Консенсус със Северна Македония? Едва ли е възможен!

Там се води антбългарска пропаганда, смята историк
Обновена: 1 окт 2019 09:58 | 1 окт 2019 09:46,
224

Трудно би се стигнало до консенсус със Северна Македония като се има предвид изказването на Зоран Заев, в което той заяви, че трябва да има компромис и от българска страна, смята историкът проф. Иван Илчев.

Вчера стана ясно след среща при президента, че страната ни ще подкрепи влизането на Северна Македония в ЕС, но при определени условия.

Още по темата

Не закъсня и реакцията на Северна Македония. Премиерът на страната обяви, че приема препоръките на България, но за да бъдат решени спорните исторически въпроси, се изисквало воля и от двете страни.

"За всички е пределно ясно, че Северна Македония подписа договора и с Гърция, и с България не по своя воля, а предвид обстоятелствата. Добра воля от отсрещната страна няма и няма откъде да се вземе", коментира историкът в "България сутрин".

По думите му грешките в политиката към Северна Македония са много стари и от години там се води антибългарска пропаганда.

"Дълбоко се съмнявам, че в близко бъдеще те могат да бъдат поправими", заяви проф. Илчев.

Едно от условията, които България постави на Северна Македония, за да подкрепим интеграцията ѝ в ЕС, бе промяна на учебниците.

"Почти невъзможно. Доколкото имаме сведения, в македонско-гръцката комисия дори се е постигнало съгласие за славянското население в Македония да се говори като за славяни, а не за българи", обясни историкът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му процесът на пренаписване на учебниците трае дълго време, а и се очаква македонците да навдигнат вой, когато се стигне до това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що спорят с тях,което си е загуба на нерви и време,а когат ги приемат кат нас ще ги пренастроят по тез проблеми също как у нас се опитваха за съжителство при колониално робство да изкарат в нашия район като първо нас са колонизирали,а след туй и другите наоколо дет не се надявали да ги поставят под владение как време още допреди да се пренесе в Америките,Азия,Африка кат съседни континенти,а те за какви периоди спорят с видни личности как техни кат що са владели исторически след гръцките колонии.
114
2
 
24
 
! Отговори
Вкратце преди 4 години
Това, което наблюдаваме в МК е логичен краен резултат от един геноцид, извършен от сърбите с любезното съдействие на Руската империя и СССР. Постигнатото от сърбите е явява най-драстичният случай на социален ИМПРИНТИНГ в човешката история. А македонският национализъм трябва да се изучава в учебниците по психология.
113
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой иска да спечели изборите, сега трябва да заеме твърда и категорична позиция спремо македонския въпрос!
112
6
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Бъдещето се вижда.Когато Ви казах преди месец, че турските шпиони в България ще се провалят и завода ще бъде построен в България, а не в Турция... никой не вярваше и дори нямаше изгледи за това.Сега, когато всички германци искаха завода да се построи в Турция и накрая какво стана. Намеси ли се ЕС? Не само, че завода ще се построи в България, но този път български шпионин ще неутрализира терористите на Ердоган-ПЕЕ--ВСКИ в България.Посмей да гласуваш срещу Македония!!! Паспорти ще продава
111
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 4 години
В тази връзка питам защо дават на куцо и сакато същество от Македония БЪЛГАРСКИ паспорт, за да шетат из Европата от наше име и за наша сметка?
110
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станеш ли веднъж предател на род, оставаш завинаги такъв. Интереса клати феса. Бяха със сърбите - отърваше им да имат международни паспорти когато никой в соц лагера нямаше. Сега представете си не искали да са българи, но били принудени, за да ходят в ЕС. ПРОСТО ДА ГИ ОЖАЛИШ. Колеги - не ви ли се повръща от тая пасмина?
109
3
 
20
 
! Отговори
КириакСтефчов е маке преди 4 години
Всеки македонец който твърди че не е българин трябва да обясни какъв е - сърбин, турчин, албанец, грък, чукча, папуас или абориген. Или някакъв друг хомосексуалист. И да бъде изпратен в съответната държава с малко почести и предимно шутове в пръдливата трътка.
108
1
 
18
 
! Отговори
Слава за героите преди 4 години
Стига толкова жертви за неблагодарните братя, били ходили при нотариус преди голямата саможертва да извадят бг паспорт. Защо търпим да има двойно гражданство, нима е нормално да си *** . Едни предатели на рода си не са длъжни да променят измислените си македон учебници. Днес модата е да си издънка на Александър великиот утре ще е модерно да станат китайци. Дъгата е постоянно в тях, можеше само Иван Михайлов да ги лекува. Да върнат всички 80 000 паспорти и да си платят за смяна на душата
107
4
 
