По новата магистрала: Колко ще струва пътуването от Калотина до Белград?

Пътна такса няма да се плаща до 1 декември
Обновена: 12 ное 2019 13:23 | 11 ное 2019 08:49, Елка Василева
188
По новата магистрала: Колко ще струва пътуването от Калотина до Белград?
Кадър: YouTube

Пътна такса по новооткритата отсечка на магистралата от българската граница до сръбската столица Белград няма да се плащат до 1 декември.

След тази дата пътната такса от Ниш до българската граница ще бъде 410 динара /3,50 евро/, а от Белград до границата – 1 290 динара /11 евро/, съобщи РТС.

Новите участъци вече са в действие и само от 22 часа вечерта в събота до 13 часа в неделя по тях са минали близо 4 800 превозни средства.

Още по темата

На официалното откриване на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш.в събота присъства премиерът Бойко Борисов, който беше там по покана на сръбския президент Александър Вучич.

„Можем да кажем като германците, че от днес Берлинската стена между България и Сърбия падна“, каза Борисов.

"От днес Сърбия има пристанищата Бургас и Варна, а оттук до Истанбул няма светофар", заяви още Борисов и допълни, че за България новия участък от магистралата също е важен, тъй като така ще може по-лесно да изнася своите стоки към Западна Европа. "Днес свързваме Азия и Европа през България и Сърбия", заяви още министър-председателят.

С пускането на новия участък приключва процесът по изграждането на автомагистралния път от Белград до българската граница. "Честитя на гражданите новите почти 87 километра. Пристига и нашият български брат Бойко Борисов, а аз ще се обърна към него и на български", каза Вучич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
6
 
! Отговори
ЕДИНАЙСЕ ОЙРО преди 4 години
Тва са над 20 лв бе шшш, ало. В Европейска България толкова изкарват за 1 пълен работен, толкова им остават де след като им вземат данък и 8 вида осигуровки и удръжки. Цял ден бач за 1 пътуване 3-4 часа с кола ха не, мерси. Да си карат по тях тия дето имат пари или работа за вършене в Српско.
98
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е толкова беден, че му се свидят 11 евро да пътува 280 км по европейска магистрала.Той е свикнал ако може да не плаща за нищо - краде ток, вода, парно, квото се сетиш.
97
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос - защо акциз за говивата не отива ь пътищата?Още един въпрос - колите замърсяват (новите поне) 4-5 пъти по-малко? Защо още има акциз за тях и защо поне не е по-нисък?
96
1
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
До ТюркоглуВодя? Изоставя пежака, щот и за скрап не става, качвам се на тратнеткатс и го обевявам за откраднат, па колоната да съ оправя
95
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До чиновник"Когато започнеш да плащаш по 100 лева за визита в лекарски кабинет и по 3000-4000 за лечение, смао тогава ще имаш право да критикуваш здравната система"Ей така ьвучиш. И не забравяй, че то си чиновник и нямаш друга роля в живота, освен да служиш. Когато не си чиновник, тогава ще имаш право, да не хленчиш.
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иднайси еру! Абре вий минурмални ли сти уе!
93
6
 
3
 
! Отговори
1214 преди 4 години
30 евро от София до Белград за магистрала строена с европари!!??Тия вече се оляха сериозно.
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
11 евро до Белград! А на нашите магистрали без пари!
91
4
 
7
 
! Отговори
БОЙКО НАЙ ВЕЛИКИЯ преди 4 години
Тази аварийна лента за велосипедисти ли е? Кола там не мож се събра, камоли камьон или рейс. Никой не мой да ги строи както Баце! Искат на него да приличат ама не може такъв веднъж се ражда на 100г, Чърчил, Рузвелт, ДеГол, Кенеди, Кол, Бойко Борисов!
90
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРОДЪЛЖАВАТ ТЪПАНИТЕ НА РЕШЕТНИКОВ ДА ПЛЮЧТ ПО БГ - ПАК ПОВТАРЯМ, СЪРБИЯ СТРОИ МАГИСТРАЛАТА С ЕВРОСРЕДСТВА ТОЧКА
89
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нещо дребно но и много важно и показателно - виждате ли паната отстрани, открийте разликите с нашите тук...как да нямат самочувствие и да с високо вдигнати глави и дори надменни, ами защото Държавата им Крещи навсякъде и отвсякъде - знамето, знамето, знамето!!! е как да не се почувстваш значим! толкова ли е трудно да сложим флаговете ни навсякъде, градове, села, махали, магистрали
88
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ще струва майка си и баща си !???
87
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОБРЕ Е ТАЯ МАГИСТРАЛА, ДА ИДАТ БЪЛГАРИТЕ В СЪРБИЯ , ДА ВИДЯТ МИЗЕРИЯТА И ДА СА БЛАГОДАРНИ, ЧЕ СА В ЕС! СРАВНЕНИЕТО С ТОЛЕРИРАНАТА ОТ СССР БИВША ЮГОСЛАВИЯ, КОЯТО БЕШЕ МОГО ПО- ДОБРЕ И Е СЕГАШЕН СЪЮЗНИК НА РУСИЯ, САМО ЩЕ ИМ СЕ НАЛОЖИ В ОЧИТЕ@!
86
9
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До Врло лепо (по ББ)Никакви факти не цитираш, а само опорни точки. Когато започнеш да плащаш по 22 лв. в едната посока, за да стигнеш от София до Бургас, само тогава имаш правото да питаш за качество.
85
4
 
7
 
! Отговори
Тюркоглу преди 4 години
За тези такси тия магистрали трябваше да са трилентови, иначе файда няма. В едната камионис 88км/ч, в другата някоя леля с 'пешо 206' води 18км колона МПСта с 90км/ч, мъка тотална
84
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е комшийски шамар за родните крадци на евросредства.
83
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВНИМВАЙТЕ ТРОЛОВЕТЕ, ДА НЕ ВИ ЕКСТРАДИРАМЕ В СЪРБИЯ, ДЕТО МНОГО Я ХВАЛИТЕ...
82
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЕ КВИ СА ТИЯ РЕКЛАМИ, ЩЕ СЕ ИЗБЕМ ДА ТИЧАМЕ В КОМУНИСТИЧЕСКА СЪРБИЯ ДЕТО НИ МРАЗЯТ НА СИЧКО ОТГОРЕ1
81
3
 
14
 
! Отговори
до 80 преди 4 години
Ами излиза, че ГЕРБ крада по около 20 милиона на километър. Това означава за 10 километра 200 милион, а за 50 километра - 1 милиард.Мисля, че никак не е зле. Ще управляват още стотина години с купените медии, комисии, полиция, съд и прокуратура.Нищо не може да ги спре - това са страшно много пари.
80
4
 
10
 
! Отговори
Гьобелс преди 4 години
И Берлинската стена остана в България - недостроената магистрала до Варна, пристанището на Белград.