24 са загиналите при жестоката катастрофа в Турция

Почти всички жени - роднини, съседки и колежки
Обновена: 13 май 2017 22:16 | 13 май 2017 22:14, Петя Славова
16
24 са загиналите при жестоката катастрофа в Турция
Снимка: БТА

Двадесет и четири души, сред които 21 жени и едно момиче, са загинали по последни данни при днешната автобусна катастрофа в Турция край Мармарис.

В автобуса пътували група жени от град Буджа, окръг Измир, които пътували към курорта, за да отпразнуват заедно Деня на майките.  Турция ще отбележи празника утре. Тази година обаче той бе помрачен от тежката катастрофа, която почерни десетки семейства.

В групата били все познати една на друга жени - роднини, съседки и колежки.  В автобуса пътували общо 34 души - 31 жени и трима мъже, съобщава БТА.

Освен 22-те жени са загинали и двамата шофьори на автобуса. 10 ранени са настанени в болници. Сред загиналите е и жената на организатора на екскурзията, Назлъ Джейлан. Тя пътувала в друг автобус, но на една от почивките слязла и се качила във фаталния автобус.

Още по темата

Валията на Мугла Амир Чичек посочи, че катастрофата е станала на пътя Мугла-Анталия, който е с остри завои и дълбоки пропасти отстрани.

"По всяка вероятност спирачките на автобуса са отказали или той не е успял да вземе завоя, блъснал се е първо в една кола, след това - в крайпътните бариери, и се е преобърнал от 30 метра височина в пропастта, разказа ръководителят на местната власт.

Автобусът се разпилял на парчета, труповете също", заяви валията. По думите му в полицията е задържан организаторът на екскурзията Мурат Джейлан, който наел катастрофиралото превозно средство.

Съобщени бяха имената само на ранените. Между тях е едно 10-месечно бебе, чийто живот е вън от опасност.
Засега все още не са огласени официално имената на загиналите, като спасителните екипи издирват техните документи. След като бъде установена самоличността на всички жертви, тленните им останки ще бъдат предадени на техните близки, допълни валията.

В Мармарис е сформирана кризисна маса във връзка с катастрофата. Много хора са се стекли на мястото на катастрофата. Причините се разследват от няколко специално назначени следователи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Румен до 7 преди 6 години
Алах значи само Бог. Не е името на Бог. Така че нищо неправилно не си написал.
7
0
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Написах "Аллах да ги прости"и ме изтриха. Не мога да пиша "Бог да ги прости", защото загиналите са мюсулмани. Да почиват в мир.
6
2
 
7
 
! Отговори
Стийв преди 6 години
Планински път с изкачвания и спускане Най вероятно са му прегрели спирачките в резултат на което няма спиране и от там резултатът е налице
5
12
 
9
 
! Отговори
gdgd преди 6 години
Аз съм минаваала по този път, няма дори мантинели пътищата им като цяло са зле
4
23
 
12
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
До ЕИ 2000 да бяха, всяка година Турция нараства със 7 милиона души, колкото една цяла България. Как мислиш, някакви там катастрофи какво могат да променят?
3
20
 
43
 
! Отговори
Е преди 6 години
Лошо! Твърде много жертви, жалко.
2
15
 
37
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Чисто статистически погледнато е нормално да има много жертви по пътищата на Турция.ЖП транспортът там е слабо развит и целия огромен трафик минава по пътищата.Накрая да не се окаже,че смъртността е по-малка отколкото у нас...Впрочем автопаркът(автобусния) е доста по-нов!
1
16
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да ги прости...