Каракачанов: Договорът за Македония е под въпрос!

Новото име не съдържа претенции към България, смята вицепремиерът
16 юни 2018 12:15, Анисия Иванова
87
Каракачанов: Договорът за Македония е под въпрос!
Архив: Булфото

Договорът за името "Северна Македония" не съдържа претенции към България и освен това е съмнително, че въобще ще стане реалност, заяви пред bTV вицепремиерът Красимир Каракачанов.

"С този договор е нанесен съкрушителен удар на опитите на Груевски и на определени научни кръгове да налагат някакъв античен произход на македонското население", подчерта той.

Според него с подписа на о. Свети Ахил разговорът не приключва: "В Македония има бясна опозиция на името Северна Македония, има опозиция и в гръцкия парламент".

Още по темата

Той припомни, че западната ни съседка трябва да проведе референдум с неясен резултат, а след това и парламентът да приеме текстовете с мнозинство от две трети, което Зоран Заев и албанските му партньори нямат.

Междувременно през 2019 г. има парламентарни избори в Гърция, които се очаква дясната "Нова демокрация" да спечели – а тя към момента е против името "Северна Македония".

Красимир Каракачанов нападна Велизар Енчев и Александър Йорданов, които изразиха опасения, че България ще е губещата страна от процесите на Западните Балкани.

"Договорът е на базата на декларацията от 1999 г, която беше подписана от Любчо Георгиевски и Иван Костов. По това време и двамата бяха висши дипломати, тогава ръкопляскаха на това споразумение, днес критикуват договора”, посочи лидерът на ВМРО.

