Белградският "Blic": Македонците не искат с България

Интелектуалците изразили несъгласието си с политиката на Заев
1 авг 2017 13:45,
125
Белградският "Blic": Македонците не искат с България
Снимка: Reuters, архив

На протест в Скопие македонците казаха, че не искат добросъседски отношения с България, пише белградският "Blic".

Още по темата

В статията се казва, че група граждани, организирани от дружество "Блаже Коневски", са започнали протеста си пред Министерството на външните работи и са стигнали до сградата на правителството.

Според "Blic" по този начин македонските интелектуалци са изразили несъгласието си с пробългарската политика на премиера Заев, който предстои днес да подпише първия договор за добросъседство и приятелство с българския си колега Бойко Борисов.

Изданието уточнява, че договорът съдържа 14 члена и предвижда създаването на двустранна комисия, която да контролира неговото спазване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
11
 
14
 
! Отговори
Българите преди 6 години
И ние не искаме с македонците. Не искаме и с НАТО, и с ЕС не искаме. Ама не ни питат. А Сърбите не искаха НАТО да ги бомбардира, ама и тях не ги питаха.
47
2
 
15
 
! Отговори
ЦАР САМУИЛ преди 6 години
мАКЕДОНАЛДСКИТЕ интелектуалци" , есетствено такова нещо няма... при такава простотия ... като протестират с/у добросъседството ЩООО не започнат военнен поход с/у БГ?....този който е против мира ... обикновено е за война !! селски *** !..
46
1
 
16
 
! Отговори
Даме Яне преди 6 години
Македонско самосъзнание е като магаре и космос.Нема ...
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България официално призна Македония за своя провинция. Браво.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,съседи,недейте така,бе,как ще го преживее това нашия Бог.Той е свикнал да го прегръщат,целуват,хвалят,а вие нанасяте удар на егото му.Не ,че няма да продължи да се хваля,колко много е допринесъл за Македония,но друго е да го посрещнете с целувки.
43
2
 
17
 
! Отговори
Бдинец преди 6 години
До 31Остави Нас българите, я виж, какво казва бившият председател на макед. Собрание Стоян Андов, както ии В. Каназуров, Л. Георгиевски и др. които са родени във Вардаско, и са чели нефалшифицирани документи от времето на Илинден, и защо илинденци са развявали бълг. знамена,след като не са българи, документи от въстаниците, също на български език. Защо ли?
42
18
 
3
 
! Отговори
do 36 преди 6 години
Кой е в калта бре . Българите са най бедните на европейския континент,най нещастнинай корумпирани най бързо изчезващи Като пишеш като разпран , поне си измий муцката със *** и се прекръсти ако имаш малко вяра в Бог
41
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
македонските интелектуалци са като извънземните- всеки е чувал за тях, но никой не ги е виждал :)
40
27
 
3
 
! Отговори
до шматката преди 6 години
Какво ще си върнеш бре . Ти си голям *** . Със подписването на договора България признава македонците като отделна нация със свой език . По скоро губиш както винаги когато мръсните ръчички са протягали винаги към Македония и винаги са губили . Защото не се гаси туй що не гасне ,а именно македонското самосъзнание
39
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намерете ми едно знаме на ВМОРО което вместо българското "Свобода или смърть" пише на псевдо македонскиот jезик "Слобода или смрт"
38
2
 
14
 
! Отговори
Али Кемал преди 6 години
До 32 един македонец кат се искапел си мясал на чист Българин
37
3
 
22
 
! Отговори
Карл-Хайнц преди 6 години
Сърбите ще влязат в ЕС само като част от територията на България. Навремето ги пощадихме и им оставихме държавата. После те не върнаха жеста, затова следващия път път няма да сме толкова бели и добри.
36
3
 
26
 
! Отговори
smej преди 6 години
Македония е провниция на България и исторически Дидниленд за Европа. Няма такава държава и това, че подписваме договор като с държава ви е много. Най-добре ви е намерила цаката Гърция.
35
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият свят знае, че Българите са най старото племе . Най старата държава и най старото злато. Вие макетата и сърбите какво мислите никой не му пука. За това сте в калта и двете държави. Изолирани от света, за да служите на русите.
34
2
 
25
 
! Отговори
Това е политика преди 6 години
Обикновените сърби смятат македонците за българи.
33
0
 
27
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Абе,македонци!!Като не искате да сте с България-ще бъдете с Албания-шиптари ще станете-помнете!
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10 Всичко се връща, албанците също ги мразят безплатно. Сърбите, които първи пуснаха теорията за македонизма, чрез своя учен и консул в Солун С. Новакович, сега им се налага да гледат , как най-чистите сърби, черногорците, не искат да са заедно с тях. Сърбите във Войводина са двигателя за повече автономия, и ще бъде забавано, тази най-плодородна и икономически добра заСърбия област, вземе и се отдели, сърбите от Шумадия това заслужават.
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ali evala za prikaskite det im gi kaza
30
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свети Илия да ви съди утре, Гръм да ви удари българи щом вие срам нямате . Четете, четете бре племе и мислите кой има право да говори за Илинден . Вие ще мълчите .Ясно .
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Blic да се преименува на Виц