От Сърбия за Македония: Това е проблем на всички нас!

Вучич призова за успокояване на ситуацията в Скопие
28 апр 2017 11:07, Елка Василева
78
От Сърбия за Македония: Това е проблем на всички нас!
Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

Това, което се случва в Македония, вече не е само македонски проблем, а проблем на всички нас, които живеем тук, заяви сръбският премиер Александър Вучич.

Още по темата

Той призова гражданите на Македония да решават проблемите по мирен начин, предаде РТС.

Александър Вучич е разговарял по телефона снощи с лидерите от региона за ситуацията в Македония, включително и с Бойко Борисов, лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и председателстващия парламента на Албания Илир Мета. В тези разговори е било заключено, че успокояването на ситуацията е единственото възможно решение.

Според Вучич гражданите на Македония добре знаят и уважават начина, по който Сърбия се е отнасяла към гражданите на Македония, но и към държавата Македония.

По думите му това вече не е само македонски проблем, а става "проблем на всички нас, които живеем тук и е по-добре веднага да прекратим всички проблеми и да осигурим мир и стабилност за нашите деца".

"Моля всички в Македония – и тези, които са мои познати, някои и приятели, но и онези, които не познавам, да приемат това послание като добронамерено и отново да настъпят мир и сигурност за всички граждани на Македония, а в Сърбия винаги ще имате предан и искрен приятел", подчерта Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радефф трепери. Ами ако и тук нещо, а??!!
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега купчина политици са загрижени да не изядат шамарите, ще ги изядете бе не бойте се. Бог забавя, но не забравя и вашето време иде първо беше Румъния сега е Македония всеки по реда си.
6
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21век е векът на Албания. Албанците са най-старото автохтонно население на балканите. Били са тук преди всички други. Нормално е да предявят претенции.
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя шерозоид да си затваря плювалника най-добре, маедонците сами ще решат кой да влиза в парламента им, ако трябва и с оръжие в ръка ще защитят демокрацията макетат са стари хайдути, а не ревльовци.
4
2
 
14
 
! Отговори
JJIvanov Братя сме преди 6 години
В Куманово на ягне в "баба ЦАна" спориме за произхода на Българи, македонци,Срби ,Руснаци и други братски народи..БИрата Убава люти чушки.. Сещаме се накрая да се питаме..АБе ние на къв език си говориме..АМи ние на македонски /домакина депутатин/ ами ние на Български подавам язе..Тишина.Питам в белград на какъв език - там на србски ,ние в Москва и Киев/русия/на руски..Тука вече стана сварката значи ние с македонците сме братя а с ония братчеди.
3
5
 
22
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Айде холан бе, Вучич. Точно Вие ли сте предания приятел?
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албанците са нагли, откъснаха Косово ще искат и още. Албанците са пречка за демокрацията на балканите НАТО да вземе мерки, нали те искаха Косово и там още измислени държави а и ЕС мълчи броят парите от кражбите .
1
4
 
27
 
! Отговори
бмп преди 6 години
Мисля,че Сърбия отново ще се опита да извлече изгода от ситуацията по един или друг начин.Нищо лошо.Само в България национален интерес са мр.ъсни думи!