14
 
! Отговори
Бай Митьо преди 4 години
До ПиринБегом в Кремъл, килеш!!! Знам, че пишеш от *** 20.
106
8
 
1
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
По умния отстъпва. Ако Македония не иска да се съгласи, трябва КЕБАПИТЕ да се съгласят. Това е положението.Ако не стане така, бъдещето е УЖАСНО ЗА БЪЛГАРИЯ. МНОГО ЗЛЕ ЩЕ СТАНЕ!!!ПЕЕВ--СКИ ЩЕ ИЗМЕСТИ ДОРИ ТАЙНИТЕ БГ СЛУЖБИ. ГЕНЕ--РАЛИ ЩЕ У--*** И ЩЕ БЪДАТ ЗАМЕНЕНИ С ПРЕДАТЕЛИ И ТУРСКИ ШПИОНИ.Аз виждам бъдещето, а не вие... Точка!!!
105
3
 
22
 
! Отговори
Балкан преди 4 години
До ПиринАлооо, македончето, като се чувстваш такъв връщай българския паспорт, взимай македонско гражданство(няма да ти го откажат) и си живей живота. Какво седиш тука и само сееш омраза.
104
7
 
1
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Ще ти го кажа в прав текст. Времето не е линейно.Извън слънчевата система физиката не като нашата тук и там света не е триизмерен. Има 4то и дори 5то измерение и времето е като библиотека или струна или по-точно светлинна струна с непрестанен поток от информация. Можеш да четеш от тази струна минало, бъдеще, настояще. в това измерение просто няма време.За това и за Бог съществуването на хората е като секунда или като милиарди векове.Бъдещето на БГ се вижда ясно. Кебапите... може и без тях.
103
4
 
9
 
! Отговори
БългАрия преди 4 години
Античките гюбреядци ни плашат с война, ердогани, сърби, симити и какви ли още не щуротии. Мозъчно увредени са явно и точно поради това ще видят ЕС през един ГОЛЕЕЕМ, КРИИИВ МАКАРОООН!
102
3
 
13
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 4 години
100 годишно вето за ЕС за най-глупавите представители на човешката раса - българите не втора, а трета ръка тоест североюжните изоглавени македоноиди.
101
1
 
0
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
Да се обедини ? Как . Аз знам ти не знаеш
100
3
 
17
 
! Отговори
До Пирин! преди 4 години
А, какви са искали да се пишат твоите баба и дядо, македонци!?!Добре ще питам моите, дали искат да се пишат шопи, а другите мизийци.Има документи за това какви са били българите в Македония.А за това кой идва от Азия не бързай, защото не знае,както гледам че индоевропейците стигат до китай и Индия и после се връщат обратно, като - скити, кимери, хуни и още какви ли не имена! Аз съм виждал повече азиатски гени в Македония, отколкото в Бълагария, но не мисля, че сте азиатци!
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пирин.......Дядо ти да не е спал с баба ми ?..... Хм, божа работа, де да знам, навремето стареца е изкарал служба в казармата 4 год. - като "администратор" насам-натам и ми е разказвал за разни неволи. Сине, викаше след втората ракия, немаш представа какви чудеса прават калъп *** и 1-2 консерви. Та, можеш да питаш баба си.
98
2
 
2
 
! Отговори
D0 - ДО "Пич ил преди 4 години
Виж, дори и така да пише, в което ще се съглася.Това не означава, че ще се случи. Трябва да се запознаете малко с някои теории за линейно и не линейно време. От изборите които правим се определя бъдещето, което се случва. Няма нищо определено и което ще се случи на 100%. Това е голямата игра с мислъл формите, в която виждам, че сте се оплели на много сериозно ниво!
97
20
 
3
 
! Отговори
Пирин преди 4 години
До 83 Балкан - *** Балканси, света не се върти около теб. Когато не си чул и не знаеш, вместо да се хвалиш с невежеството си, провери дали има нещо извън черепната ти кутия, което другите да знаят.
96
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонската кауза е донесла на България само мъка, болка и национални катастрофи, тя отдавна е загубена. Боли - не боли, това е положението! Затова трябва да си дадем сметка, че времето за кротце и благо отдавна мина и сега е време за малце "кютек". До 15-ти има време, да им се отпере един ултиматум с конкретни искания и не ги ли приемат ДА ОДАТ ДА СЕ ППЕРАТ!