Уикенд алъш-вериш! Турската лира падна и българинът стегна дисагите

Цените на почивките в южната ни съседка обаче няма да паднат значително
17 авг 2018 08:50, Петя Славова
58

След рекордния срив на турската лира, валутата на южната ни съседка бавно се стабилизира. От началото на седмицата обменните бюра у нас ограничиха, а други спряха да продават турски лири.

Още по темата

В някои клонове турска валута се предлага периодично, при лимит от 1000 лири. От началото на годината турската лира изгуби близо 40% от стойността си спрямо долара, предава Bulgaria ON AIR.

Като в момента се търгува малко под 6 лири за долар. Въпреки рекордния срив, икономисти не вещаят нова финансова криза. У нас резкият спад ще се усети най вече при търговията.

Цените на почивките в южната ни съседка обаче няма да паднат значително, защо хотелиерите там оперирали в долари и евро.

Засилен интерес обаче се наблюдава при уикенд туризма с цел пазаруване. Пред луксозните магазини в Истанбул се извиха опашки от туристи, заради занижените цени на иначе скъпите стоки.

В дългосрочен план обаче – цените в южната ни съседка ще скочат. Експерти съветват: Ако ни предстои пътуване до Турция, но не можем да се сдобием с лири – да купим друга международна валута, а именно долар или евро, предаде Милена Енчева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: турска лираBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
54
 
! Отговори
... преди 5 години
На мен до Одрин са ми 130км. Ходя редовно пореди две причини. Първо- купувам си лекарство, което не се внася Българи, защото е изключително евтино и нашите търговци нямат "келипир" и второ си купувам качествени стоки (сега ще скочат хиляди срещу този пост) на разумни цени. само за пример: костюм Пиер Каден- 600лири, който същия тук ми го продават за 800лв.
8
8
 
60
 
! Отговори
Крум от Крумовград преди 5 години
Турция е пълна със забележителности, но голяма част от българите питат къде има евтин омекотител.
7
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3. В Турция му викат келепир или далавера. На запад му казват интерес изгода. Такабе келепира за Турция , която взимаши много кредит и от САЩ И ОТ ЕС. НАПРАВИХА МОСТОВЕ НАД БОСФОРА ИСТАНБУЛ СТАНА КОСМОПОЛИТЕН ГРАД. Е нормално е да уважаваш този , който те подпомага. Но нещо е сбъркал Ердоган и сега си плаща.
6
6
 
14
 
! Отговори
ДО 5 преди 5 години
Каква злоба бе Андрешко? :))) Припозна ли се някъде ХАХАХА? Благодаря, че ми припомни какъв точно беше Андрешко. Айде на рейсчето към Кушадасъ и тихичко :))))
5
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато турския призидент. Флиртуваше ту с Путин, ту със запада. Мислеше , че тия номера ще са за дълго. САЩ И ЕС ГО НАКАЗАХА ЗАСЛУЖЕНО.
4
20
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Значи всички българи.
3
37
 
10
 
! Отговори
i'm преди 5 години
Не е изненада, че българина е стегнал багажа. Все пак келепирец има, как няма да стяга багажа. Сещам се за някакъв Андрешко, нещо познато ми звучи, но не мога да се сетя какъв точно беше. Турчин ли беше, грък ли, българин ли, сърбин ли беше...
2
16
 
25
 
! Отговори
Бойколизец Храбър преди 5 години
Хайде пускайте статията, как в Турция вземат номерата на шофьорите, за дребни пътни нарушения. Глобяват ги до девето коляно. А за десет километра над ограничението вкарват в затвора до живот.
1
46
 
38
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Само бедните и глупавите посещават тази територия.