Уикенд алъш-вериш! Турската лира падна и българинът стегна дисагите

Цените на почивките в южната ни съседка обаче няма да паднат значително
17 авг 2018 08:50, Петя Славова
58

След рекордния срив на турската лира, валутата на южната ни съседка бавно се стабилизира. От началото на седмицата обменните бюра у нас ограничиха, а други спряха да продават турски лири.

Още по темата

В някои клонове турска валута се предлага периодично, при лимит от 1000 лири. От началото на годината турската лира изгуби близо 40% от стойността си спрямо долара, предава Bulgaria ON AIR.

Като в момента се търгува малко под 6 лири за долар. Въпреки рекордния срив, икономисти не вещаят нова финансова криза. У нас резкият спад ще се усети най вече при търговията.

Цените на почивките в южната ни съседка обаче няма да паднат значително, защо хотелиерите там оперирали в долари и евро.

Засилен интерес обаче се наблюдава при уикенд туризма с цел пазаруване. Пред луксозните магазини в Истанбул се извиха опашки от туристи, заради занижените цени на иначе скъпите стоки.

В дългосрочен план обаче – цените в южната ни съседка ще скочат. Експерти съветват: Ако ни предстои пътуване до Турция, но не можем да се сдобием с лири – да купим друга международна валута, а именно долар или евро, предаде Милена Енчева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: турска лираBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
9
 
19
 
! Отговори
100%TURK преди 5 години
Какви времена на станаха....Европейска държава да бъде хранена от Турция....
28
2
 
16
 
! Отговори
аз преди 5 години
Вчера фантазьорите писаха, че лири нямало, защото масово ги изкупували ахахаха
27
19
 
22
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Той българина е толкова глупав *** и жалък ,че даже и дисагите неможе да стегне
26
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак пък Българина да се е юрнал, е пресилено. Алъш вериша, е двойствен на едно друго народонаселение по нашите земи.Нито ще им оправим икономиката, нито ще се започнем от такава разлика в валутите.Най много, недалновидни новоподлъгани търгаши, да се заредят с стоки за няколко живота напред.
25
14
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Аз закам Ердо да забрани на жените да ходят на мач и да направи петъка почивния ден :)Все пак така повелява онзи горе !
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до възмутенТо Петето толкоз си може, виж и статиите
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като изгорят още малко ксерокопирани долари и счупят някой телефон лирата ще скочи. Пазарувай народе докато курса не е скочил 2 долара за лира.
22
7
 
34
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Светски настроените интелигентни турци напускат и отиват в западни държави.Причината е...ясна,не могат да търпят авторитарния режим на ислямиста Ердоган.Той много такива...тикна по затворите,уж като...гюленисти.Тепърва този ще докара още проблеми на държавата.Мегаломанията замъглява...разсъдъка на човека;примери много.
21
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами на думи може да игнорират долара, но само на думи. С Русия щели да търгуват без долари, а с национални валути. И как ще стане? На Русия и трябват долари, за какво и е турска лира, която утре не се знае какъв ще и е курса?Русия трупа резерв в долари, купува от чужбина в долари, лири за какво са и?Та така, в Турция сега ще скочи цената на газта и бензина.Всичко, което Турция внася ще поскъпне за обикновеният турчин.
20
8
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
стига простотии сте писали никой не продава в лири а вади днешния вестник и пресмята курса те не са хванати от гората
19
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най голям келепир направиха първите турци в началото на 1960г. Ханаха се на работа в ГФР. И СТАНАХА Европейци. Интегрираха се бързо.
18
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След еуфорията на турците ще дойде изтрезняването.В момента долара е 5,80 лири, което е ясно какво значи. Преди изборите на 24 юни ислямиста каза, че долара ще стане от 4 лири за долар на 1 лира за долар, ако го изберат. А виждаме какво се случва. А в началото на годината да си спомнят турците долара колко беше и как се страхуваха да не стане 4 лири за долар. И после даже когато наближи границата от 4 лири за долар Ердоган каза, че това няма да се случи.Лъжи, лъжи, лъжи.
17
11
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Турция до сега живееше за сметка на САЩ,но по думите на Тръмп,това...свърши вече.Заради тази...тенденция,милиардерите в Турция станаха...милионери,а молионерите...бедняци;живи да ги...ожалим.Ще спрат Босффорските...сапунки за милионери,защото са въфф...фалит;ще гледаме...старите.
16
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече плодове и зеленчуци скочиха с 2 лири.Тепърва предстои всичко да се вдига.В момента все още не се усеща толкова много, защото тепърва започва и почти всичко си е на старите цени, и затова турците са все още спокойни, но предстои повишаване на цените на всичко.
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не пречи да купите лири в Турция. От тук тръгвате с евро или долари и така.Не пазарувайте в никакъв случай в Турция с долари и евра, а обменяйте в турски лири и тогава купувайте. Ако пазарувате директно в долари или евро ще сте на загуба, защото ако курсът за деня на долара е 6 лири за долар, продавачът ще ви го смята по курс 5 лири за долар.Не сменяйте валута в хотели, те пак ще ви обменят с неизгоден, само в чейндж бюра.Ако сте го закъсали за лири и чейнджа не бачка,вече вие си знаете
14
3
 
11
 
! Отговори
Vera преди 5 години
V momenta v İstanbul ima liatno namalenie vav vsiçki molove.Ako tova e kelepir... Da bade! Az zashto da ne go izpolzuvam?
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ... Пише се "Пиер Кардин" и "келепир" уе мой.
12
6
 
29
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Според аналистите нямало да има криза- хахаха - стой та гледай, не забравяйте че от предната криза минаха 10 години , при все че ни се струва че бе вчера. Да видим как ще се движат борсите днес, но като цяло в най-кратък план не се предвижда нищо добро, а в момента в който се утеши работата с Турция - на преден план ще излезе Гърция .
11
5
 
16
 
! Отговори
J преди 5 години
Obslujvaneto v Turtsia e strahotno. +Ne samo tsenite..
10
43
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** с дисагите ... заглавието кърти! Иначе по темата - ако не е Турция и не са турците в българия *** от глад ще умре, но продължава да плюе и храчи срещу турците гламавият прозсталак!