Той подчерта, че Договорът за добросъседство съдържа гаранции, че Скопие няма да предявява претенции за територии и малцинства. А името "Северна Македония” не трябва да ни притеснява, при положение, че преди близо 30 г. сме признали сегашното, което в географски аспект покрива много по-голяма територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците не признават македонска нация и асимилират българите в Гърция като помаци.
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно изгледах на запис участието на Александър Йорданов и Велизар Енчев по БТВ от тази сутрин,двамата са от двата края на политическия спектър у нас но са единодушни ЧЕ БОРИСОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО СЕ НА..РА ТОТАЛНО И ОПЛЕСКА ВСИЧКО!!Аз имам само едно възражение МАКЕДОНИСТКАТА ТЕЗА ЗА ЦАР САМОИЛ МАКЕДОНСКИ ВЛИЗА ДЪЛБОКО В КОНФЛИКТ И С ГЪРЦИТЕ ЗАЩОТО МАКЕДОНЕЦЪТ Е ВАСИЛИЙ ВТОРИ А ДЪРЖАВАТА ПОКОРЕНА ОТ ВИЗАНТИЯ СЕ НАРИЧА БЪЛГАРИЯ!Касае ги гърците и още как и неантичният македонизъм!
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога България и при кои политици от 140 години насам България не е била губеща?Още Фердинанд ни натика в блатото - при толкова победи на бойното поле и през Балканската и през Първата световна заради некадърността му губим войни и територии. И като се е почнало та до днес.
32
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тези рубладжии бе, работят в полза путину и през почивните дни сигурно им плащат двойно, но резултата е нулев, жалко.Всички на Балканите искат в ЕС и НАТО а не в Евразийския съюз защо ли?? Дори Сърбия отваря глава след глава за прием в ЕС!?Защо питам рубладжиите, нали ЕС е гейски, тоталитарен и не знам какъв си, защо не бягат а се молят да бъдат приети!! До сега не знам някой да кандидатства за Евразийския съюз!Защо???
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това което подписаха Грувески и Костов беше национално предателство - позволи се езика да бъде превеждан.
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТРАННО Е, ЧЕ БОРИСОВ МИНАВА ЗА ДЕСЕН, А ПОДКРЕПЯ ЛЕВИТЕ ЗАЕВ И ЦИПРАС.КАТО СЕ ОБЪРНЕ ПАЛАЧИНКАТА В МАКЕДОНИЯ И ГЪРЦИЯ, БОРИСОВ ЩЕ БЪДЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА НОВИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 30 години не се намери политик да каже на народа на какви изнудвания е подложен в някое посолство. Всички са едни страхливци, послушкавци и национални ***. Продават Родината за власт, пари
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заев е западен шпионин, и като продължават да грабят българско население, история, ето българи, това е западът, толкова милее за нас. Точно толкова колкото коминтерна. А наймного милее за албанско-косовски сценарий в Македония и прогонване на българите оттам. Затова им трябва призната Македония, като я окупират албанците с раждания, референдум и хайде албанския официален език.
27
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При комунизма България водеше повече независима политика от Москва отколкото днес при олигархизма от Вашингтон. Може ли да изтече в Уикилийкс как депутати защитават американските енергийни интереси в България и тия да не са даже следствени. Може ли да излезе че политик отива и СЕ ПРЕДЛАГА в посолство да му казват какво да прави и говори и пак да нямаме служби за сигурност да си го приберат... Ние сме абсолютно смазана държава.Заев е същия, писна му да е опозиция и се продаде.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта е Македония да получи международно признание, а след това гражданска война и американците както винаги са за ислямистите албанци. Кой губи от тоя договор - българския народ и България.
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Македония се отказва от псевдоантичната си история"И НЕ СЕ ОТКАЗВА ДА ГРАБИ И ФАЛШИФИЦИРА БЪЛГАРСКАТА СРЕДНОВЕКОВНА И ПО-НОВА ИСТОРИЯ!Освен това ако дойдат на власт пак античарите отново почват проблемите и с Гърция но гърците могат поне по тоя проблем да ги сритат яко защото бюрмаджите официално с подпис се отказват от претенции към Александър Македонски!Т.н. автентичнодесни у нас като овце блеят в подкрепа на БЮРМ ама Александър Йорданов го каза "ЗОРАН ИЗМАМИ БОРИСОВ"а Сашко не е русофил!
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е по-тоталитарна държава от Русия, Щатите и Турция, взети заедно. Може ли тези патерици, продали гласовете на стотици хиляди избиратели на олигархичната партия мафия да се наричат патриоти. Не, това са имитатори на патриотизъм, и всичко е за огризките от парите на олигархопартията които ЦЦ им подхвърля и те се ръфат за останките от държавния бюджет и еврофондовете.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все в Струмица ги посреща в родната си изба! Не ги води в Скопие да им се порадват грагяните!
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето така започват размириците на Балканите! Западът успя да употреби българските гламави политици, които си мислеха, че работят за мир, но май ще ни подпалят!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 ГОДИНИ ВСИЧКИ НАШИ ПРЕМИЕРИ И ВЪНШНИ МИНИСТРИ СА ЧУЖДИ ШПИОНИ. СЛЕД ПОСЕЩЕНИЕ ПРИ РЕЗИДЕНТА В ПОСОЛСТВОТО СЕ ПРОДЪЛЖАВА СЛУГИНСКАТА ПОЛИТИКА В МАКЕДОНИЯ ИМА ЦЕНЗУРА, ЗА ДА ВКАРАТ ЗАДКУЛИСНО ДЪРЖАВИЦАТА КАТО ОКУПИРАНА ОТ НАТО. РЕФЕРЕНДУМ НИКОГА НЯМА ДА ИМ РАЗРЕШАТ ДА НАПРАВЯТ КАКТО И НИЕ
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така, какво излиза накрая, според торбата с ..... и сътрудник на ДС и лъжепатриот!Тоя си признава че не са направили нищо като управляващи за да защитят националния интерес и ще се надяват договора да не се подпише по независещи от България причини!А още по смешни са когато се оправдават за пропуските по договора с Македония с Иван Костов че той ги бил изготвил през 1999г. Смях. А те защо го подписаха тогава? През 99г България не беше в ЕС и нямаше тези лостове за натиск които има сега, защо
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ти платиха да ни предадеш? Не сте патриоти, а .......!!!
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тАЯ Ш М А Т К А зАХАРИЕВА КАКВО ПРАВИ В РОДНИЯ ГРАД НА ШПИОНЧЕТО НА сОРО СОПИТЕШКАТА ПОЛИТИКА зАЕВ, НАЛИ бОКО ВИКАШЕ НЯМА ДА СЕ СРЕЩА С НИКОЙ ЗА ДА НЕ ВЗЕМА СТРАНА, ТОВА ЛИ МУ НАРЕДИ АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАННИК ВЧЕРА, ПАК ДА ВЗЕМА СТРАНА ЗА ПРИЗНАВАНЕ ОБЕЗБЪЛГАРЯВАНЕТО И АЛБАНИЗАЦИЯТА НА МАКЕДОНИЯ.
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дАЛАВЕРАТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ШПИОНИ бОРИСОВ, зАЕВ И цИПРАС Е ЗА СМЕТКА НА ПРАВОСЛАВНИТЕ БЪЛГАРСКИ И ГРЪЦКИ НАРОДИ НА бАЛКАНИТЕ. цЕЛТА Е ДА ИМА НОВИ ОСНОВАНИЯ ЗА ОМРАЗА, И ЗАЛИЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКА И ГРЪЦКА ИСТОРИЯ. А СЛЕДВАЩИЯ ЕТАП ОТ ДАЛАВЕРАТА Е АЛБАНИЗАЦИЯ НА МАКЕДОНИЯ И КОСОВСКИ СЦЕНАРИЙ С ИЗБИВАНЕ ИЛИ ПРОГОНВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ ТАМ. СПЕТЕ БЪЛГАРИ, ВЕРВАЙТЕ НА ТИЯ КРАДОПАТРИОТИ
16
2
 
18
 
! Отговори
ПЪЛНО БЕЗРОДИЕ преди 5 години
Новото име е обезбългаряващо за Македония. Демек с Гърция делят антична Македония и античните македонци на две. Каракачанов, Симеонов, Борисови Сидеров продадоха за власт и за мили очи пред няколко западни посолства националните интереси на България. Ако са нормални политици българи, ще настояват макезония да признае, че е втора българска държава с български народ.