Москва: САЩ да се извини за бомбите над Югославия!

Русия реагира на изказване на US посланика в Сърбия
16 сеп 2019 10:35,
186
Москва: САЩ да се извини за бомбите над Югославия!
Снимка: Reuters, архив

САЩ трябва да се извинят за бомбардировките на Югославия през 1999 година и да изплатят компенсации на роднините на загиналите и пострадалите, заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова в коментар за думите на посланика на САЩ в Белград Кайл Скот, че бомбардировките трябва да се разглеждат в "по-широка перспектива", предаде ТАСС.

"А всъщност САЩ трябва първо да се извинят пред тези, които бомбардираха, да платят компенсации за убитите, както и ранените, загубили здравето си заради снарядите с обеднен уран. И чак след това, създавайки подобаващ, а не осколъчно-токсичен фундамент, да призовават "да се движим напред", написа тя във Facebook.

Преди това напускащият длъжността посланик на САЩ в Белград Кайл Скот заяви, че сърбите трябва да разглеждат събитията от 1999 година в "по-широка перспектива" и ги призова да подобрят отношенията си със САЩ, пише "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се извинят може да ги накара само Бялата Златка,скрит под маса и скандиращ Извини се, Извини се.
30
9
 
6
 
! Отговори
слънцето и въздуха преди 4 години
До Анонимен 9Тия,скъпи ми другарю,ги разправяй на старата ми шапка!И аз не вярвах на тоя ужас,ама прочетох спомените на едно ченге от онова време,старши майор от НКВД,не си спомням името му,и ми се изправи косата!Не е зле да ги намериш и прочетеш,ако имаш съвест!Нищо лично,знам че си нашенско тарикатче с червена книжка,днес си комунист,утре-монархист или фашист,важното е далавера да има!Да си жив и здрав!
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбия да срути всички паметници на Червената армия и да издигне паметник на американските пилоти които пускаха бомбите над Сърбия, по почина на васалната си евроатлантическа съседка членката на ЕС и НАТО България.
28
10
 
3
 
! Отговори
тонката преди 4 години
Евала бате Калеко Алеко много си убав и актуален у тоя потник. Требе да те наемем за некои работи.
27
1
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
Какви 7 мил. ти най май не живееш в България , като сметнеш 2 000 000 български граждани които не живеят в България и точно 2 000 000 роми които се пишат на Преброяване на Населението или като българи или като турци тоест все едно Роми няма , някаква Фейк нюз Статистика има и там около 350 000 Роми били да ама друг път , и накрая какво остана 3 000 000 Население на България айде Честито ви на Държавата
26
11
 
15
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Сърбите да се извинят на изкланите албанци, хървати, босненци в безсмислените войни на Милошевич. Албанците да се извинят на сърбите и македонците, хърватите да се извинят на босненците и сърбите, босненците да се извинят на хървати и сърбите. Без помирение, няма никой да продължи на теб.
25
8
 
4
 
! Отговори
учинайка Пенка преди 4 години
Нема па да се извиним на Калеко Алеко
24
10
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Това са демократични бомби,носят евроатлантизъм и ценности ;) !!!
23
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за Виетнам САЩ кога ще се извини?
22
23
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Тя самата Югославия беше бомба със закъснител заложена от Сталин и Тито с любезното съдействие и на Гошо Тарабата, а при разпадането и сръбския хегемонизъм превърна Балканите в място за масови гробове ... Първо бяха Хърватия и Словения, после Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора и так далее ... и добре че беше намесата на НАТО иначе огъня запален от Великосръбския шовинизъм щеше да изгори и нашата черга ... Така че Мара Захарова пак се изказва неподготвена ... !!!
21
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре дръпна България благодарение на американското патньорстви и САЩ - първи по смъртност в света, най-бедни и нах-бързо изчезващ народ.
20
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пфффф в такъв случай Русия дължи извинения и компенсации на всичките си държавички в "федеразийката" си или да им напомня как станаха толкова големи по времето на Сталин?
19
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Ирак САЩ избихя 1 милион цивилни, между които 200 хиляди деца. И всичко това заради "оръжията за мосово унищожаване" на Саддам, което в последствие са оказа американска лъжа.
18
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До баба мараСвета дръпна напред благодарение на Сащ.
17
3
 
19
 
! Отговори
Искрен преди 4 години
До много интересно - А англичаните извиниха ли се за голодомора в Индия, всъщност извършените от тях геноциди (от типа на голодомора) в Индия са няколко, последният по времето на Чърчил.
16
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избиването на цивилно население по време на война се класифицира от Женевската конвенция като военно престъпление и геноцит. САЩ избиха с бомби в София няколко хиляди цивилни българи без абсолютно никаква причина, пускаха бомбите не над военни обекти или складове, ами преднамерено убиваха жени и деца.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7ima ***, koito im postaviha i pametnik na tjah i na anglichanite! demokrati-predateli!
14
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Ами като обявяваш война на Америка,баница с баклава ли чакаш?
13
4
 
23
 
! Отговори
Голодомора преди 4 години
1998 г. България 8,9 милиона2019 г. България 7,0 милиона
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Нашите политици са обявили война на Сащ. Те нашите са си мислили че едвали Сащ ще ги нападнат понеже са далеч.