Шопинг мания в Турция: Българи и гърци на пазар

Случващото се - на фона а валутната криза в страната
2 ное 2018 08:30, Петя Славова
165

Истинска шопинг мания се разразява в Турция. Множество българи и гърци пътуват с автобуси до Одрин през почивните дни, за да пазаруват на ниски цени. Потокът от туристи е толкова голям, че търговците са поставили ценоразписи на български и гръцки на витрините на своите магазини, предаде Bulgaria ON AIR.

Трескавото пазаруване се случва на фона на валутна криза в страната. Вчера турската лира отново отслабна – този път с над 2% спрямо долара.

За шопинг манията допринася и фактът, че в момента един български лев се разменя за две лири.

Находчивите търговци в югоизточната ни съседка бързо са се ориентирали в обстановката. Те са напечатали малки разговорници, които да им помогнат в комуникацията с потенциалните клиенти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21Произвеждай и ти, ама предпочиташ да да тролиш нон стоп в нета, че си роб и колония на ционистите !
20
24
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До Един турчинИ турция като произвежда самолети , кой купува турски самолети ?!Турция единствено може да пласира дрехи и храни !Работещи мизерници са ! Работят по 12 или 15 часа за да оцелеят , всеки ден има инфлация !
19
6
 
35
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Ердоган ще се окаже прав.Още преди близо две години,когато лирата започна да пада той направи призив:"Произвеждайте,Произвеждайте,Произвеждайте!"Турция има икономика и гръбнак.Произвеждат от клечка за зъби до самолети.Стартират дори своя ядрена програма.Защо България се предаде без бой на същата еврейско-ционистка ос,която атакува Турция в момента и иска да срине икономиката й?
18
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ДРУХИТЕ ИМ СА КАЧЕСТВЕНО ИЗРАБОТЕНИ НО ИМА ЕДНА ПОДРОБНОСТ БОИТЕ ИМ НЕ СТАВАТ И ПРИ ВСЯКО ПРАНЕ ПУСКАТ БОЯ И ИЗБЕЛЯВАТ. ИНАЧЕ ЗА ИЗРАБОТКА МНОГО ДОБРИ. И СА МНОГО ПО ЕВТИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ.
17
2
 
36
 
! Отговори
432 преди 5 години
Само не стъпвали в Турция си мислят, че там се произвеждат само ментета, за това че тука комплексарите това търсят, за това това се внася. Там има невероятно развита лека промишленост, дрехи от всякакъв тип, по-евтини, по-скъпи. Даже една чудесна тяхна марка, евтина LCW, особено мъжките им дрехи, излиза двойно повече цената тук, отколкото там. Само да кажа, че турците не са балами, и там където се пазарува на едро, цената е в долари, така както винаги си е било.
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нали най-бедни, роват в кофите и системата убива !?А некой отишъл ли е при братушките на шопинг ?
15
25
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
С тази глупава глава Ердоган ще превърне турците в работещи мизерници , работещи роби ! Ще работят усилено за оцеляване , а не за благоденствие ! Лирата постоянно пада и ще пада ! Аз им казах на ердоганофилите да си вземат в ръцете един химикал и лист ,всеки ден да пишат какви са цените и за колко лири заплата работят и да изчисляват покупателната способност на турците !
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един лев се разменяше за 2 лири точно преди една година. Сега се разменя за 3.10 лири. Като пишеш статия по темата, поне виж курса в сайта на някоя банка или обменно бюро.
13
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нищо против, и аз предпочитам да си купя турски дънки и не китайски. Друг въпрос е че не трябва да се купува заради самото харчене , а да е съобразено с нуждите.
12
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците са хитряги,добри дипломати и търговци!Не случайно са ни владели 500 г. Такива ***,като нас никъде няма и за това си заслужаваме съдбата!
11
12
 
27
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Крайно време е да се разбере,че България е страна от третия свят,даже и от четвъртия.България е тотално деиндустриализирана ,без никаква промишленост,без селско стопанство в цялото му разнообразие.Работи се само в сферата на нискокачествените услуги и в сферата на преразпределението.Ние сме нискокачествени консуматори
10
4
 
40
 
! Отговори
Хамлет преди 5 години
Как няма да идват. След като за закупена стока за 640лв. от Турция. В България за същата стока в магазините ти искат 3000лв. Само преди 10 дена приятели от България си купиха всичко за оборудването на банята им. И след сравняването на цените на същата марка в България това е разликата. После им се сърдите на хората че идвали да пазаруват.
9
2
 
7
 
! Отговори
ERICH преди 5 години
До философ/Изходната суровина за бобения газ пак е внос отвън
8
5
 
25
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
ДО "Бойкот на всичко турско!"Ама какво произвеждаме ние.Обувната промишленост работи с кожи внасяни основно от Турция.Текстилната промишленост я ликвидирахме/демек приватизирахме/.Шивашката шие с платове внесени отвън.Та ние нямаме животновъдство и памукопроизводство ,за да имаме суровини за кожарската и текстилната промишленост.Е, битовата химия мъждука ,ама Баневи ликвидираха най-голямите заводи за основните изходни суровини ,така ,че пак работим със суровини внесени отвън
7
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ СИ КУПУВАМ ТУРСКИ ЗЕХТИН И СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН.ЗАЩОТО БУТИЛИРАНИЯТ В БЪЛГАРИЯ ГРЪЦКИ И ИТАЛИАНСКИ ЗЕХТИН СЕ СМЕСВА СЪС СЛЪНЧОГЛЕДОВО ОЛИО И ТАКА СЕ ОСИГУРЯВА ГОЛЯМАТА ПЕЧАЛБа
6
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като сме екъдърни и един сaпун да произеем и едни *** да ушием,ще продължаваме да ходим пли комшиите.Къде са великите ни индустриалци?62903
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАКА ПОТРЕБЛЕНИЕТО В ТУРЦИЯ НАРСТВА И ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ПОДПОМАГА РАЗВИТИЕТО НА ИКОНОМИКАТА.
4
8
 
46
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
По принцип турската кожарска ,обувна, текстилна промишленост,както и битовата химия са на много високо ниво ,като качество и разнообразие на изделията.Не говоря за стоките внасяни в България от нашите пишман търговци
3
35
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойкот на всичко турско! Имате ли вяра и идеали или само далаверка ви е в главите!!!! Простите немци гледат да купуват немска стока! Ама ние сме по келепира. Спра: Алеко!Пфу! Търговците вън от Храма! Справка: Иссус, слава на името Му!
2
28
 
34
 
! Отговори
един българин преди 5 години
Ако не са турците, пак ще ръфаме одеялата от глад.