшинки изпълняващи заповеди. И после Боко ще ми приказва ,че бил демократ,а Цецка щяла да ми работи за единството на нацията. ....пуууу измамници и наглеци долнопробни.